Adım: QR kodunu tarayın Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Akıllı telefonunuzdaki QR okuyucu uygulamayı veya kamerayı açın. Telefonunuzu QR koduna doğrultun; kamerayı hangi açıdan koda doğru tutarsanız tutun yine de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Android Ürünlerde: Google uygulamasını açarak ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunup ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler.
Bir barkodun en ince çizgisinin 'kalınlık' ölçüsüne MILSIZE denir. Barkod Okuyucu donanımların teknik özellik tablolarında hangi barkodun kaç milsize ise hangi mesafeden okuyabildiğini göstermektedir. En genel ifadesiyle bir barkod veya karekod ne kadar büyük ise (yüksek milsize'lı) o kadar uzaktan okunması mümkündür.
İlgili 24 soru bulundu
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Bu tür kodlama, verileri pikselli veya uzatılmış olarak depolar. Statik bir QR kodu ücretsizdir ancak sınırsız tarama sunar.
Mobil Bankacılıktan “Tüm İşlemler” menüsü altından “QR İşlemleri” ve ardından “QR Ödeme” seçilir. POS üzerinde oluşan QR Kod telefon kamerası aracılığı ile okutulur. İşlem bilgileri ekrana gelir ve onay tuşu basılarak işlem tamamlanır. QR Ödeme hem Android hem de IOS işletim sistemli Akıllı telefonlarda kullanılabilir.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
QR kod (karekod) nasıl okutulur? Barkod tarayıcınız yok ise; akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kamerası kullanarak bir QR kodu tarayarak okutabilirsiniz. Cihazınızın kamerasını QR koduna doğrultun ve çerçevede ortalandığından emin olun. Kamera odaklandıktan sonra hemen karekodu taramaya başlayacaktır.
Nasıl Çalışır? Masaya oturan müşteriniz QR kodu cep telefonunun kamerasıyla taratır. POS sisteminizle entegre çalışan QR Menu Order sayfasına erişerek en güncel menüye ulaşır, siparişini bu sayfa üzerinden verir.
Android kullanıcıları için
Android 8 veya sonraki sürümleri kullanan akıllı telefonlar ve cihazların kameralarında yerleşik bir QR kod tarayıcı bulunur. Kameranızı açın ve QR kodunun önüne veya üstüne yerleştirin. Çoğu cihazda, sağ alt köşede bir QR kodu logosu görünür. Verilere erişmek için ona dokunun.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Ekran görüntüsü başka bir cihazdaysa kamerayı QR kodunun üzerine getirerek kodu tarayabilirsiniz. WhatsApp kamerasını kullanarak QR kodunun fotoğrafını da çekebilirsiniz.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit yatırabilirim? Qr kod kullanarak ATM'den günlük para yatırma limiti 20.000 TL'dir.
Mobil bankacılık uygulamasında yer alan QR işlemlerine tıklayarak Bankamatik ekranı üzerinde beliren QR kodu telefonunuza okutarak, para çekme, para yatırma ve ödeme işlemlerinizi kart kullanmadan gerçekleştirebilirsiniz.
QR kod ile ödeme alan marketler arasında A101, Migros, Şok Market gibi büyük firmalar da vardır. Bu sayede büyük marketlerin avantajlarından teknolojik bir ödeme yöntemi kullanarak yararlanabilirsiniz.
Evet, internet olmadan bir QR kodu taranabilir. Ancak, bu QR kodları sizi yalnızca bir metne, numaraya ve Wi-Fi'ye yönlendirecektir.
Teorik ve pratik olarak QR kodları güvenlidir. Ancak günümüzde insanlar bunları yanlış bir şekilde ele alıyor, oluşturabilecekleri tehditler endişe verici olabiliyor. Kullanıcıların QR kodları oluştururken dikkate alabileceği iki tür QR kodu vardır: statik ve dinamik QR kodları.
QR Kod Nerelerde Kullanılır? Karekodlar günümüzde en çok sosyal medya, güvenlik ve ödeme sistemleri gibi alanlarda kullanılır. Karekod çoğunlukla bir internet sayfasına güvenli yönlendirme yapmak amacıyla şirketler ve kullanıcılar tarafından kullanılır.
Web sitelerine, uygulamalara, kuponlara, biletlere ve daha fazlasına bağlantılar için Hızlı Yanıt (QR) kodlarını taramak amacıyla Kamera'yı veya Kod Tarayıcı'yı kullanabilirsiniz. Kamera, QR kodunu otomatik olarak algılar ve vurgular.
Kamera uygulamasıyla QR kodunu tarama
Aygıtınızı, QR kodu Kamera uygulamasının vizöründe görünecek şekilde tutun. Aygıtınız QR kodunu tanır ve bir bildirim görüntüler.
Ve iPhone'unuzdaki QR kodunu kontrol merkezinden taramak için. ◉ Kontrol Merkezindeki QR kod okuyucu simgesine tıklayın. ◉ Kamerayı taramak için QR kodunun yakınına çevirin. ◉ Kontrol panelindeki QR kodu okuyucu, QR kodunu lambayı kullanarak düşük ışıkta taramanıza olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri