her türlü hazır gıda, doğal olmayan meyve suları, hazır puding 1 yaşına kadar kullanılmamalıdır.
12. aydan itibaren bebeklere verebileceğiniz çikolatalı puding tarifi uzmanlarımız tarafından test edilerek hazırlanmış ve bebeklerin yiyebileceği onaylanmıştır.
Bu dönemde aldığı besinlerin çeşitliliğini artırmaya devam edilir. Her zamanki gibi yeni besinlere teker, teker başlamalı ve iki yeni besin arası 2-3 günden erken olmalıdır. Verdiğiniz yumuşak gıdalarında çeşitlerini artırabilirsiniz; örneğin pudingler, patates püresi, yoğurt ve jöle yedirmeye başlayabilirsiniz.
6-12 aylık bebeklerde muz püre olarak verilebilir iken dikkatli ve doğru miktarda tüketmek en idealidir.
Ev yapımı kakaolu puding 1 -2 yaş ve sonrası çocukların severek yiyebileceği bir tarif. Ancak reflü problemi olan çocuklara kakao önerilmez.
İlgili 27 soru bulundu
her türlü hazır gıda, doğal olmayan meyve suları, hazır puding 1 yaşına kadar kullanılmamalıdır.
Uzman önerilerine göre 2 yaşından önce bebeklere çikolata vermek sağlıkları açısından pek uygun değildir.
-yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir.
Muz gelişi güzel dilimlenir ve muz dilimleri süt ve un rondodan geçirilerek karışım pürüzsüz hale getirilir. Ardından karışım minik bir tencerede kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen puding bir tabağa alınır ve soğuması beklenir. Ilınınca bal ve dövülmüş ceviz ilavesiyle bebeklere afiyetle yedirilir.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir. Bu sıralama doktorunuzun önerisi ile değişiklik gösterebilir.
Eğer bebeğinizin süte alerjisi yoksa; manda sütünden hazırlanan yoğurdu verebilirsiniz. Bu tadım için mutlaka doktorunuzla ortak bir karar almalısınız. Manda sütünü, bebeklere doğrudan vermek bebeklerin sağlığı için uygun değildir. Yüksek oranda protein içerdiği için 1 yaşından sonrasını beklemeniz önerilir.
Uzmanlara göre 7. aydan itibaren bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaçları yoktur. Uzman çocuk psikologları ve uyku eğitimciler eğer bebeğiniz prematüre değil ya da gelişim geriliği yaşamıyor ise genellikle 6-8 ay arası uyku eğitimini ve 7-9 ay arası da gece beslenmesini kesmeyi öneriyorlar.
1 çay bardağı kaynatılan ve ılıtılan içme suyuna 1 tatlı kaşığı pirinç unu eklenir ve orta ateşte karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5-8 kadar pişirilen muhallebi kıvamlı hale gelince ocaktan alınır ve ılınması beklenir. Sonrasında anne sütü eklenir ve karışım hazırdır.
Elmamız, cam rendede püre haline getirilir. Minik tencerede pirinç unu su ile muhallebi kıvamına gelene kadar kısıkta pişirilir. Elma püresi pişen muhallebiyle kasede karıştırılır. Son olarak tarçın ilavesiyle bebişlere afiyetle yedirilir.
Salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri bebeğinizin beslenmesine kullanmayın.
750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Süt ve puding orta ateşte kıvama gelene göz göz olana kadar pişirilir kuplara rondadan geçmiş bisküvi 1 tatlı kaşığı koyulur. Üzerine puding daha sonra muz eklenir. Kupların kenarlarına çilekler dizilir. Tekrar bisküvi muz ve puding tekrarlanır kuplar dolana dek en üstünü çilek ve fıstıkla süslenir.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
Ek gıdalara geçişte acele etmemek gerekir. Çünkü bebeklerin sindirim sistemi henüz tam gelişmediği için besin alerjisi riskini göz önünde bulundurarak ilerlemek gerekir. Çoğu bebek doğumdan yaklaşık 6 ay sonra ek gıdalara geçiş için hazır hale gelir.
Bebeklerin ortalama 1 yaşında fast food ile tanıştığını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre 10 bebekten iki tanesi bir yaşından önce hamburger, patates kızartması ve kola tüketmeye başlıyor.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri