PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
2. PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma hizmeti seçilir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Vatandaşlar adlarına yatan PTT yardım parası olup olmadığını ALO PTT hattı olan 444 1 788 numaralı telefon üzerinden öğrenebilirler.
İlgili 35 soru bulundu
Sosyal Yardım Ödemelerinizi PTT iş yerlerimize gelmeden kolaylıkla alabilirsiniz! e-Devlet sistemi üzerinden Pandemi Sosyal Destek Programı Ön Başvuru Formu'nu doldurup, IBAN numaranızı belirterek sosyal yardım ödemenizin banka hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz.
Aile Destek Paketi ödemeleri PTT şubelerinden yapılacak olup, e-Devlet üzerinden paranızın yatıp yatmadığını sorgulayabilirsiniz.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
PTT müşteri olan tüm kişiler PTT şubelerinden, PTT müşteri hizmetlerinden, PTT mobil uygulamasından veya e-Devlet üzerinden hesaplarına yatan para miktarlarını kolayca öğrenebilir. Aynı şekilde PTT müşteri olmayanlar da şifre alarak bu hizmetlerden hızlı bir şekilde yararlanabilir.
İlk yöntem olarak, PTT ATM'lerini ziyaret ederek hesap bakiyesi sorgulaması yaptırabilirsiniz. Kartınızı ATM'ye yerleştirdikten sonra 4 haneli şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Şifrenizi girdikten sonra hesap işlemleri seçeneklerini takip ederek kart bakiyenizi ana ekranda görebilirsiniz.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
E-Devlet'e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise Şahıs ödemeleri.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından yapılmakta olan pandemi destek başvuruları alanında başvuru yapılması durumunda başvurusu onaylanan kişilere PTT üzerinden paraları verilmektedir.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Paranız anında alıcısına ulaşır. 4.700'ü aşkın PTT işyerlerinden UPT hizmeti alabilirsiniz. Yurtiçine ve yurtdışına; isme veya hesaba para gönderip alabilirsiniz. İşlemlerinizde ücretsiz SMS ile bilgilendirilirsiniz.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
EFT işleminde paranın hesaba geçmesi banka yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 10-15 dakika kadar bir sürede tamamlanabiliyor. Türkiye genelinde EFT işlemi 09:00 ila 17:00 saatleri arasında yapılabiliyor. Ancak her bankanın kendi uygulamasına göre bu süre değişiklik gösterebilir.
Türkiye'de faaliyet gösteren birçok bankanın EFT saatleri akşam 17:00 civarında sona ermektedir. Mesai saatlerinden sonra gönderilen para ise hafta sonu ya da resmi tatil değilse bir sonraki iş günü alıcının hesabına ulaşır.
Ödemeler, anında PTT şubelerinden gerçekleştirilebilecek. 18 yaşından küçük çocuğu olan aileler PTT'den 4.500 TL ödeme detaylarını merak ediyor. PTT'den 4.500 TL ödemesi 18 yaşından küçük çocuğa sahip olan ve gereklilikleri karşılayan bireylere düzenli aylık destek olarak veriliyor.
Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
Eğitim, engelli ve muhtaçlık bakım yardımı adı altında yapılan sosyal yardım ödemelerinde yeni bir kolaylık getiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yapan PTT, bakanlığın tüm sosyal yardımlarını artık PTT KART ile ödeyecek.
AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.
Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar lira destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen ödemeler normal şartlarda temmuz ayında sona eriyordu. Alınan karar doğrultusunda ödemelerin bir yol boyunca daha devam edeceği müjdelendi. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
E Devlet uygulaması üzerinden başvuru yapılmasının ardından kişinin başvurusu incelenip onaylandı ise, uygulamaya bir daha girildiğinde bildirim olarak kendisine ödemesinin hazır olduğu söylenmektedir. Ödemesi hazır kişiler ilgili yöntemler ile paralarını alabilir ve acil ihtiyaçlarını giderebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri