T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir.
HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden ve HGS Mobil uygulamasından ulaşılabilmektedir. HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
İlgili 21 soru bulundu
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
PTT AŞ'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri; kendileri adına yatan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
e-Devlet'e girdikten sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini yapabilir, şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Aile yardımı miktarı 2023 yılı için arttırıldı. Şu anda yapılan en az ödeme 7200 TL olarak belirlendi. Ödeme için siz de e-devlet başvuru formunu doldurduktan sonra onay olarak PTT şubesine gidebilirsiniz.
AİLE DESTEK YARDIMI SORGULAMA EKRANI
e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş sağlandıktan sonra ödemelerin yatırıldığı tarih ekrana yansıyor.
Ziraat Bankası arasındaki protokole göre T.C. kimlik numarası ile yapılan tüm ödemeler (geçici iş göremezlik ödemeleri, evlenme yardımları, ilaç, tedavi ve tıbbi malzeme bedelleri ile emekli aylığı iadeleri vb. ödemeler) her ayın 8-14 tarihleri arasında yapılmaktadır.
Bakiye öğrenmek için ATM ile uğraşmak istemiyorsanız direkt olarak en yakın şubeyi ziyaret edebilirsiniz. Ancak şubeye gittiğinizde numara alarak sıra beklemeniz gerekebilir. Sıra geldiğinde gişedeki yetkiliye T.C. Kimlik numaranızla birlikte gerekli bilgileri verdiğiniz takdirde bakiye bilgilerinizi alabilirsiniz.
Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan PTT aracılığıyla para çekebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken TCKN/VKN ve Hesap Numarası bilginiz ile size en yakın PTT işyerine müracaat etmek! Aktifbank adına TL, USD ve EURO cinsinden hesabınızdan para çekebilirsiniz.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
PTT EFT işlemini ister PTT işyerlerimize gelerek ister PTTBank Mobil veya İnternet Bankacılığı uygulamalarımızı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
PTT kargo sorgulamak için PTT şubesine gidebilirsiniz. PTT şubesinden adınıza kargo olup olmadığını ve kargonuzun nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. 444 1 788 numarasını arayarak müşteri hizmetlerinden kargo takibi sorgulaması yapabilirsiniz.
Başvurular e-devlet platformları üzerinden yapılmaktadır. Parola olmadan başvuru işlemini tamamlayamazsınız. Başvurular sadece dijital ortamlar üstünden yapabileceksiniz. Başvurunun dijital ortamda yapılmasının ardından sonuçlar en kısa sürede e-devlet üzerinden açıklanacaktır.
e-Devlet üzerinden sisteme şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra PTT yardımları sekmesine giderek desteğe başvuru yapılmaktadır. Desteğe başvuru tamamlandıktan sonra SMS gönderilmektedir.
Bunun için e-Devlet'e girdikten sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini yapabilir, şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Hızlı süren işlemlerden olan rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içerisinde yatar. Ancak tıbbi malzeme, yol ödemesi, diş ödemeleri gibi ödemeler en uzun süren ödemelerdir ve paranın yatması 2-3 ay sürer. Diğer ödemeler için ortalama bir tarih vermek gerekirse, 1-2 aylık bir süre diyebiliriz.
SSK birikmiş paranın alınabilmesi için il ya da ilçe müdürlüklerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan dilekçe ile kimlik fotokopisi verilmesi gereklidir. Bu sayede, kişiler birikmiş olan paralarını alabilirler.
PTT'ye gitmeden e-Devlet şifresi almak isteyenlerin mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ya da yeni T.C. kimlik kartına sahip olması gerekiyor.
PTTBank 4+
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Şifre ilk defa alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 5 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 20 TL ücret ödenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri