Puding,buğday nişastası veya mısır nişatası ,süt veya su ile yapılan bir çeşit tatlı.
Süt, şeker ve nişasta. Sadece bu malzemelerin temelinde içine farklı aromalar koyarak nefis mi nefis pudingler yapabilirsiniz.
Tam olarak tarihi bilinmese de geçmişine bakıldığında Fransız tatlısı olarak karşımıza çıkan profiterol, hamur toplarının içine taze krema sıkılarak, ardından da üstüne çikolata sosu dökülerek yapılan bir tatlı.
750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Un, şeker ve kakao bir kaba alınıp bir arada karıştırılır bu kadar basit. Kullanımı:Süt ve karışım tencereye alınır, orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca içerisine vanilya ve margarin koyulup karıştırılır. Kullanıma hazırdır.
İlgili 33 soru bulundu
Ev yapımı pudingin temel malzemeleri süt, şeker, un ve nişasta… Yani sadece bu dörtlüyü kullanarak puding yapabilirsiniz. Ancak tabii ki pudingi puding yapan asıl şey aroma veren meyve ya da diğer malzemeler.
3 yemek kaşığı buğday nişastasını bir kase içinde yarım çay bardağı süt ile eritin. Toz şeker ve sütü tencereye alın ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Kaynayan karışıma erittiğiniz nişastayı ekleyin ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Kakaolu puding yapmak için süt, toz şeker, un ve kakao tencereye konulup tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Tamamen karıştıktan sonra ocağın üzerinde, sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynayıp kıvam alınca, içerisine vanilya ve margarin ilave edilir. Margarin eriyinceye kadar karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
Evet evde sütünüz yoksa, suyla puding yapabilirsiniz.
Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor. Hazırlanan tepsiler Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir pastaneye getirilerek tatlı yapıldı.
Çok şekerli şekilde hazırlanan puding, kan şekerini birden yükselteceği için çok sağlıklı besinler arasında yer almaz. Ayrıca kıvam alması için eklenen nişasta da kalori içerdiği için az ölçüde tüketilmesi tavsiye edilir.
Supangle sadece kakaolu ve çikolatalı olur. Puding meyveli, bademli, fıstıklı olarak yapılabilir. Supanglenin içinde kek parçacıkları vardır.
Tenceremizin içine nişasta, süt ve kakaoyu koyup orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan pudingimizi biraz daha karıştırıp sonrasında ocağı kapatıyoruz. Ocağı kapattığımız gibi hemen içine balımızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaselerimize boşaltıp soğumasını bekliyoruz.
Sütün üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı nişasta koyun. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra puding karışımını ocak üzerine alın. Hafifçe koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
bir paket hazır pudingten ben en fazla 3 kase puding çıkartabilirken, annemin nasıl oluyo da 5-6 kase puding çıkarabildiğini bugün öğrenmiş bulunuyorum.
Kremsi Ve Akışkan Pudingin Püf Noktası Tarifi Nasıl Yapılır? Pudingi pişirdikten sonra tel çırpacakla ılıyana kadar çırpıyoruz ve böylece akışkan kremsi bi kıvam elde ediyoruz.
Hazırlanışı: Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
Ocaktan alınan pudingin içine tereyağ konur. İyice yedirilir. Soğumadan kaselere konulması gerekir.
Bakteriler, Süt ve süt ürünleri içerisinde çoğalırken bazen gaz üretirler ve bu da pakette şişme gözlenmesine neden olur.
Vanilyalı puding için soğuk süte şeker ve nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca hindistan cevizini ekliyoruz. Bir iki taşım kaynatıp kapıyoruz. Vanilyayı ilave ediyoruz.
yenir, daha doğrusu yenebilir ama soğukken olduğundan daha yakıcı ve şekerli bir tadı oluyor, bitiremeden bıkabilirsiniz.
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri