PVC folyo farklı imalat sektörlerinde kullanılan yapışkanlı bir malzemedir. Reklam, tanıtım, dekorasyon ve kapı kaplama gibi farklı uygulamalar için özel olarak tasarlanan PVC folyolar yapışkanlı folyo olarak da bilinmektedir.
Yapışkanlı folyoların kullanım alanlarına; ahşap, metal, fayans, mermer, cam, duvar örnek verilebilir. Genellikle ahşap mobilya yüzeyi değiştirme ve mutfak ve banyo fayansları değişimlerinde kullanılır. Yapışkanlı folyoları yeniden dizayn etmek istediğiniz tüm alanlarda kullanabilirsiniz.
Yapışkanlı folyo PVC malzemeden üretilen arkası yapışkanlı ve ısı gördüğünde esneyebilen yapıya sahip plastik bir malzemedir. Yapışkanlı folyoyu dilediğiniz zeminde kullanabilirsiniz. Her yerde kullanılabiliyor olması sebebiyle, eskiyen yerleri ekonomik bir şekilde yenileyebilirsiniz.
Tüm dekoratif iletişim kağıtlarının düzgün çalışması için pürüzsüz bir yüzeye ihtiyacı vardır. Ekstra uzun ömürlü PVC folyo: Yıllar sonra solmaz, çıkarıldığında mobilyaya zarar vermez, iz bırakmaz. Su geçirmez ve çürümez.
İlgili 36 soru bulundu
Ekonomik Kesim Folyosu (122 cm) 1 Top (122cm x 50 mt)
Su, nem ve buhardan etkilenmez. Silinebilir, deterjana karşı dayanıklıdır.
Neme ve aşınmaya karşı güçlü ve dayanıklı olduğu için, vinil kaplama, pencereler, çatı, çit, zemin kaplaması, duvar kaplamaları ve döşeme için idealdir.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
1- En basit folyo sökme araçları plastik ragle ve kazıyıcılardır. Folyonun altına sokup yapışkan tabakayla üst pvc kısmı ayırarak ilerlenir. 2- Elektrikli aletler pek yaygın kullanılan bir yöntem olmasa da ısı tabancası folyoyu yumuşatmak için fazlaca kullanılır.
PVC kapılar ve pencereler hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Yazın sıcağa kışın ise soğuğa karşı yalıtımlıdır. Bu yüzden de sıklıkla tercih edilir. PVC kapı ve pencereler ses izolasyonu sağlar.
Sudan ve nemden etkilenmez.
Dolap,çekmece,raf,cam,hediye kutusu masa,sandalye,duşakabin,duvar,tezgah üstü vb. tüm alanlarda kullanabilirsiniz. İstediğiniz ebatta kesip kolay bir şekilde yüzeye yapıştırdıktan sonra bir bez ile üzerinden geçerek içinde hava kalmasını engelleyebilirsiniz.
Hiç merak etmeyin; yapışkanlı folyo ile mutfak dolabı kaplamak oldukça kolay ve hatta eğlenceli bir iş! Üstelik mutfaktaki dolaplarınıza farklı dolap kaplama kağıtları uygulayarak dikkat çekici bir mutfak dekorasyonunun altına imzanızı atmanız da mümkün.
Leke yapmaz iz bırakmaz.
Alternatif olarak yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Aynı işlevi hem gerçekleştiriyor hem de herhangi bir olumsuzluğa vesile olmuyor.
- Yapışkanlı folyo suya dayanıklı olduğu için dilerseniz duşakabin içindeki fayansları da kaplayabilirsiniz. Kaplama sonrası yeni fayanslarınızı uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Mutfak tezgahı kaplama işlemini gerçekleştirmek için aslında birçok farklı sistemden yararlanmak mümkündür. Tezgah açısından yenileyici bir görüntü sağlayacak bu kaplama işlemleri, günümüzde pratik olarak temin edilebilecek birçok farklı suya dayanıklı folyo malzemeler veya silikon malzemeler ile yapılabilmektedir.
Yumuşak PVC zemin döşemeleri, dayanıklı olması, üzerinde yürüme kolaylığı, suya ve yaya trafiğine dirençli olmasından dolayı mutfak ve banyolarda yoğun olarak tercih edilmektedir. Neme ve küflenmeye karşı dirençli olması özellikle banyolar gibi rutubete müsait alanlarda PVC döşemenin kullanımını artırmıştır.
PVC kaplama kağıt laminasyonu için sık tercih edilir. Özellikle de kitap ve dergi kapaklarında kullanılır. Bu metot sayesinde iç sayfalarla dış sayfa arasındaki fark ortaya konulur. Sert plastik ürün çeşidi kimlik, sertifika ve önemli belgelerin korunması için de tercih edilir.
Epoksi zemin kaplama işlemi estetik görünüm gerektiren alanlarda daha çok kullanılırken, PVC zemin kaplama ses yalıtımı, su geçirmemesi ve düşük maliyetli olması sebebiyle tercih edilmektedir. Her ikisinde de antibakteriyel çeşitleri mevcut olmasının yanı sıra dayanıklılık her iki seçenekte de bulunan özelliklerdendir.
Şeffaf kaplama aracınız parlaklığını kaybettirmez ve tam şeffaf yapısı sayesinde belli olmaz. Şeffaf kaplama folyosu kullanım ömrü 10 yıldır. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde yapısı bozulmadan tam koruma sağlar ve istediğiniz zaman söküp atabilirsiniz.
Araç kaplama folyosu kaliteli olması halinde olumsuz hava şartlarına dayanır. Boya gibi yıpranmaz ve uzun yıllar kullanılabilir. Aracın rengini değiştirmek için de boya yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırır. İstediğiniz renkte folyo ile saatler içinde kaplatabilirsiniz.
Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir. Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri