Pul çikolata, kırma ve parçalama gerektirmez. Pratiktir, daha çabuk erir ve eritme esnasında çok rahat karıştırılır. Blok kuvertür kullandığınız tüm pastacılık çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Bitter çikolataları da benmari usulünü kullanarak kolayca eritebilir, çikolata kalıbını ufak parçalara ayırarak bu işlemi hızlandırabilirsiniz. Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz.
Eritmek İçin Tercih Edilen Çikolatam
Ghirardelli eritme gofretleri kolayca erir ve uzun süre erimiş halde kalır. Uzun bir süre! Ayrıca, eritilmiş pazardaysanız Beyaz çikolata, Ghirardelli'nin kusursuz.
Damla çikolatayı eritmenin en iyi yolu benmari usulü eritme yöntemini uygulamaktır. Farklı boyutlara sahip iki tane tencereden büyük olanına su koyarak işe başlayabilirsiniz. Alt tenceredeki suyun buharıyla üst kapta bulunan damla çikolata kısa süre içinde erimeye başlar.
İlgili 35 soru bulundu
Islak, nemli kaşıklar, tencereler, kaseler çikolatanın dokusunu bozabilir. Su tutkal görevi görerek erittiğiniz çikolatanın topaklanmasına neden olabilir. Çikolatayı direkt ateşle temas eden bir tencerede eritmek yerine benmari usulünü veya mikrodalga fırında eritmeyi tercih edin.
Yine aşırı sıcak havalarda alabileceğimiz önlemlerden biri, çikolatayı koyduğumuz koliyi metalize folyo ile sararak, sevkiyat sürecinde güneşli bir ortamda kalsa bile ısıdan direkt etkilenmesini önleyebiliriz.
Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar. Bu nedenledir ki 7 günlük bitter çikolata diyeti denilen ve yağ yakmayı sağlayan bir diyet türü bile vardır.
Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Bitter çikolata, içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde metabolizma hızınızı artırarak yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Bitter çikolata, stresinizi yatıştırarak beyninizin dingin olmasını sağlar. Bu nedenle her gün bir parça bitter çikolata yemeniz sinir sisteminiz açısından faydalı olacaktır. KOLESTEROL DÜŞMANI: Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan flavonoit maddesi tam bir kolesterol düşmanı…
➢ Eriyen çikolatanın ısısı çikolata termometresiyle ölçülerek kontrol altında tutulmalıdır. ➢ Bitter çikolata 45 °C'yi, sütlü ve beyaz çikolata ise 40-45 °C'yi geçmeyecek şekilde eritilmelidir.
Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.
Fakat dert etmeyin, artık dilediğiniz zaman mutfakları lavanta kokusuyla saran, Pakmaya Bitter Pul Çikolata ile tatlandırılan baharatlı ve lavanta kokulu kek tarifini yapabilir, sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.
Pasta, tatlı, kremalar, hamur işleri, dekor yapımı, kaplama ve soslarda mükemmel renk ve lezzet verir. Pul çikolata, kırma ve parçalama gerektirmez. Pratiktir, daha çabuk erir ve eritme esnasında çok rahat karıştırılır. Blok kuvertür kullandığınız tüm pastacılık çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
Çikolatayı kırıp parçalamanıza gerek kalmadan, pratik bir şekilde tatlı lezzetler yapmanızı sağlar. Benmari usulü eriterek ganaj, pasta, fondü yapımında kullanabilirsiniz. Benmari usulü eritilerek kullanılabilir. Şeker ,kakao kitlesi, kakao yağı, kakao tozu, emulgatör (soya lesitini), aroma verici (vanilin).
Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
İçerisinde bulundurduğu kalorisi nedeniyle diyet yapan kimselerin uzak durmaya çalıştığı çikolatalar, bilinenin aksine kilo vermeyi bile kolaylaştırıyor. Kan şekeri seviyesini dengede tutarak kilo vermeyi kolaylaştırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Nutella yüksek kalorili bir besin olduğu için kilo almaya neden olabilir. 350 gramlık bir kavanozunda yaklaşık olarak 1911 kalori bulunan krem çikolata, zayıflamak isteyenler tarafından tüketilmemelidir. Özellikle diyet yaparken uzak durulması gereken besinlerden biridir.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Bu tencerenin içine dibi suya değmeyecek şekilde yani tencereden biraz daha küçük ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin. Isıya dayanıklı bu kap içine eritilecek çikolataları koyun. Ara ara karıştırarak, çikolatalar tamamen eriyene kadar bekleyin.
Erimiş çikolata bozulur mu? 20 derecenin üzerinde saklanan çikolataların içindeki yağ erir ve çikolatanın üzerine çıkar ve burada beyaz bir tabaka oluşur. Bu çikolatanın tadını pek değiştirmez ve hala tüketilebilir durumdadır.
Üstte kalan kap su ile temas etmemelidir. Tenceredeki suyu kaynatın. Diğer kabın içine eritmek istediğiniz çikolatayı ekleyin. İçinde çikolata olan kabı kaynar su olan kabın üzerine yerleştirin ve çikolata eriyene kadar arasıra karıştırarak bekletin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri