Hangi yöreye ait olduğu merak edilen pum pum çorbası Bartın'a ait bir çorbadır.
Sıkıcık Çorbası Tarifi (Kütahya Yöresi)
Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası, lif bakımından oldukça zengindir.
İlgili 20 soru bulundu
Malatya'da yapılan çeşididir.
Diyarbakır Mastava Aşı
Ayrıca bu yemek halk arasında Ayran Aşı olarak da bilinir. Diyarbakır Mastava Aşı 11.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.
ERZURUMUN MEŞHUR AYRAN AŞI ÇORBASI. YOĞURT ÇORBASI.
Karadeniz yöresine ait nefis bir çorbamız var: Gorgot çorbası. Mısır çorbası olarak da biliyor olabilirsiniz tabii... Mısır, Karadeniz yemeklerinin birçoğunda kullanır ve vazgeçilmezler arasındadır. Lifli bir yapıda olduğu için sindirim sistemini çok rahatlatır, vücudun şişkinliğini alır ve ödem attırır.
Her zaman taze satılan helva çeşitleri ile fındıklı, şamfıstıklı güllü ve safranlı çeşitleri bulunan Safranbolu lokumları da ünlüdür.
Karabük iline özgü yöresel yemekler arasında; Uzun Fasulye, Peruhi, Bütün Et Yemeği, Mısır Çorbası, Cevizli Keşli Yayım, Karamancar, Çullu Börek, Safranbolu Bükmesi, Zerde, Safranbolu Baklavası, Bandırma ve Safranlı Pilav yer almaktadır.
Bartın'da el dokuma ürünleri, özellikle tel kırma yazmaları ve ahşap baskı yazmaları ülke çapında ün yapmıştır. Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşya yönünden çok gelişmiştir. Kurucaşile, ülkede en özenli gulet yapım yeri olarak bilinir. Ayrıca Kurucaşile taş sac yapımı ile meşhurdur.
Halışka - Bartın
Bartın mutfağında, ailenin ekonomik anlamda aile bütçesinin kısıtlı olduğu dönemlerde yapılıp, tüketilen bir tatlıdır. Halışka tatlısı iki farklı şekilde yapılmaktadır. Abdipaşa ilçesinde sütlü yenilirken Ulus ilçesinde pekmez ve tereyağı dökülerek yenmektedir.
Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir.
Soğuk su tencereye dökülür. Üzerine kızılcık tarhanası ilave edilerek çırpma teli ile kaynayıncaya kadar karıştırılır. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte beş - on dakika daha pişirilir. Kızılcık Tarhanası Çorbası sıcak olarak servis edilir.
Çorbalar Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Sebze, et ve sakatat kullanılarak hazırlanan çorbalara bu yörenin mutfağında sıklıkla rastlarız.
Oğmaç Çorbası (Kastamonu) Tencerede beş su bardağı su ısınırken bir su barağı un, bir adet yumurta ile yoğrulur. Parmaklar arasında ovuşturma usulü ile küçük ufalanmış hamurlar elde edilir.
Düğürcük çorbası, bulgurdan yapılan ve Halaçlar'a mahsus bir çorbadır. Amasya'nın Gümüşhacıköy yöresinde de yapılır.
Yozgat'a has, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez en önemli yemeğidir “Arabaşı”. Yozgat uzun kış gecelerinde akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce yapılan sohbetler esnasında ikram edilen bir çeşit ara öğün yemeğidir.
Van mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan gırar çorbası, 'ayran aşı' ismiyle de bilinir. Van ve çevresinde tüketilen bu çorba, buğday, nohut ve yoğurt ile hazırlanır.
Batman Ayran Çorbası (Mehir) - Batman
Buğday iyice haşlanıp yumuşatılır. Piştikten sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilirlip, pişmiş kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Ağır ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 10 dakika da kendi halinde kaynatıldıktan sonra altı söndürülür.
Asma yapraklarıyla, ismini şehirden alan kebabıyla ve bat yemeği ile bilinen Tokat'ın çok da fazla bilinmeyen fakat yöresel olarak sevilen ve tüketilen pek çok lezzeti var. Mercimekli hamur çorbası olarak da bilinen Bacaklı çorba da bu lezzetlerden biri.
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri