Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.
Mobil imza ile e-Devlet Kapısına giriş için şu adımlar izlenir: Giriş menüsünden “Mobil İmza” seçeneğini seçiniz. Gelen ekranda T.C. Kimlik No ve mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz, GSM operatörünüzü giriniz ve “Devam Et” tuşuna basınız.
Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
e- Devlet kapısına turkiye.gov.tr adresinden giriş yapılabilir. e- Devlet kapısına giriş yapılabilmesi için TC kimlik numarası ve şifreye ihtiyaç vardır. e- Devlet kapısının mobil uygulaması cep telefonuna indirilebilir. Mobil uygulamaya da yine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır.
İlgili 30 soru bulundu
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi - Adrese Teslim e-Devlet Kapısı Şifre Başvurusu Hizmeti Artık Tüm Türkiye'de.
Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI? Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Şifrenin unutulması, kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı profiline cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş kullanıcılar şifre yenilemesi yapabilir. Profilde belirtilmiş cep telefonuna kısa mesaj olarak gelecek onay kodunu sisteme girerek yeni bir şifre oluşturulabilmektedir.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini ibraz ederek şahsen başvuru yaptığında Kaymakamlıklardan e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler.
Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz. Çağrı Merkezimize Almanya'dan +90 312 160 numarası, Amerika'dan +90 160 numarası aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
İlk şifre alınırken PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilir. İlk şifreden sonra herhangi bir sebeple PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret tahsil edilir. e-Devlet üzerinden abonelik iptali nasıl yapılır öğrenmek için e-Devlet üzerinden abonelik iptali sayfamızı inceleyin.
e-Devlet Kapısı hesabınıza kayıtlı mobil cihazınız bulunmuyorsa; Kimlikle doğrulanmış telefon numaranıza kısa mesaj (SMS) aracılığıyla gelecek doğrulama kodunu girerek giriş yapabilirsiniz.
Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir. İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C.
Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
Bu hizmet hafta içi 08:00-18:00 saatleri arası hizmet vermektedir.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Mavi kartın ibraz edilemediği durumlarda uyruğuna tabi olunan ülkenin devletince verilen resmi kimlik belgesinden herhangi birisi talep edilerek sistem üzerinden kimlik bilgileri kontrol edilerek e-Devlet şifresi alınabilmektedir.
e-Devlet şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Kredi başvurusu, işe giriş vb. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü kişiler uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Şifre teslimleri, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılıyor.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri