Çalışmaya göre Türkiye'de tüm e-sigaralar gibi puff bar'lar da satışı yasak olmasına rağmen internet üzerinden aleni şekilde satılıyor.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca bugüne kadar kartuşu nikotin içeren herhangi bir elektronik sigara markası için ithalat izni verilmemiş ve ruhsatlandırılmamıştır. Dolayısıyla ülkemize sokulması ve her türlü ticaretinin yapılması yasaktır.
Türkiye'de satışı yasak olan elektronik sigaralar son dönemde yeniden popüler hale geldi. İllegal şekilde internet üzerinden satışı yapılan ve Puff Bar olarak adlandırılan yeni nesil elektronik sigaralar, tütün ürünlerine erişimde 18 yaş kısıtlamasını da deliyor.
Yapılan değişiklikler şöyle: > Lise ve ortaokul öğrencileri arasında kullanımı yaygınlaşan 'Puff Bar' adlı elektronik sigaraya karşı tedbirler alındı. Nikotin tuzu ile üretilen ve meyve aromalarıyla tatlandırılan Puff Bar, içinde tütün bulundurmamasına rağmen 'sigara' sayılacak ve kullananlara ceza verilecek. >
ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan puff barların satışı Türkiye'de yasak. Ancak çeşitli internet sitelerinden illegal yollarla temin edilen puff barlar, özellikle gençler tarafından ilgi görüyor. Sigara kadar zararlı olmadığı düşüncesi ise tamamen teselliden ibaret bir yaklaşım…
İlgili 28 soru bulundu
Çalışmaya göre Türkiye'de tüm e-sigaralar gibi puff bar'lar da satışı yasak olmasına rağmen internet üzerinden aleni şekilde satılıyor.
E-Sigara Tiryaki
@tumtrak hocanın paylaşımına bakınız en doğrusu orda.6 mg nikotinden 5 ml içseniz 1.5 pakete yakın yapar.
Elektronik sigaraların yeni bir çeşidi olan puff barlar, son günlerde hayli revaçta. Ancak bu renkli görüntünün arkasında sağlığı tehdit eden ciddi bir risk var. ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde kullanılan puff barların satışı Türkiye'de yasak.
Bilindiği üzere nikotin, bağımlılık yapan bir kimyasaldır. Bunun ile alakalı Puff Bar paketi üzerinde gerekli uyarılar verilmektedir. Puff Bar 18 yaş altındakiler için kullanımı yasaktır.
Gençler arasında hızla yaygınlaşıyor. Zannedildiği gibi masum değil. İçeriğinde nikotine ilaveten kurşun gibi ağır metaller, kansere sebep olabilecek bileşikler var. Geçtiğimiz ay İngiltere'de 11 ila 17 yaşındakilerin yüzde 11,6'sının vaping ya da puff bar olarak adlandırılan elektronik sigarayı denediği bildiriliyor.
Puff Bar'ın kullanımı, solunum yolu hastalıklarına da yol açabilir. Elektronik sigaraların kullanımı, astım, bronşit ve hatta KOAH gibi durumları tetikleyerek kişilerin sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturabilir.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erkan Ceylan, elektronik sigara ile her nefeste 0-36 mg/ml arasında nikotin alınırken, 30 puf çekildiğinde bir sigaradan alınan miktar kadar nikotine maruz kalındığını belirtiyor.
Puff Bar ve türevleri...
Zararsız oldu-ğu iddiasıyla internetten satılan "Puff Bar'ların kullanımı konusunda uzmanlar uyarıyor: Nikotin tuzu ile üretilmiş ve aroma ile tatlandırılmış bu ürünler elektronik sigara kadar zararlı.
Elektronik sigaralar artık Türkiye'ye gönderilmiyor ya da gümrükten geçmiyor.
TSA (Ulaştırma Güvenliği İdaresi), hava yolculuğu sırasında yolcuların güvenliğini sağlamaktan sorumludur. TSA düzenlemelerine göre elektronik sigaralar elektronik cihaz olarak kabul edilir ve yalnızca el bagajınızda paketlenmelidir.
Bir çeşit pod elektronik sigaradır. Güvenlik, verimlilik ve sağlık açısından yeniden doldurulması tavsiye edilmez. Bu nedenle kullanıcılar, cihazın içini açmaya ya da doldurmaya çalışmamalıdır. Puff Bar tek kullanımlıktır, içerisindeki puff (nefes) sayısı bitince kutusu geri dönüşüm kutusuna atılmalıdır.
Elektronik sigaranın dumanı akciğer içerisinde bulunan ve hava keseciklerini koruyan makrofajların işleyişini bozarak onların zarar görmesine neden olabilir. Bu durum da nefes darlığına ve öksürmeye neden olarak patlamış mısır olarak adlandırılan bir akciğer hastalığına yol açabilir.
"Bu tür maddelerin kullanılması caiz değildir"
Dolayısıyla bir müslümanın, pek çok zararı bünyesinde barındıran sigarayı içmesi caiz değildir.
Cihazın Sahip Olduğu Puff Sayısı: Bir tek kullanımlık e-sigaranın bitip bitmediğini anlamanın en kolay yolu hiç kuşkusuz cihazda belirtilen ortalama puff sayısına bakmak olacaktır. Ortalama puff sayısı cihazın paketinde görülebilir.
E-Sigara Acemi
Ancak kullanımıyla ilgili herhangi bir düzenleme yoktur. Yurtiçinde kullanım yasağı, ateşli gibi kamuya açık, kapalı alanları kapsamaktadır. Kişi günlük yaşantısında dilediği gibi kullanabilir. Emniyetin elinizdeki ürüne kesinlikle el koyma ve ceza yazma yetkisi yoktur.
E-sigaraların satışı Türkiye'de yasak olsa da hala kolaylıkla satılabiliyor. Renkli ambalajları ve farklı aromalarıyla en büyük hedef kitle ise gençler... Önce Çin'de piyasaya sürüldü. 2004 yılından 2010 yılına gelindiğinde artık neredeyse tüm dünyaya yayılmıştı.
Elektronik sigara ve benzer yeni nesil ürünler, ergen ve gençlerin beyin gelişmesini olumsuz etkilemekte, kullanıcıların hepsinde solunum hücrelerinde hasar oluşturmaktadır. Bu ürünlerin yasal veya el altından satışı kabul edilemez.
Sigara içen bir kişi ortalama 8-12 kez dumanı içine çekerken bir nargile içiminde ise ortalama 20-200 kez duman çekilir. 1 saatlik bir nargile içiminin ortalama 50 sigaraya denk olduğu düşünülmektedir.
Vozol 10000 çekim ne kadar gider: Vozol 10000 puff çekim ve kullanıma göre değişkenlik göstermektedir. Bazı müşterilerimiz bir ay bazı müşterilerimiz 15 ile 20 gün arasında kullanmaktadır. Vozol 10000 nikotin var mı: Vozol gear 10000 serisinden %5 oranında nikotin vardır.
Puff Bar kullanım süresi ve gün sayısı, kullanımına bağlı olarak değişmektedir. Buff Bar ortalama 300 üzeri çekim sayısı sağlamaktadır. Buda yaklaşık 20 adetten fazla sigara demektir. Ortalama bir kullanım ile 2-3 gün boyunca nikotin ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri