Bazı ilkel yöntemlerle hastalar ağrı kesme yoluna da gidebilir. Örneğin; kolonya, tütün basmak gibi ya da dişe rakı sürmek gibi.. Bunlar çok yanlış yöntemlerdir. Ağrıyı kesmediği gibi diş etine de zarar verir.
Kulaktan dolma bilgilerle diş ağrısı esnasında, ağrıyı hafifletmek amacıyla dişe alkol kolonya yerleştirmenin herhangi bir faydası yoktur. Zira bu tür maddelerin ağrı kesici ve tedavi edici özelliği bulunmamaktadır. Üstelik dişe alkol, kolonya bastırmak diş etlerinde de hasarlara neden olacaktır.
Ağrıyan bölgeye kolonya veya alkol gibi maddeler sürmek diş etinde tahrişe neden olabilir ve bunun sonucunda da oluşan ağrıya bu tahrişin neden olduğu ağrı da eklenir.
Tedavi edici bir özelliği olmayıp, diş ağrılarını geçici olarak hafifletme amacıyla kullanılır.
Alkol kullanmayın.
Popüler ama etkisiz bir diğer ev tedavisi de pamuğa alkol dökerek apseli bölgeye bastırmaktır. Alkol ağrıyı geçici olarak uyuştururken enfeksiyonu temizlemeyecektir. Rahatlama geçici olacaktır ve bu yöntem diş ağrısı olan çocuklar için elbette önerilmez.
İlgili 28 soru bulundu
Alkol. Alkol, ağrı için alkol kullanımının sonuçlarını etkileyen biyolojik, zihinsel ve sosyal etkilere sahiptir. Orta derecede alkol kullanımı belirli durumlarda belirli ağrı türlerini azaltabilir.
Oluşan bu şişlik, en fazla 5 gün sürmelidir. Diş şişmesi yaşandığı takdirde yapılması gereken en etkili çözüm dişleri düzenli ve sık sık fırçalamaktır. Ayrıca her diş fırçalama işleminin ardından, iltihap tamamen geçene kadar uygulanacak olan ağız gargarası, diş eti şişmesini oldukça rahatlatacaktır.
Ağrıyı kesmek için kesinlikle alkol veya kolonya vb. gibi ürünleri kullanmayın. Çünkü bu tür ürünler diş eti tahrişine neden olabilir. Ağızda o bölgede yanığa sebep olur. Basit bir ağrı kesici ile geceyi geçirip ertesi gün mutlaka diş doktoruna gidin.
Aspirin ve ibuprofen gibi diğer reçetesiz ağrı kesiciler alınırken ise orta düzeyde alkol alınabilir. Ancak aspirin ve ibuprofen gibi alkol de mide iritasyonunu arttırabildiğinden düzenli olarak bu ağrı kesicileri kullananların çok alkol almamaya dikkat etmesi gerekiyor.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Nedeni: Diş ağrısı, genellikle bir dişin çürümesi, enfeksiyonu, sinirin tahrişi veya diğer dental sorunlar nedeniyle meydana gelir. Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar.
Sigara içmek diş ağrısına neden olmaktadır. Sigara içmekten kaçınmalısınız. Şekerli içecek ve yiyeceklerin tüketimini aza indirmelisiniz.
Tedavi için; buz kompresi, maydanoz, karanfil, sirkeli su ve tuzlu su ile gargara yapmak ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Fakat diş ağrısının dayanılmayacak düzeyde olması durumunda diş hekimine gidilmesi en doğru seçenek olacaktır.
– Allerji yapmadığına emin olduğunuz ağrı kesiciyi tok karnına kullanmaktır. Unutmayın ki ağrı kesiciler içildikten 15-30 dakika sonra etkilerini gösterecektir. – Diş ağrısı çürükten kaynaklanıyorsa ve dişinizin çürük kısmında birikmiş gıda artıklarının temizlenmesi yani dişlerinizin fırçalanması işe yarayabilir.
Alkol. Alkol yalnızca karaciğerin düşmanı değil, diş ve diş etlerimizin de düşmanıdır. Alkol tüketimiyle ağızda azalan tükürük miktarı, yumuşak dokuya zarar vererek sağlığımızı bozar. Tükürük ağız boşluğundaki plağın ve asidin etkisini önemli ölçüde azaltan mekanizmadır.
En yaygın olarak kullanılan anti-enflamatuar ilaçlar arasında ibuprofen ve naproksen bulunur.
Kodein tedavisi sürerken alkol alımından kaçınılmalıdır. APRANAX PLUS 103.2 mg laktoz içerir.
ALKOL İÇTİKTEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER
Alkolle birlikte alınan bu ilaçlar solunumun yavaşlamasına yol açabilir. Vücuttaki alkol tamamen atılmadan ilaç almamaya özen gösterin. Akşamdan kalma durumuna iyi gelen en iyi çare zamandır.
Farklı teoriler. Birçok antibiyotik ise alkolle alınabilir. Fakat ilaç kullanarak iyileşmeye çalışırken aşırı alkol alıp sarhoş olmanın bir yararı olmaz. Sorun, alkolün ilaçla ters etkileşimi değil, vücudu yorması ve su kaybına neden olmasıdır.
Diş apseleri diş etlerinde oluşan bakteri oluşumlarıdır. Bu bakteriden sebepli iltihaplanmalar kulak ağrısı yapabilirler. Ağrı hem kulakta hem de dişte kendini gösteriyorsa nedeni çoğunlukla çürük dişten veya 20 lik dişten kaynaklı olabilir. Özellikle 20 lik dişler kulaklarda ağrı hissettirirler.
Birçok ağrıda olduğu gibi parol da diş eti ağrısının önüne geçmek konusunda etkili olabilir.
Tuzlu Su: En sık kullanılan yöntemlerden biri olan tuzlu su, ağrının giderilmesinde oldukça etkilidir. Antiseptik ve anti-bakteriyel özelliğe sahip olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Tuzlu su ile düzenli bir şekilde gargara yapmak, ağrının giderilmesinde en etkili olan yöntemler arasında yer almaktadır.
Diş doktoru bölgedeki iltihabı uzaklaştırır ve apseye neden olan durumu tedavi eder. Bu tedaviler arasında apsenin boşaltılması, kanal tedavisi, diş çekimi ve diş eti tedavisi yer almaktadır. İşlemler lokal anestezi ile yapılır ve kişi ağrı duymaz.
Diş Kökü İltihabı Kaç Günde Geçer? Diş kökü iltihabının iyileşme süresi, uygulanan tedavi yöntemine göre değişkenlik gösterebilir. İltihabın kurutulması için verilen antibiyotik ilaçlar, ortalama olarak 7 ila 10 gün boyunca kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri