Ramazan ayının geleneksel içeceği olan Ramazan şerbeti sahurda ve iftarda tüketilmesi insan sağlığı için faydalıdır. Sahurda bir bardak Ramazan şerbeti tüketilmesi susuzluğun önüne geçip gün içerisinde oluşan halsizliğe fayda sağlamaktadır.
Ramazan Şerbeti Malzemeler
Ayrıca zengin magnezyumdan ve de malik asitten dolayı güçlü bir laksatiftir. Bağırsaklarda oluşan gazın alınmasında etkilidir. Şişkinlik şikâyeti çekenlerin yardımcısıdır.) rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.)
Demirhindi Şerbeti
Susuzluğa iyi gelmesi nedeniyle Ramazan ayının en çok tercih edilen şerbetidir.
İlgili 34 soru bulundu
Mevlevi mutfağının çok önemli bir şerbeti. Hazreti Mevlana'nın da baş içecekleri arasında olduğu söyleniyor. Doktorların da antioksidan diye tavsiye ettiği, oysaki Osmanlı mutfağında asırlardır var olan bir şerbet. Sabahları bir bardak aç karnına içilince vücudu temizleme özelliğine sahip." dedi.
Şerbet, Ramazan ayı boyunca oruç tutan Müslümanların içtiği geleneksel bir içecek olarak bilinir. Genellikle iftar yemeği öncesinde veya sonra servis edilir ve susuzluğu gidermek, vücudu serinletmek ve enerji sağlamak için tüketilir.
Ramazan'ın gözde içeceği susuzluk gideren meyan kökü şerbeti. Anadolu'da yüzyıllardır bilinen bu geleneksel içecek. Asitli içecekler gibi mideye zarar vermiyor, tam tersi mideyi hem rahatlatıyor, hem de susuzluk gideriyor. Sahurda içilecek bir bardak meyan kökü şerbeti, susuzluk hissini gidermede yardımcı olacaktır.
Besinlerin kalori miktarı hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu doğrultuda, Cappy Ramazan Şerbeti kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Cappy Ramazan Şerbeti, ortalama 106 kaloriye, 25,60 karbonhidrata, 0 proteine ve 0 yağ değerine sahiptir.
Bu yüzden özellikle sahurda yeterli ve dengeli beslenmeli ve yeteri miktarda su içilmelidir. Ancak kola ve gazoz türevi asitli içecekler, yoğun şeker ve tuz ihtiva etmeleri sebebi ile su tutulumunu azaltır. Bunun yanı sıra limonata, şerbet ve çay da su tutulumunu azaltır ve vücuttan su atılımını artırır.
Nedir, ne işe yarar: Osmanlı şurubunun faydaları
Osmanlı şurubu bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu sayede bizi grip ve nezle gibi kış hastalıklarına yakalanma riskinden koruyor. Halihazırda hastalanmış olmamız durumundaysa bitkilerden aldığı güçle daha hızlı bir iyileşme süreci sağlıyor.
Kabızlığa ve Mide Problemlerine Karşı Bal Şerbeti
Şikayete bağlı olarak şerbetin içilme zamanı ve sıcaklığı etkili olmaktadır. Sindirim sistemi rahatsızlıklarından birisi olan kabızlığın kısa süre içerisinde giderilmesinde de yine bal şerbetinden faydalanılmaktadır.
Balın antiseptik etkisi midenin asidik yapısını düzenler. Bağırsaktaki nem dengesine yardımcı olan bal şerbeti gerçek bir sindirim dostudur. Özellikle kabızlık problemi yaşıyorsanız düzenli olarak bal şerbeti tüketmenizde fayda var.
NASIL YAPILIR? 1 litre suya 2 çubuk tarçın. 20 gr toz şeker 5 karanfil ekleyin ve 20-25 dakika kaynatın. Dilerseniz yarım elma, ayva ve armut (sevdiğiniz meyve de olabilir) içine ekleyebilirsiniz.
Bozulmadan uzun süre yiyebiliriz fakat her geçen gün ilk günkü tazeliğinden biraz daha uzaklaşır. Lohusa şerbeti de buz dolabında uzun süre bozulmaz fakat ilk günkü tazeliğini korumadığı için en fazla üç gün içinde tüketilmesi önerilir. 2 hafta kadar da buz dolabında tüketilebilir bir şekilde bozulmadan durabilir.
1 Porsiyon (240 gr) yaklaşık 122 kcal kalori içerir, 0 gr protein, 30 gr karbonhidrat ve 0 gr yağ bulunur ve 1 Bardağa eşittir. 1 Bardak (240 gr) yaklaşık 122 kcal kalori içerir, 0 gr protein, 30 gr karbonhidrat ve 0 gr yağ bulunur ve 1 porsiyona eşittir.
Şerbet tarifi
Her tatlının farklı tarifi olsa da genel olarak 1 – 1 şeklinde olur. Yani bir su bardağı su için bir su bardağı toz şeker. Normal bir fırın tepsisinde tatlı yapıyorsanız ölçünüz 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker olmalı.
Susamsız 1 adet ramazan pidesi: 518 kcal
Tarif için: Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Ramazan günlerinde oruç tutarken çok çabuk acıkıp susamamak için sahurda tok tutan susatmayan yiyecekler tercih etmelisiniz: Domates, salatalık, haşlanmış yumurta, tuzsuz peynir, yoğurt, süt, tam tahıllı ekmek.
"Ölmek" anlamındaki ecel şerbeti içmek deyiminde geçen bir söz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri