Pvc karo diğer adıyla da bilinen yapışkanlı pvc karo, çoğunlukla ticari ve kurumsal alanlarda tercih edilen bitmiş bir döşeme malzemesidir.40 yıldan beri satılan desenli pvc karo çeşitleri, yer döşemesi modelleri günümüzde de sıklıkla tercih ediliyor.
Çok uzun süre masraf yapılmasına gerek kalmadan kullanılma imkanı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Aynı zamanda suya karşı dayanıklı olması ve alev almaması nedeniyle bu avantajlardan faydalanmak isteyen kişiler bu ürünleri tercih etmektedir.
Pvc zemin, son derece dayanıklı, pratik ve uygun fiyatlı bir zemin kaplaması oluşturmak için birlikte sandviç yapılmış birkaç farklı malzemeden oluşan bir üründür. İki temel vinil zemin türü Lüks Vinil Karosu (LVT) ve vinil rulodur.
Pvc (poli vinil klorür) esaslı olan petrolün bileşenlerinden oluşan, çeşitli ayrıştırma ve birleştirme tepkimeleriyle elde edilen antibakteriyel yer kaplamasıdır. Uzun ömürlü ve dayanıklıdır. İnsan sağlığına zarar veren maddeler içmeyip bakteri üremesini engellemektedir.
Pvc zeminler, kendiliğinden kurulabilen en kolay döşeme türlerinden biridir ve çok uzun süre dayanıklıdır. PVC zemin kaplama, pek çok farklı müşteri profillerimiz için önerdiğimiz en iyi zemin kaplama seçeneklerinden birisidir. Bunun nedeni ise oldukça fazla avantaja sahip olmasıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Bu nedenle mutfaklar için en iyi zemin, nemi iyi idare edebilen, lekeye ve çizilmeye karşı dayanıklı, temizliği ve bakımı kolay olan dayanıklı zemin kaplamalarıdır. Porselen veya seramik karo, vinil ve lamine parke, hepsi uygun zemin malzemeleridir.
PVC – polivinil klorür piyasadaki en önemli yalıtım malzemelerinden biridir. Oldukça dayanıklı, uzun ömürlü ve verimli bir ürün olmasının yanı sıra PVC folyo bütçe dostudur. PVC insan sağlığına zarar vermeyen bir üründür.
PVC'nin temel bileşeni kaya tuzundan elde edilen klordur ve ham petrol, malzemenin sadece %43'üne karşılık gelmektedir. PVC pencereler eko-dengede ve eko-verimlilik analizlerinde sınıfının en üstünde yer almaktadır. Yeni PVC pencereler,50 yılın üzerinde bir hizmet ömrü sunmaktadır.
PVC, hafif, dayanıklı ve çeşitli kullanım alanlarına sahip bir malzemedir. PVC'nin renkli ve dekoratif bir görünüm kazanması için PVC boyama işlemi uygulanabilir. PVC boyama, mobilya, kapı, pencere profilleri, çitler, boru kaplamaları gibi birçok PVC ürünü için kullanılan bir yöntemdir.
Neme ve aşınmaya karşı güçlü ve dayanıklı olduğu için, vinil kaplama, pencereler, çatı, çit, zemin kaplaması, duvar kaplamaları ve döşeme için idealdir.
Pvc heterojen yer kaplaması genelde ticari alanlarda tercih edilen bir yer kaplama malzemesidir. Akustik pvc zemin kaplaması ise heterojen yer döşemesi gibi iki katmanda ve genelde 3 mm veya 3.5 mm kalınlıkta dır. Pvc spor zemin kaplaması da heterojen yapıda kalınlıkları ise 4 mm, 5 mm, 6 m, ve 8 mm kalınlıkta dır.
PVC zemin kaplama su geçirir mi? PVC kuru, temiz ve düz olan her türlü zemin üzerine uygulanabilir. Ancak PVC zemin kaplamaları su geçirmez özellikte olduğundan, alt yüzeyde mevcut olan veya sonradan ortaya çıkabilecek su ve nemin burada hapsolacağı unutulmamalıdır.
kalın plastiğe benzer sert madde/materyal, PVC (polivinil klorür, bir tür plastik)…
Pvc zemin kaplama esnek plastik kaplamadır. Bütün plastik ürünlerinin ham maddesi petroldür. Ham petrol ve klor un (tuzda bulunur) işlenmesi ile elde edilir. Uzun adı Poli Vinil Clorür dür.
Nötr bir zemin temizleyicisiyle zemindeki tüm kalıntı, kir ve tozu temizleyin. Daha geniş alanlar için kurutmalı ovalayıcı veya 3M kırmızı sünger veya eşdeğerine sahip bir hareketli makine (150‐300 rpm) ile temizlik yapılabilir. Hafif nemli bezle silip ardından durulayın.
Karo seramik, yüksek ısıda fırınlanan bileşenler ile elde edilen bir kaplama materyali olarak öne çıkıyor. Levhalar halinde üretilen karo seramikler duvar veya zemin kaplamaları için uygun birer malzeme halini alıyor.
Sevilen PVC yer kaplaması, dayanıklı yapısı sayesinde kolay bir şekilde yıpranmaz. Aynı zamanda bakteri ve toz barındırmayan bileşenlerden oluşur. Suya ve neme karşı da dayanıklı olan kaplama, koku yapmadan uzun süre boyunca kalır.
PVC zemin kaplama genel olarak ofis, hastane ya da okul gibi büyük yapıların zeminlerinde kullanılmaktadır. Bu kaplama yaklaşık olarak 2 mm kalınlığındadır ve tek kat olarak döşemesi yapılabilmektedir. Rulo yapıştırıcılardan yararlanılarak oldukça kolay bir şekilde döşemesi tamamlanmaktadır.
Epoksi zemin kaplama işlemi estetik görünüm gerektiren alanlarda daha çok kullanılırken, PVC zemin kaplama ses yalıtımı, su geçirmemesi ve düşük maliyetli olması sebebiyle tercih edilmektedir. Her ikisinde de antibakteriyel çeşitleri mevcut olmasının yanı sıra dayanıklılık her iki seçenekte de bulunan özelliklerdendir.
Ürünlerin kırılmaları farklılıklar içerir;PE-HD sadece iğnenin yer aldığı noktayı incelterek delinir ve kırılır. Diğer materyaller herhangi bir incelme olmadan delinirler. PVC is uzama nedeniyle tüm yüzeyde incelerek delinir.
Camlarınızı temizlemeden önce pvc temizliğinin yapılması önemlidir. Aksi takdirde camlarınız yeniden kirlenebilir. Pvc pencere köşelerini süngere bulaşık deterjanı veya cif dökerek kir ve lekelerden arındırabilirsiniz.
Sağlam, hafif, güçlü, yangına dayanıklı, mükemmel yalıtım özellikleri ve düşük su geçirgenliği olan bir malzemedir. PVC ürünleri üretilirken farklı katkı maddelerinin kullanılmasıyla beraber dayanıklılık, sertlik, renk ve şeffaflık özellikleri çoğu uygulamaya özel olarak değiştirilebilmektedir.
Kaymaya dayanıklı PVC zemin döşemesi, banyo ve yüzme havuzu alanları gibi hijyenik ve hassas iç mekanlardaki gereksinimleri sağlar. Step Safety kaymaz PVC zemin kaplaması; zemin güvenliğinizi dikkate alarak yaşam boyu kaydırmazlık performansını garanti ederken lekelere karşı dayanıklılık ve kolay bakım sağlar.
PVC ve ahşap pencereler inşaat standartlarında aynı yangın grubuna dahildir. PVC'nin tutuşma sıcaklığı ahşaptan 150°C daha yüksektir.
PVC film, sert bir malzeme olduğu için kırılmalara neden olur ve çizilme oranını yükseltir. Ayrıca sahip olduğu kimyevi yapı gereği ile çıkarma işleminde boyanızın kalkmasına ve sakındığınız durumun gerçekleştiğine şahitlik edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri