3/4 su bardağı şeker, 2 yumurta sarısı, 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı.
Ev yapımı pudingin temel malzemeleri süt, şeker, un ve nişasta… Yani sadece bu dörtlüyü kullanarak puding yapabilirsiniz. Ancak tabii ki pudingi puding yapan asıl şey aroma veren meyve ya da diğer malzemeler.
Tencereye toz şeker, mısır nişastası, toz kakao, bir yumurta konulacak ve karıştırılacak. Üzerine azar azar süt ilave edilecek ve karışım mikserle çırpılacak. Ardından tencere ocak üzeri alınacak ve normal (orta ısı) ısıda karıştırılarak kaynatılacak.
Süt, şeker ve nişasta. Sadece bu malzemelerin temelinde içine farklı aromalar koyarak nefis mi nefis pudingler yapabilirsiniz.
Puding yapımı için; orta boy derin bir tencere içine 4 buçuk su bardağı süt koyun. Üzerine 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 7 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyin.
İlgili 17 soru bulundu
Peki bu nasıl çalışır? Yumurta içerdiği lipoproteinler sayesinde normalde birbirinden ayrılan yağ ve suyu birbirine bağlar. Bu şekilde hamurda hassas bir bağ doku oluşur. Bu dokunun arasındaki boşluklarda sıkışan hava ısının etkisiyle genişler ve dolayısıyla hamurun kabarmasını sağlar.
Yumurtanın sarısı, vitamin açısından beyazına göre çok daha niteliklidir. Demir, fosfor, magnezyum ve potasyumun yanı sıra D, B12, B9, B6, B2, B1, A ve E vitaminlerini bünyesinde barındırır. Bu nedenle de oldukça sağlıklıdır. Yumurtanın beyazı ise B vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.
Puding,buğday nişastası veya mısır nişatası ,süt veya su ile yapılan bir çeşit tatlı.
Sütün üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı nişasta koyun. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra puding karışımını ocak üzerine alın. Hafifçe koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
6. Aspartam: Diyet yemekler, içecekler, puding, dondurulmuş tatlılarda var. Baş ağrısı, titreme, görüş kaybı ve kansere sebep olabiliyor.
Kremsi Ve Akışkan Pudingin Püf Noktası Tarifi Nasıl Yapılır? Pudingi pişirdikten sonra tel çırpacakla ılıyana kadar çırpıyoruz ve böylece akışkan kremsi bi kıvam elde ediyoruz.
Un, şeker ve kakao bir kaba alınıp bir arada karıştırılır bu kadar basit. Kullanımı:Süt ve karışım tencereye alınır, orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca içerisine vanilya ve margarin koyulup karıştırılır. Kullanıma hazırdır.
Piyale Kakaolu Puding aşırı işlenmiştir. Helal,Helal,Vegan,Vejetaryen diyet tercihleri için tüketime uygundur.
750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
yenir, daha doğrusu yenebilir ama soğukken olduğundan daha yakıcı ve şekerli bir tadı oluyor, bitiremeden bıkabilirsiniz.
2. Adım: Puding karışımının üzerine 750 ml yani yaklaşık 3.5 su bardağı süt eklenir. 3. Adım: Tencere, orta ateşe ayarlanan ocak üzerine alınır, Başlangıçta tozun süt ile homojen bir bütün haline gelmesi için karışım kaşık yardımı ile karıştırılır.
Düşük kalorisi bulunan bir porsiyon muzlu puding; az kalorili ürün olup, kilo aldırmamaktadır. Bir porsiyon dışında muzlu puding tüketmek, kilo alımına neden olabilmektedir. Bir porsiyon muzlu puding; günlük olarak tüketilmektedir. Bir porsiyon muzlu puding kilo aldırmaz.
Şaşırtıcı olsa da geceleri açlık kriziniz tuttuğunda bir kase çikolatalı puding yemenizde bir sakınca yok. Bir kase puding yaklaşık 90-100 kalori olduğu için rahatlıkla yiyebilirsiniz! Gece canınız tuzlu bir şeyler çektiğinde çeçil peyniri yiyerek az kaloriyle tok hissedebilirsiniz.
1 Kase Puding Kaç Kalori? 1 kase puding kalorisi yaklaşık olarak 147 kalori (kcal) değerindedir. 1 kase puding içeriğinde bulunan besin değerleri 4 gr yağ, 3 gr protein ve 25 gr karbonhidrat olarak hesaplanmaktadır.
Genellikle yumurtanın içindeki o beyaz kısmın civcivle alakası olduğu düşünülür. Aynı zamanda akıllara mide bulandırıcı senaryolar geliyor. Yumurtada bu beyaz kısmın bulunmasının civcivle hiçbir alakası yok. Bu beyaz kısım, yumurtanın sarısını ortada sabit tutmaya yarıyormuş.
Yumurtanın sarısı hem renk hem de doku veriyor. Pastacı kreması, lemon curd (limon kreması), puding gibi daha yoğun kıvamlı ve dokulu sütlü tatlı ya da kremalarda sık sık kullanılıyor. Sütlü tatlıların içerisinde pişmemesi, tüm malzemelerle buluşup sadece doku ve renk vermesi amacıyla yumurta sarısı kullanılıyor.
Pek çok kişi yumurtanın sarısını yemeyerek sadece akını tercih eder. Bunu yapmasının sebebi, yumurta sarısının içeriğindeki kolesterolden kendini koruma ve yumurta sarısının besin değerinin düşük olduğu düşüncesidir. Onlara göre yumurtanın akı protein ve sarısı kolesterol kaplıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri