Bu açıklamadan anladığımız şudur ki memur maaşları Ramazan Bayramı tatili öncesinde değil de tatil dönüşünde hesaplara yatırılacak. Memurlar ellerinde var olan parayı tatilde kullanacak ve hemen tatil dönüşünde de parasız kalmayacak. Memurlar, maaşlarını her ay olduğu gibi, ayın 15'i itibari ile almış olacak.
Buna göre nisan ayı memur maaşları normal tarihlerinde ödenecek, bayramdan önce maaş ödemesi olmayacak.
İşte, ödeme tarihlerine ilişkin detaylar… Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Memur, Kadro karşılığı Sözleşmell Personel ile 4/B Sözleşmeli Personelin Nisan ayı maaş ödemelerine ilişkin duyuru yaptı. Yapılan açıkalamda Nisan 2024 maaşlarının zamanında ödeneceği duyuruldu.
Kamu kurumlarında çalışan memurların aylıkları normal şartlarda her ayın 15'inden itibaren yatırılırken emeklilerin ödemeleri ise tahsis numarasına göre yapılıyor.
Maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapılırken bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrasında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için memur ve emekli maaşı ödemelerinin 10 Nisan'da başlayacak bayramdan önce yatması bekleniyor.
İlgili 19 soru bulundu
Memur maaşları, bayram öncesi yatmayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla maaş işlemlerinin en geç 8 Nisan 2024 tarihi saat 15.30'a kadar tamamlanmasını istedi. Maaşlar 15 Nisan 2024 Pazartesi günü hesaplara yatacak.
Emekli ve memur maaşı ödemeleri her ay belirlenen tarihlerde hesaplara aktarılıyor. Kamu kurumlarında çalışan memurların aylıkları normal şartlarda her ayın 15'inden itibaren yatırılırken emeklilerin ödemeleri ise tahsis numarasına göre yapılıyor.
4857 sayılı İş Kanunu madde 34 te işçinin maaşının, ücretinin ödeme gününden itibaren en geç 20 gün içerisinde ödenmesine dair düzenleme yer almaktadır. Bu durumda işçinin ücretinin ayda bir kez ayın birinci gününde ödemesi konusunda anlaşılmışsa bu durumda işveren ücreti yirmi gün içerisinde ödemesi gerekmektedir.
Sözleşmelerde ücret ödeme zamanının belirtilmediği veya düzenlenen bir iş sözleşmesi bulunmadığı durumda ise, ücret çalışılan ayın son günü ya da en geç takip eden ayın ilk iş günü ödenmelidir. Borçlar Kanununda ücret ödeme zamanı, aksine bir hüküm bulunmadıkça her ayın sonu olarak belirlenmiştir.
“İşçinin ücretinin ödeme gününden itibaren 20 gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmemesi halinde işçi iş görme borcunun yerine getirmekten kaçınabilir.
Emekli bayram ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 arttırılarak 3 bin TL'ye çıkarıldı. Emekliler iki bayramda toplam 6 bin lira ikramiye alacak. İkramiyeler 2-5 Nisan arasında hesaplara yatacak. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri Ramazan bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında hesaplara yatacak.
EMEKLİLER NİSAN AYINDA İKRAMİYE ÖDEMESİ ALACAK
16 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi 2024 yılının Nisan ayında maaşlarının yanı sıra ikramiye ödemesi de alacak.
1) (a) (SSK) bendi kapsamında gelir/aylık alanların 2023/Nisan ödeme döneminde ödenecek gelir/aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri: - Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlara 14/04/2023, - Ödeme günü 21, 22, 23 olanlara 15/04/2023, - Ödeme günü 24, 25, 26 olanlara 16/04/2023.
Emekli Sandığı emeklisi olan ve maaşlarını her ayın 1'inde ve 2'sinde alanlara bayram ikramiyeleri 2 Nisan Salı günü yatırılacak. Maaş ödemelerini 3,4 ve 5'inde alanlara ise ikramiyeler 3-5 Nisan tarihleri arasında yatacak. Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesi ödemelerini 5 Nisan cuma günü alacak.
SSK emeklileri, tahsis numaralarının son hanesine göre maaş alır. Son rakamı 9 olanlar her ayın 17'sinde; 7 olanlar 18'inde; 5 olanlar 19'unda; 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar ise her ayın 21'inde maaş almaya hak kazanır.
Buna göre; 01.01.2024 ila 31.12.2024 tarihleri arasında bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücret 666,75-TL olarak belirlenmiş, Ayrıca, 2024 yılı Ocak ila Aralık döneminde asgari ücret desteğinin 700,00-TL/Aylık olarak sürdürülmesi yönünde öneride bulunulmuştur.
Borçlar Kanununda ücret ödeme zamanı, aksine bir hüküm bulunmadıkça her ayın sonu olarak belirlenmiştir. Yani işçi ücretleri çalışılan ayın son günü ya da en geç takip eden ayın ilk günü ödenmesi gerekir.
Buna göre, aksi bireysel ya da toplu iş sözleşmesinde kararlaştırılmadığı sürece işçinin ücreti bir ay çalışıldıktan sora ödenmelidir. Ücreti ödenmeyen işçinin, bu ücretini işverenden dava ya da icra takibi gibi yasal yollardan talep etmesi mümkündür.
yasal olarak ayın biri tatil günü ise önceki son çalışma gününde maaşın yatması zorunlu olduğu için maaşın erken alınması ile sonuçlanır. personel bu durumdan habersiz olduğu için firmalar tatilden sonraki ilk iş gününe ötelerler ödemeleri.
2024. Memur maaşlarının saat kaçta yatacağı, maaşların hangi banka üzerinden alındığına bağlı olarak değişmektedir. Genellikle, maaşlar bankalar tarafından gece 24:00 civarında işlenir ve sabah 05:00 - 06:00 gibi bir saatte hesaplara yatırılır.
sorusunun yanıtı merak ediliyor. Emekli maaşı saat kaçta yatar? Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
Bayram ikramiyesi ödemeleri henüz başlamadı. Açıklanan takvime göre ilk olarak SSK emeklilerine ikramiyeler yatırılmaya başlayacak. Maaş ödemelerini her ayın 17-18'inde alanlara ikramiyeler, 2 Nisan'da yatırılacak. Ödemelerini 19,20,21,22 alanlara ise 3 Nisan'da bayram ikramiyeleri yatacak.
Devlet bünyesinde çalışan tüm memurların maaşları aynı gün hesaplara yatırılır. Memur maaşları her ayın 15'i kişilerin banka hesaplarına yatırılmış olur. Eğer ayın 15'i hafta sonuna denk geliyorsa, bankalarla olan anlaşma sonucu yine de gününde yatacaktır. Sadece özel durumlarda gününde yatmayabilir.
Bu yıl Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ise bayram öncesi 2-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri