PVC pencereler binalarda kullanılan diğer plastik, ahşap, tekstil vb. organik maddeler gibi, yangına maruz kaldığında yanacaktır. Ancak PVC pencereler kendiliğinden söner, yani ateş kaynağı çekilirse yanmayı bırakırlar. Yüksek klor içeriğinden dolayı, PVC pencereler yangın güvenliği özelliklerine sahiptir.
Poli vinil klorür, amorf plastiklerin başında gelir ve beyaz veya açık sarı renkli toz bir polimerdir. Poli vinil klorürü 60ºC' ye kadar işletmek mümkündür.
PVC yanıcı değildir, üretimi alternatiflerine göre daha kolaydır, kimyasal ve fiziksel özellikleri sayesinde kullanım alanı artmaktadır. PVC; karbon, hidrojen ve klor atomları içeren makro moleküllerden oluşmuş bir plastiktir.
PVC Boru, TS 274 EN 1452 kalite standardına uygun olarak üretilmektedir. %100 PVC hammaddesinden üretilmektedir. Pvc hammaddesinin kimyasal yapısından dolayı yanma yapmaz.
Etkilerini sayacak olursak PVC kanserojen bir plastiktir, BPA'nın ise erken ergenlik ve obezite gibi hormonal bozukluklara yol açabildiği, kurşun zehirlenmesi ise büyüme-gelişme ve öğrenme geriliğine neden olabildiği bilinmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
PVC maddesi çevreye en çok zarar veren plastik türüdür. Dioxin diye adlandırılan zehirli bir kimyasal maddenin tüm dünyadaki en büyük kaynağıdır. Dioxin zehirli bir kimyasal madde olmakla beraber insan sağlığını en derinden tehdit eden güçlü bileşenlere sahiptir ve PVC içerisinde bol miktarda Dioxin bulunmaktadır.
PVC sert bir plastik olup, daha yumuşak ve daha esnek hale getirmek için plastikleştiriciler ilave edilir.
* Ateşe dayanım: PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıması nedeniyle doğal olarak zor tutuşmaktadır, yani alev alma sıcaklığı yüksektir. Yanma, ısı kaynağı kaldırılınca hemen durmaktadır. Bu özellik PVC'yi pencere, kapı, kaplama vb. uygulamaları için özellikle uygun yapmaktadır.
Çoğu PVC borunun maksimum nominal sıcaklığı genellikle 60 Celsius derecedir. Ancak borularda dolaşan hava 45 Celsius dereceye ulaştıktan sonra, borunun basınç oranı ikiye bölünür. Dolayısıyla 10 bar'a dayanıklı bir boru, artık yalnızca 5 bar'a dayanıklıdır ve yüksek bir patlama riskine sahiptir.
Plastik malzemeler içinde bulunan ve yanma sırasında açığa çıkan halojen gazları son derece zehirli ve tahriş edicidir. Özellikle PVC'de bulunan klor, yanma esnasında gaz olarak ortama yayılır.
Plastikler zengin karbon kaynağıdır ve bu yüzden çok güzel yanarlar ve ısı değerleri oldukça yüksektir. Yanma sırasında ortaya çıkan ısı, duman yoğunluğu ve kalıntılar tamamen kullanmış olduğumuz plastik malzemenin türü, içindeki katkılar veya dolgu tiplerine bağlı olarak değişir.
Plastikler veya sentetik polimerler, ahşap, kâğıt, pamuk, ka- uçuk ve yün gibi doğal polimerlerle kimyasal açıdan benzerdir. Hem sentetik ve hem de doğal polimerler büyük oranda kar- bon, hidrojen ve oksijenden oluştuğundan yanabilir. Plastikler diğer organik malzemelere benzer yangın davranışları sergiler.
PVC'nin temel bileşeni kaya tuzundan elde edilen klordur ve ham petrol, malzemenin sadece %43'üne karşılık gelmektedir. PVC pencereler eko-dengede ve eko-verimlilik analizlerinde sınıfının en üstünde yer almaktadır. Yeni PVC pencereler,50 yılın üzerinde bir hizmet ömrü sunmaktadır.
PVC hava şartlarına, kimyasal çürümeye, korozyona, şoka ve aşınmaya dayanıklıdır. Bu nedenle açık havaya maruz ürünlerinde ve birçok farklı uzun ömür istenen yerlerde müşterilerin tercih nedenidir. Gerçekten yapı ve konstrüksiyon sektöründe orta ve uzun ömürlü uygulamalar, PVC üretiminin yüzde 85'ini oluşturmaktadır.
kalın plastiğe benzer sert madde/materyal, PVC (polivinil klorür, bir tür plastik)…
Ürünlerin kırılmaları farklılıklar içerir;PE-HD sadece iğnenin yer aldığı noktayı incelterek delinir ve kırılır. Diğer materyaller herhangi bir incelme olmadan delinirler. PVC is uzama nedeniyle tüm yüzeyde incelerek delinir.
Polietilen ile yapılan borular -50 °C ile +60 °C gibi çok yüksek sıcak aralığında güvenle kullanılabilir. Polietilen Boru en az 50 yıl kullanım ömrü vardır.
Özellikle mutfak, banyo, tuvalet ve bahçelerimizin sulama sistemlerinde kullandığımız PVC borular, farklı sıhhi alanlarda sürekli olarak kullanılmaktadır. PVC borunun bu alanlarda tercih edilmesinin en büyük sebebi, çatlak ve kırık oluşumu riskinin en az düzeyde görüldüğü boru çeşitleri olmasıdır.
PVC borular için özel bir yapıştırıcı (tangit gibi) kullanılır.
Sağlam, hafif, güçlü, yangına dayanıklı, mükemmel yalıtım özellikleri ve düşük su geçirgenliği olan bir malzemedir. PVC ürünleri üretilirken farklı katkı maddelerinin kullanılmasıyla beraber dayanıklılık, sertlik, renk ve şeffaflık özellikleri çoğu uygulamaya özel olarak değiştirilebilmektedir.
Polyester sınıfına dahil termoplastik malzeme türüdür. Kanserojen madde içermediğinden gıda ile temasında sakınca yoktur. %100 geri dönüşüm ile doğaya en saygılı plastik türüdür.
PVC – polivinil klorür piyasadaki en önemli yalıtım malzemelerinden biridir. Oldukça dayanıklı, uzun ömürlü ve verimli bir ürün olmasının yanı sıra PVC folyo bütçe dostudur. PVC insan sağlığına zarar vermeyen bir üründür. Bu yüzden PVC kapı, PVC pencere ve PVC mobilya yapımı için sıklıkla kullanılır.
Pvc hammaddesi %57 oranında klor (deniz suyunun elektroliz yoluyla klor,kostik soda, ve hidrojen bileşenlerine ayrılması işlemi ile elde edilir) ve %43 oranında etilen (ham petrolün bir dizi işlemden geçirilmesi ile elde edilir) bir biriyle reaksiyonu sonucunda elde edilir.
PA 66 | Kestamit
PA 66 Kestamit plastikler içerisinde dayanıklılığı en yüksek plastik olarak bilinmektedir.
PVC'ye üretim sürecinde katılan maddeler
Elde edilen klor, sonraki aşamada etilen diklorür ve ardından vinil klorür monomeri (VCM) haline dönüştürülür. Kanser yapıcı etkisi nedeniyle, tehlikeli maddeler sınıfında yer alan VCM'in polimerizasyonu ile de PVC elde edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri