Rafting yaparken olmazsa olmaz kıyafet zorlaması yoktur fakat kendinizi içerisindeyken rahat edebileceğiniz kıyafetler olmalıdır. Havaların sıcak olduğu dönemlerde üzerinize rahat sizi sıkmayacak kıyafetler (şort, tişört, suya girilebilir özellikli spor ayakkabısı, Mayo, Bikini ) tercih etmelisiniz.
Eğer yaz dönemlerinde gelecekseniz aynı denize gider gibi yanınıza şort, tişört, mayo , haşema , deniz ayakkabısı ( yoksa biz veriyoruz),spor ayakkabı, güneş kremi (cildiniz hassassa) spor ayakkabı gibi kişisel malzemeler almalısınız. Bu malzemeler rafting esnasında kullanılmaktadır.
Pamuk giymeyin, çünkü ıslandığında sizi daha da soğuk hale getirecektir. Eski bir çift tenis ayakkabısı, koşu ayakkabısı, hatta Converse high-tops nehirde en iyisidir. Havalı kıyafetler soğukta iyidirler:) Sandalet kadar fazla koruma sağlamaz ve yüzmek kolaylaşır.
Ana rafting malzemelerimiz rafting botu, rafting küreğimizden oluşmaktadır. Bu iki malzeme olmadan rafting yapmak mümkün değildir. Yardımcı rafting malzemelerimiz de kask, can yeleği, ayağımıza giydiğimiz patiklerdir.Ekstra olarak farklı aksesuarlarda ekleyebiliriz.
İlgili 44 soru bulundu
Hastalar Rafting yapabilir mi – Kimler Rafting Yapamaz
Kalp rahatsızlığı, sinirsel hastalıkları olanlar rafting yapamazlar yada yapmaları uygun değildir diyebiliriz. Diğer tüm hastalıklar ve istisnalar için öncelikle doktorunuza sonrasında rafting eğitmeninize durumu danışabilirsiniz.
Kurallara uyduğunuz rehberinizi dinlediğiniz taktirde raftingin hiçbir tehlikesi yoktur. 2 – RAFTİNG TEHLİKELİMİDİR ? Rafting eğlence amaçlı yapılan bir su sporu faaliyetidir. 3 yaşından 65 yaşına kadar her insan yapabilir. Kesinlikle hiçbir tehlikesi yoktur.
4. derece ve altı derecelerde yüzme bilme şartı aranmamaktadır. Melen çayı da 3+1 zorluk derecesinde olduğu için yüzme bilmeyenler de rafting yapabilirler. Zaten hızlı akan nehirler yüzmek için uygun alanlar değillerdir.
rafting e katılmak için yüzme bilmek gerekiyor mu... “rafting e katılmak için yüzme bilmek gerekiyor mu ? yüzme bilmeyen birisi için tehlikesi var mı ?” merhaba, ırmağımız 2 derecelidir ve yüzme bilme zorunluluğu yoktur.
Önemli olan doğru yerde, doğru zamanda ve diğer ekip arkadaşlarınızla uyum içerisinde kürek çekmenizdir. Rafting, diğer ekstrem sporlara göre oldukça kolay bir tane spordur. Ancak elbette ki her sporda olduğu gibi bu sporda da olması gereken vardır. Bu seviyeler Derece 1'den Derece 6'ya kadar katlanarak gider.
Rafting turları genelde sabah 10.30 – 11.00 civarı başlıyor. Raftingçilerin adrenalin dolu macerası yaklaşık 2.5 saat sürüyor.
2022 yılında Antalya Rafting Turu yetişkinler için 400 Türk Lirası, 7 ila 11 yaş arası çocuklar için 200 Türk Lirası ve 6 yaş ve altındaki çocuklar için ücretsizdir.
Fırtına Deresi rafting yaş sınır olan bir bölgedir. Zorluk derecesi yüksek olan dere üzerindeki amatör parkurlarda rafting yapabilmek için 14 yaşından büyük olmak gerekir.
Genellikle birçok kişi rafting için mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarını tercih etmektedir. Özellikle bu aylarda nehirler ve akarsular durgun olmasından kaynaklı oldukça seçim görmektedirler. Tabii bu aylarda havanın sıcak olması ve nehirlerin serin olması da önemli rol almaktadır.
Türkiye rafting merkezi denildiğinde ilk akla gelen yer olan Çoruh Nehri, Artvin'de bulunuyor. Rafting meraklıları için dillere destan bir güzelliği var. Her yıl Çoruh Nehri'nde rafting yapmak için binlerce insan Artvin'e geliyor. Çoruh Nehri, toplamda yaklaşık 450 km uzunluğa sahip.
Gözlükle rafting yapılır mı? Rafting açık havada yapıldığı için bazı güneş gözlüklerine yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Uygun gözlük sadece gözlerinizi zararlı UV ışınlarına karşı korurken aynı zamanda performansınızı da artırabilir.
Rafting heyecan verici, heyecanlı, ıslak, vahşi ve inanılmaz derecede eğlenceli bir spordur. Bununla birlikte tüm macera sporlarında olduğu gibi, içerden doğan riskler vardır. Bu riskler heyecan ve adrenalin yaratmakta katkıda bulunmakta ve insanların rafting yapmalarının temel nedenlerinden birisini oluşturmaktadır...
Rafting, bir rehberin önderliğinde şişme bot ya da bir diğer adıyla rafting botu ile akarsuların üzerinde yapılan bir takım spordur. Bu botlar, en az 4 kişilik en fazla 12 kişilik kapasiteye sahiptir. Her 2 yanında da eşit miktarda kürek çekecek kişinin bulunması gerekir.
Kan insana ne kadar gereklisi ise yağmurda rafting sporu için o kadar gereklidir.Havanın yağışlı olması rafting sporundan alacağınız tadı dahada artıracaktır. İnsanlar yağmur gördüğünde çekinirler ama aslında yağmurlu turlarımız daha eğlencelidir.
Rafting, raft adı verilen botlarla (sallarla), debisi yüksek nehirlerde yapılan bir nehir sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir.
Rafting ve Dalış Kg Sınırı: Kadın ve Erkek için Maksimum 110 kg'dır.
Köprülü Kanyonda rafting yapmak tehlikeli mi ? Köprülü Kanyon Rafting, Manavgat Nehirlerinin en güvenli nehirlerindendir. Debisi yüksek değildir. Dolayısıyla Köprülü Kanyonda rafting yapmak tehlikeli değildir.
Rafting, herhangi bir beceri ve fiziksel kondisyon gerektirmediğinden dileyen herkes bu sporu yapabilir. İlk iki derece için yüzme bilmek bile gerekmez. Eğer Adrenalin seviyenizi en üst noktaya çıkarmak istiyorsanız, yüzmek bilmek size avantaj sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri