Esmer ya da beyaz şeker veya pudra şekeri... Şekerin tüm türleri bozulmadan yıllarca muhafaza edilmeye müsaittir.
Pudra şekerini çok uzun süre saklarsanız veya uygun şekilde saklanmazsa, kötü bir koku veya tat verebilir veya sertleşebilir veya topaklanabilir.
Toz pudralar açıldıktan sonra yaklaşık 3 yıl, kompakt pudralar ise yaklaşık bir yıl dayanır. Eğer pudranız, taş gibi sertleşip, kokusu ve rengi değiştiyse kullanmayı kesinlikle bırakmalısınız.
Yıllarca bozulmadan muhafaza edilebilir. Hava almayan ambalajlarda saklanan şekerler, son tüketim tarihi geçse bile güvenle tüketilebilir.
Şeker. Her evde mutlaka bulunan malzemeler arasında ilk sıralarda yer alan şeker, ister esmer, ister beyaz olsun bozulmadan yıllarca muhafaza edilebilir. Hava almayan plastik poşetlerde sakladığınız sürece son kullanma tarihi geçse bile şeker bozulmaz.
İlgili 28 soru bulundu
Şekerin tüm türleri, doğru bir şekilde saklandığında 2 yıla kadar dayanıklılık gösterir. Sahte vanilya aromalı toz şekerler 2 yıl içinde ömrünü tamamlarken, gerçek vanilya özünden yapılan şekerler daha uzun süre muhafaza edilebilir.
Son kullanma tarihi geçmiş, eski kabartma tozlarını kullandığınızda işlevsizdir. Bu da yaptığınız kurabiye, kek, poğaça ya da ekmeğin kabarmamasına sert ve içinin nemli kalmasına sebep olacaktır. Bu sebeple kullandığınız kabartma tozunun taze olması büyük önem taşır.
Esmer ya da beyaz şeker veya pudra şekeri... Şekerin tüm türleri bozulmadan yıllarca muhafaza edilmeye müsaittir.
Peki ya zararları nelerdir? Pudra şekerini aşırı miktarda tüketirseniz beyin fonksiyonlarını olumsuz yönde etkiler, ağırlık ve uyuşukluk hissi verir, kan şekerinizi artırır, Diş çürümesi başta olmak üzere, kilo alma, kanser, felç, ülser , astım, romatizma, kronik yorgunluk , kemik erimesi gibi hastalıkları tetikler.
Sık aldığım sorulardan biri "evde pudra şekerim kalmamış yerine toz şeker kullansam olur mu?" Bazı tarifler için mümkün olsa da çoğunluğu için başarılı sonuç vermeyecektir. Örneğin pudra şekeri kullanılması gereken bir kurabiye tarifinde toz şeker kullanırsanız şeker erimeyebilir ve yerken kıtır kıtır hissedilebilir.
Pudranın en temel etkilerinden biri makyajı sabitlemek olduğu için, ten makyajının en sonunda uygulaman daha kalıcı bir sonuç yaratır.
Pudra şekeri tatlı yapımında kullanıldığı gibi meyvelerin ve tatlıların üzerine serpilerek değişik sunumlarda kullanılabilir. İçindekiler : Şeker, Topaklanmayı önleyici mısır nişastası (max. %3). Eser miktarda gluten içerebilir. Serin, rutubetsiz, kokusuz ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde muhafaza ediniz.
Uzmanlar bebek pudrasının düşünülenin aksine pişikleri azaltmadığını da ortaya koyuyorlar. Talk pudrası döküldüğü yerdeki nemi tamamıyla çeker. Nemsiz kalan ciltse pişiklerden kurtulmak yerine daha da tahriş olabilir. Ayrıca pudra bebeğin cildinde birikerek çeşitli bakterilere ve iltihaplara da davetiye çıkarabilir.
Diş çürümesi başta olmak üzere kilo alma, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, kanser, böbrek taşları, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesi gibi hastalıklara karşı direnci düşürür. Vücudun mineral dengesini bozmaya etki eder.
Pudra şekeri, toz şekerin öğütülüp bir miktar mısır nişastasıyla karıştırılmasıyla hazırlanır. Genellikle hazır paketler halinde satılan pudra şekeri, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır. Özellikle kurabiye, tatlı ve böreklerde yerini alır. Ayrıca tuzlu tariflerde tat vermek için küçük ölçülerle kullanılır.
Fırından çıkardığınız kurabiyelerinizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Pudra şekerini ilk sıcağı geçmeden serperseniz şeker kurabiyenin üzerinde erir ve hoş olmaz. Mutlaka ilk sıcağının geçmesini bekleyip serpin.
Hem mükemmel deseni hem lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz. Ayrıca pudra şekeri ile yapılıyor . Hem mükemmel deseni hem lezzetiyle bu keki çok seveceksiniz.
1 su bardağı pudra şekeri için 1 su bardağı toz şeker ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını robottan çekmeniz yeterli olur.
Pudra şekeri, şekerin ufalanarak bir miktar mısır nişastasıyla toz kıvamına getirilmiş halidir.
Ancak şeker sudan hava emerse ve katı bir kayaya dönüşse bile, kalitesini kaybetmez. Bu arada, pudra şekeri ve esmer şeker de uzun süre saklanabilir. Bal, bakteri üremesi için son derece zor olan kimyasal bileşimi sayesinde sonsuza dek sürecek eşsiz bir gıdadır.
ev yapımı tatlılara şerbet hazırlarken toz şekere alternatif olarak kullanılabilir. içinde mısır nişastası olması, şerbete herhangi belirgin bir tat ya da doku katmaz.
Sıcağa ve neme maruz kalan tüm şeker çeşitleri için bozulma işaretleri söz konusu olabilir. Şeker için ideal saklama koşulları içinde oda sıcaklığı uygundur.
Tavuğun son kullanma tarihi geçmiş ise tüketmeniz önerilmez. Tarihi geçmiş tavuk buzdolabında ise asla tüketilmemelidir. Fakat tavuk satın aldıktan sonra eve gelince buzluğa attınız tarihi geçmiş olsa da buzluktan çıkarttınız zaman yiyebilirsiniz. Unutmayın dondurulmuş tavuk tarihi geçmiş olsa da yenilebilir.
Sirkenin son kullanma tarihi yoktur çünkü neredeyse hiçbir süre sınırlaması olmaksızın muhafaza edilebilir. Sirkenin bu özelliği Alman gıda kanununda (“Almanya Sirke ve Sirke Özü Yönetmeliği”, § 4a, 2) dahi yer almaktadır çünkü sirke şişesi açıldıktan sonra bile küf gibi klasik bozulma riskleri söz konusu değildir.
Bunun için 3 çorba kaşığı sirkeyi bir bardağa koyup içine yarım çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Eğer karbonat yeterince tazeyse hızlıca reaksiyon vererek karışımın içinde kabarcıklar oluşmasını sağlar. Eğer kabarcıklar oluşmuyorsa karbonatınızı yenileme zamanı gelmiş demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri