Normalden yağlıya dönük ve yağlı, karma ciltler: Pudra (toz) allıklar uygundur. Kalıcılıkları fazladır, cilt üzerinden uçup gitmezler.
1 - Allık yerine balm
Parmak uçlarınıza alacağınız ürünü tampon hareketlerle elmacık kemikleriniz üzerine uyguladığınızda doğal bir allık işlevi görecektir. Aynı balm'ı dudaklarınıza da sürüp uyumlu bir pembe ton yakalayabilirsiniz. Üstelik doğal ama canlı bir güzelliğe kavuşurken zamandan tasarruf edeceksiniz.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz.
Bu ürünler, allık fırçası kullanılarak uygulanır. Fırçanın ucuna biraz allık aldıktan sonra elmacık kemiklerinize ve yanaklarınızdan saç diplerinize doğru hafif dokunuşlar yapmak, doğru bir tekniktir. Likit allık, fırça yardımıyla uygulanabildiği gibi parmaklarla da sürülebilir.
Bronzer yüzümüzü ısıtmamızı ve yüz hatlarımızı ön plana çıkarmamızı sağlar. Allık ise yanaklarımıza renk vermemizi ve makyajımızı bir nevi ortaya çıkarmamızı sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Krem allık uygulanacaksa pudradan önce uygulanmalıdır. Toz allık pudra üzerine uygulanabilir.
5- Allık uygulamasıyla son dokunuşu yapın
Fondötensiz makyaj yaparken cildinizin sağlıkla ışıldamasının son adımını da allık oluşturuyor. Ayrıca içinde parıltılar olan ya da nemli bir bitişe sahip allıklar tercih ederseniz, elde etmek istediğiniz canlı görünümü çok güzel şekilde yakalayabilirsiniz.
Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula. Toz pudra yerine kullanımı daha kolay olan kompakt transparan pudrayı da istersen süngerle ya da fırçayla normal pudra uygular gibi uygulayabilirsin. Gün içerisinde en çok T bölgesi, yanaklar ve çene parlama yaptığı için bu bölgelere yoğunlaşabilirsin.
Eğer cildiniz çok beyazsa, içerisinde kahverengi tonları barındırmayan pembe allıkları tercih etmelisiniz. Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kahve alt tonlu pembe allıkları tercih edebilirsiniz.
Allık fırçayla sürülebildiği gibi parmakla veya makyaj süngeri ile de uygulanabilir. Ruju allık olarak kullanmak, allığı parmakla uygulamak gibi yöntemler makyajı daha doğal gösterdiği için tercih ediliyor.
Yanaklara allık sürmenin en temel nedeni, sağlıklı ve canlı görünmek. Allık renginiz ten renginizle bütünleşmelidir. Soluk ciltler için pembe tonları, buğday tenliler için şeftali ve kayısı tonları, koyu ten rengine sahip olanlar için de mercan renkleri uygundur.
Sevdiğiniz renkli lip balm'ınızı elmacık kemiklerinize uygulayarak allık etkisi de elde edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bu görünüm çok işinize yarayabilir. Çünkü hem çok daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz hem de tek bir ürünle hem dudaklarınızı hem de yanaklarınızı renklendirmiş olursunuz.
Rujların allık olarak kullanımında ise bir avantaj bulunmaktadır, yalnızca mat ürünler kullanma zorunluluğu yoktur. Hafif parlak yanaklar makyajı canlı gösterdiğinden dolayı allık uygulanırken bu işlem için hem nemli bitişli rujlar hem de mat rujlar tercih edilebilir.
3. Göz farının birçok farklı kullanım şekli ve boyutu vardır: Uzun zaman boyunca göz farı sadece pudra olarak sunulduğu halde şu anda stik, krem, köpük hatta jel olarak da bulunabiliyor.
Bize sorarsan, krem allıkları uygulamanın en iyi yolu parmaklar! Elin ısısıyla krem allıklar daha da yumuşayarak kolay uygulanabiliyorlar, üstelik kontrol etmesi de son derece kolay. Krem allığı parmaklarınla tampon hareketlerle yanaklarına dağıtabilirsin.
Allığını, elmacık kemiklerinin çok azıcık altına, dışarı doğru, sanki aşağıdan yukarıya yarım daire çizer gibi uygulamalısın. Bunu yaparak yüz şeklinin daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilir, yüz hatlarını daha da belirginleştirebilirsin.
2. Beyaz tenliler için allık önerisi. Beyaz tenliler allık rengi seçiminde daha açık pembe tonlarına yönelmeliler. Özellikle toz pembe allıklar, yüzüne çok doğal, kendiliğinden kızarmış bir etki verecek.
Beyaz tene sahip olanlar için ruj rengi, Koyu, bordo ve kırmızı tonlardaki rujlar gece makyajı için oldukça ideal bir seçim olacaktır. Günlük ruj seçimlerinizde de, pembe tonları ve şeftali tonlardaki rujları tercih edebilirsiniz. Buğday tenliler; Buğday tene sahip olan kadınlar ruj seçimi konusunda şanslıdır.
Aydınlatıcı Sürme TEKNİKLERİ
Aydınlatıcı kullanmak istiyorsan, önce bir ten makyajı yapmalısın. Çıplak tenin üzerine aydınlatıcı sürersen doğal bir görünüm elde edemeyebilirsin. Fondöten sürdükten sonra mutlaka bronzer ya da allık da kullanmalısın, böylece derinlik/gölge efektini daha iyi yakalayabilirsin.
Genellikle sabitleyici olarak kullanılır.Toz pudralar transparan renkteyse baking için uygundur. Ten rengiyle uyumlu toz pudralarsa mat ve pürüzsüz bir bitiş elde etmeni sağlar. Bu ürünler geniş ve yumuşak uçlu pudra fırçası ile uygulanır. Kompakt pudra da sabitleyici olarak kullanılabilir.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur. Sık yağlanan saçların da kurtarıcı olan pudra saç diplerine biraz serpilerek yağı emer ve yağlı görüntüyü almış olur. Bebek pudrası cilt bakım alanında da çok fazla kullanılmaktadır.
Toz pudra kullanırken ister fırça ister sünger kullanın. Sünger ile ürünü yaymak ve istediğiniz bölgelere yoğunlaşmak daha kolaydır. Fırça ile uygulamada daha doğal bir görüntü yakalayabilirsiniz. Sıkıştırılmış pudralar ise genellikle fondötensiz kullanım için daha uygundur.
Şeftali tonlarında allık seçimi buğday tenli olan ve kumral saç rengine sahip kadınlar için en doğru seçim olacaktır. Açık kahverengi saçlı kadınlar şeftali tonlarını kullanarak oldukça çekici ve hoş bir makyaja imza atabilir. Cildiniz hassas ise, cildinizde alerji yapabilecek allıklardan kaçının.
Bunun için allığı yanaklarının doğru bölgelerine sürmen önemli. Allık sürme için en uygun nokta gülümsediğinde ortaya çıkar. Aynaya bakarak gülümse ve allığı fırça yardımıyla elmacık kemiklerinden hafifçe şakaklarına doğru uzanacak şekilde uygula. İşte, bu kadar basit.
Çünkü pudra ile makyajınız hep taze kalır! Pudrayı fondöten üzerine olduğu gibi fondötensiz, tek başına da cilt üzerinde kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri