Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Vatandaşların e-Devlet sistemine giriş yapabilmesi için PTT'den e-devlet şifrelerini almaları gerekecek. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödeniyor.
E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
Şifre Online Olarak Alınabilir mi? e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT'den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.
İnternet bankacılığı müşterisi olan kullanıcılar https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris alanından müşterisi oldukları bankayı seçerek giriş yaptıktan sonra E-Devlet Kapısına geçerek şifre oluşturabilirler.
İlgili 23 soru bulundu
Şifreyi Nereden/ Nasıl Alabilirim? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI? Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
Kimlik ve vergi nosu, başvuru formu. Herhangi bir belge istenilmemektedir. Herhangi bir belge istenilmemektedir.
Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
Vasi ve Vekile Şifre Teslim İşlemleri:
Vekâletname ile e-Devlet Kapısı şifre alımında, “e-Devlet Kapısı şifresi alınmasına ve şifre alınabilmesi amacıyla vekâlet veren adına taahhütte bulunmasına yetkilidir" ibaresi içeren noterden düzenlenmiş vekâletname ile vekilin kimliği ibrazı zorunludur.
Şifrenin unutulması, kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı profiline cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş kullanıcılar şifre yenilemesi yapabilir. Profilde belirtilmiş cep telefonuna kısa mesaj olarak gelecek onay kodunu sisteme girerek yeni bir şifre oluşturulabilmektedir.
E-devlet üzerinden soyağacı sorgulamanın hizmete girmesiyle birlikte Türkiye'de en çok sorulan sorulardan biri "e-devlet şifresi nasıl alınır?" oldu. E-devlet şifresi PTT üzerinden alınabileceği gibi mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınarak e-devlet giriş yapılabiliyor.
· Şifrenizi 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ni arayarak ya da size en yakın PTT işyerinden alabilirsiniz. Şifrenizi PTT İşyerinden veya Pttmatik'lerden değiştiriniz. Güvenliğiniz için kartınızın şifresini diğer kişilerle paylaşmayınız.
Bu nedenle e-Devlet şifresi kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile PTT şubelerinden alınır. e-Devlet şifre değiştirme işlemi için www.turkiye.gov.tr adresine gidin ve sağ üst köşeden 'Giriş Yap' sekmesine tıklayın.
Covid-19 ile mücadele kapsamında; daha önce hiç e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifrelerini beyan ettikleri adreslerde teslim alabilirler.
E-Devlet şifresi PTT'lerden alabileceğiniz gibi artık internet bankacılığını kullanarak da alabilirsiniz. Ekrana gelen ve e-devlet sistemine entegre olmuş bankalar ile kolaylıkla e-devlet şifresi alabilirsiniz...
.Kimliğin ibraz edilmesi, .e-Devlet Kapısı şifre taahhütnamesinin vasi tarafından, vasi olarak imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vasi olarak alınabilmektedir.
Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Peki, E-Devlet şifresi olmadan giriş yapılabilir mi? Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir.
PTT'den de kimliğini almayan vatandaşın kimlik kartı müdürlüğümüze teslim ediliyor. Kimliği gelen vatandaşların da 30 gün içerisinde bize gelerek kimliğini teslim alması gerekiyor. Bu zaman içerisinde kimliğini almayan vatandaşların kimlik kartlarını elektronik devrede imha edip Ankara'ya gönderiyoruz.
PTT şubelerine gitmeden adınıza gönderilen parayı almanın en kolay yolu ATM'lerden çekmektir. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey çipli yeni kimlik kartıdır.
Veznedeki görevli kimlik bilgileriniz ile size para gönderilip gönderilmediğini kontrol edecektir. Ve gönderilen parayı size teslim edecektir. İşlem bu kadar basit. Adınıza gönderilen parayı çekmek için tek yapmanız gereken kimliğiniz ile paranın gönderildiği PTT şubesine gitmek.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri