Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir karıştırma kabına alın ve bir patates ezici yardımıyla ezin. Tuz, krema ve tereyağını ilave edip bir spatulayla karıştırın. Muskat rendesi, beyaz biber ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Ilık servis edin.
Patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler yumuşayınca suyunu süzün ve soyun. Tereyağı ve süt ekleyin, çatal ya da patates ezeceğiyle ezin. Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
Bu tarif sütsüz patates püresi içindir ve sadece su veya et suyu kullanıldığında süper lezzetlidir, ancak isterseniz yapabilirsiniz. şekersiz, tatlandırılmamış süt içermeyen süt kullanmayı deneyin patates püresinde!
İlgili 33 soru bulundu
Sütlü Patates Püresi İçin Malzemeler :
4 adet orta boy patates. 1/2 su bardağı süt. 2 yemek kaşığı tereyağı
Soyulabilecek sıcaklığa geldiğinde kabukları soyulur. Üzerine tereyağ süt tuz ve kaşar peyniri eklenir. Ezici ile iyice ezilir. Blenderdan çekilir pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Süt, krema gibi süt ürünlerini püreye eklerken mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz tarifinize eklemeyin. Zira patatesin sütü tam olarak emmesi için onun ılık olması gerek. Yoksa lezzetsiz bir püreniz olur.
Çünkü taze patatesin nişasta seviyesi düşüktür. Bu yüzden kolay parçalanmaz ve püreye kattığınız süt ürünlerini çok fazla emmez. Bu da pürenin dokusunun yapışkanlaşmasına neden olur.
Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra içine tereyağını koyun. Tuzu ekleyin.
Önce elmanın kabuğu soyulur ve küçük parçalar olacak şekilde doğranır. Küçük bir cezvede üzeri geçmeyecek kadar su koyulup pişirilir. Yumuşadıktan sonra suyu pek olmayacak ondan sonra blendırdan geçirilir. Ayrı bir yerde muz ezilerek elmayla karıştırılır ve bebişlerimize afiyet olsun.
Muz püresine başlarken meyveyi yıkayıp, kurulayalım. Sonrasında kabuğunu soyup çatal arkasıyla ezerek bebeğin yiyebileceği kıvama getirin. Kıvamı çok koyu olursa anne sütü veya formula ile biraz seyreltebilirsiniz. Tamamen homojen bir püre yapmayın, kıvamı pütürlü olmalıdır.
Haşlanan patatesleri sıcakken soyup, ezme aparatıyla güzelce ezin. Kaşar peyniri ve tuzu, ezdiğiniz patateslerin üzerine ekleyerek karıştırın. Üzerine kavurduğunuz soğanları ve baharatları ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra ılıkken afiyetle tüketin.
Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır. Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika idealdir. Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.
Öncelikle patateslerimizi soyup 3 e 4 e bölerek suyunu koyup haşlıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp margarin ya da tereyağını ekleyip ocağa koyuyoruz. El blendırıyla ya da patates eziciyle ezip sütü ve tuzu ilave edip sütünü yiyene kadar karıştırıyoruz. ( el blendırıyla tam kıvamında oluyor) afiyet olsun.
Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır. Püre formuna dönüştürülmüş sebzelerin hava almayacak kaplarda ve oldukça soğuk ortamlarda saklanması gerekir.
Saatte bir karıştırarak 4 saate kadar sıcak tutun. Bu yöntem buzdolabından soğuk olan patatesleri ısıtırken önerilmez. Teknik olarak, yavaş bir ocakta yiyecekleri tekrar ısıtmak güvenli bir gıda uygulaması değildir, çünkü güvenli sıcaklığa yeterince çabuk girmez.
Sütü kaynatıp azar azar dökerek ezmeye devam edin. Püf noktası 4: Pürenin ideal kıvamı için önce patatesleri tereyağı ile güzelce ezin. Topaklar gidince süt dökmeye başlayın ve ezmeye karıştıra devam edin. Pürenin kıvamı homojen ve pamuksu olunca sıcakken servis edin.
Ocaktan alınıp süzülür ve rendenin ince gözünden ya da püre için kullanılabilecek bir aparat yardımıyla ezilir. İlk sıcaklığı geçen ezilmiş pataeslerin üzerine sirkeler, zeytinyağı, karabiber ve gerekirse tuz ilave edilip güzelce karıştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri