Belirli ağırlığa gelen bebeklerin konforlu ve güvenli bir şekilde taşınması için bebek puseti gerekmektedir. Bebeklerin arabada veya dışarıda taşınmasını sağlayan bebek puseti tam yatış pozisyonuna ayarlanabilmektedir. Hafif olmasından dolayı kolayca hemen her yere taşınabilmektedir.
Özellikle yenidoğan bebeklerin vücutları hassas olduğu için uzun yollarda kucakta taşınmak yerine bedenlerine destek olacak bir pusette taşınmaları öneriliyor.
Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Pusetler kolay bir şekilde katlanabilir yapıya sahip olduklarından dolayı bebeklerin burada güvenli ve rahat bir şekilde seyahat etme imkanını sağlamaktadır. Özellikle uyku durumundaki bebeklerin burada rahat bir şekilde uyuduğu görülmektedir.
Pusetin içi çukur yapıda olduğundan dolayı bebeğin belinin desteklenmesi gerekir. Pusetin içine konulan yumuşak yapıdaki örtüye puset minderi denir. Puset minderi terletmeyen kumaştan seçilmeli, yıkanabilir özelliğinin yanında hızlı kuruma özelliğinin de olması devamlı kullanımlarda önemlidir.
İlgili 19 soru bulundu
Puset katlanabilir bir yapıya sahip olan ve bebeklerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya yönelik olarak tasarlanan seyahat aracıdır.
Bu minderler, doğumdan itibaren ortalama üç aylık bir süre boyunca kullanılır ve bu sürenin ardından çıkarılarak çocuğun daha rahat bir şekilde oturması sağlanır.
Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar
Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir. Tamamen yatırıldığında, bebek yatma pozisyonundayken, güvenlik sağlayan ve koruma hissi veren özel iç küçültücü minder ile desteklenir.
Yeni doğan bebeklerin belli bir süre oturtulmaması ve düz bir zemine yatırılması isteniyor. Bunun nedeni olarak da vücut yapılarının oldukça esnek olması gösteriliyor. Bebekler oturmaya üçüncü aydan itibaren alıştırılmaya çalışıldığı için üçüncü aydan sonra ana kucağı kullanımı daha sağlıklı oluyor.
Bebeğiniz eğer çok küçük değilse sırtına destek olması için battaniye kullanılmamalıdır. Bebeği yatırdıktan sonra bacak arasından, belden ve omuzdan emniyet kemerlerini geçirin. Emniyet kemerlerini önden birleştirin ve çıkmayacağından emin olun. Ana kucağı kullanımı için tutma kulpunu taşıma pozisyonunda olsun.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
Bunun yanı sıra ana kucağı içerisinde uyuması da önerilmiyor. Sürekli olarak oturur pozisyonda durması, bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sürenin yanında ana kucağı kullanırken temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.
Belirli ağırlığa gelen bebeklerin konforlu ve güvenli bir şekilde taşınması için bebek puseti gerekmektedir. Bebeklerin arabada veya dışarıda taşınmasını sağlayan bebek puseti tam yatış pozisyonuna ayarlanabilmektedir. Hafif olmasından dolayı kolayca hemen her yere taşınabilmektedir.
Ana kucağına neden ve ne kadar ihtiyacın var? Ana kucağı arabada seyahat ederken bebeğinin güvenliğini sağlayacak yegane araç. Yani bebeğini herhangi bir zaman diliminde otomobil ile taşıman gerekiyorsa bebek ana kucağına muhakkak ki ihtiyacın var.
bebeği arabada seyahat ettirebilmek için anakucağı şart. portbebeyi arabaya bağlayamazsın.
Bebekler Oto Koltuğuna Ne Zaman Oturur? Bebekler doğumdan itibaren araba puseti içerisine oturtulabiliyor. Grup 0 ve Grup 0+ olarak da bilinen, yeni doğan bebeğe uygun olarak tasarlanan araba koltukları 45-50 derecelik açıyla kullanıldığı için bebeğe konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlıyor.
Çocuk 9. ayından itibaren yüzü öne bakacak şekilde araba koltuğunda oturabilir. Çocuk 4-8 yaş arasında ise araba koltuğu ya da yükseltici ile oturmalıdır. 12 yaşından küçük çocuklar ön koltukta oturamaz. Bebek ve çocuklar arabada yalnız bırakılmamalıdır.
Ana kucağı araçta nereye, nasıl bağlanmalıdır? - YouTube. Ana kucakları hava yastıklarından ve camlardan uzak olan orta kısma bağlanmalı. Emniyet kemeri veya izofiks bazasıyla rahatlıkla bağlanabilir.
En İyi Cevap. Her puset oto koltuğu olarak kullanılmıyor maalesef. Oto koltuğu olarak kullanılanların koltuğa bağlamak için aparatları da yanında geliyor. Pusetle seyahat edecekseniz emnniyet kemeri ile otomobilin koltuğuna sabitleyebilirsiniz.
Ebeveynler kullanım beklentisine ve bebeğin fiziksel özelliklerine göre uygun kapasiteye sahip modelleri tercih etmektedirler. Baston puset 25 kg'a kadar taşıma kapasitesi olan modelleri bulunmaktadır.
Puset minderi pusetlerin içerisine konulan ve bebeğin, daha konforlu bir şekilde taşınabilmesini sağlayan yumuşak ve rahat olan minderler olarak da söylenebilir. Puset minderlerinin kullanımı ile bebekleriniz, pusetlerin içerisinde yatak rahatlığına erişerek, rahat bir uyku çekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri