Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rapor ücreti hangi bankaya yatar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rapor ücreti hangi bankaya yatar?

SGK'nın anlaşmalı olduğu bankalar: Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıf Bank, Akbank, Burgan Bank, Fibabanka, Şeker Bank, Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası'dır. Eğer anlaşmalı bankalardan herhangi biri kullanılmıyor ise ödenek PTT Bank'tan çekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergidegundem.com

Rapor ücretleri hangi bankaya yatıyor?

Yani ilk 2 gün için Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme yapmaz. Rapor parası hesaplanırken günlük kazancın 2/3 hesaplanarak işçiye ödeme yapılıyor. Rapor parası işçinin adına Ziraat Bankası'na yatırılır. Her ayın 8'i ile 14'ü arasında bankadan kimlik ile çekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Devlet rapor parasını nereye yatırıyor?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Devlet rapor parasını nasıl hesaplıyor?

Hastalık nedeniyle alınan raporlarda ayakta tedavi için günlük net kazanç günlük brüt kazanç*2/3 formülü ile bulunur. Hastalık nedeniyle alınan raporlarda yatarak tedavi için günlük net kazanç günlük brüt kazanç*1/2 formülü ile bulunur. İş kazası rapor ücreti hastalık rapor ücreti gibi hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Rapor parası Ibana ne zaman yatar?

İş Göremezlik Ödemesi Ne Zaman Yatar? İş göremezlik ödemesi, raporun SGK'ya bildirilmesinin ardından ortalama 15 gün içinde anlaşmalı bankaların herhangi bir şubesinden çekilecek şekilde çalışanın hesabına yatırılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

İş Göremezlik Ödeneği Nasıl Alınır - Rapor Parasını Banka Hesabına Aktarma

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 ay rapor parası ne kadar?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Rapor parası Ibana nasıl yatar?

Rapor parası için e-Devlet'te IBAN tanımlama nasıl yapılır? SGK Twitter hesabı tarafından yapılan duyuruya göre e-Devlet'te bulunan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama hizmeti kullanılarak yapılacak IBAN tanımlama işleminin ardından rapor paraları ve sevk ödemeleri tanımladığınız IBAN hesabınıza gönderilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

30 gün raporlu ne kadar maaş alır?

28 gün raporlu ayakta hasta ise 1.831,20 TL ödemesidir. Yatan hasta ise 1.373,40 TL ödemesi yapılır. Ancak işçi bir iş kazası sonucu 30 günlük yatan hasta ise 1 ayın tamamı ödenir. Ayakta hasta ise 1.962 TL olarak ödemesi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bordrox.com

10 günlük rapor parası ne kadar?

Alınacak olan rapor parası; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı olurken, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak hesap edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Rapor parası yattığını nasıl öğrenirim?

e-Devlet rapor parası sorgulama

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rapor parası banka hesabına nasıl aktarılır?

Ödemeler, çalışanın eğer varsa SGK' da tanımlı hesabı aracılığıyla yoksa PTT aracılığıyla alınabilir. Ayrıca bazı ödemeler Ziraat Bankası aracılığı ile de alınır. üzerinden tanımlatması durumunda PTT ya da Ziraat Bankası ile zaman kaybetmeden ödemeler direkt olarak banka hesabına aktarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Rapor param yatmadı kimi aramalıyım?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Rapor parası banka hesabına yatar mı?

İnternette (Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

Rapor parası PTT'ye gitmeden alınır mı?

e-Devlet üzerinden yapılan banka değiştirme işlemi sayesinde, ödemelerinizi istediğiniz banka hesabından alabilirsiniz. Ayrıca, T.C. kimlik belgesiyle PTT ATM'lerinden rapor parası çekmek de mümkündür. Bu işlemleri yaparken doğru ve güncel bilgilerin kullanılması önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

1 günlük rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

5 gün Rapora kaç gün ödenir?

İşçinin hastalanması sonucu rapor alması halinde işçiye SGK tarafından iş göremezlik ödeneği verilmektedir. Ancak rapor parası ilk 2 gün için ödenmemekte 3. günden itibaren ödenmektedir. Örneğin işçinin 5 gün rapor alması halinde 2 günün ücreti ödenmez 3 günlük rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Bir işçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Rapor parası ayın hangi günleri yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Hastalık, iş kazası, meslek hastalığı, analık halinde, durumun Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından alınmış istirahat raporu ile belgelenmesi şartıyla, iş göremezliğe uğrayan sigortalıya Kurum tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

Kaç güne kadar rapor parası kesilir?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

31 çeken aylarda 1 gün rapor kesilir mi?

31 Gün Olan Ayda 1 Gün Rapor Alan İşçinin Ücretinden Kesinti Yapılabilir mi? Sigortalı işçinin ücretinin maktu/aylık belirleniyor olması söz konusu olduğunda, sağlık raporunun gün sayısı fark etmeksizin işçinin alacağı maaştan kesinti yapılamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

E devletten banka hesabı görülür mü?

Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbb.org.tr

e-Devlet banka hesabımda ne kadar para var?

E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incehesap.com

Rapor parası Ziraat Bankasından alınır mı?

SGK'nın anlaşmalı olduğu bankalar: Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıf Bank, Akbank, Burgan Bank, Fibabanka, Şeker Bank, Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası'dır. Eğer anlaşmalı bankalardan herhangi biri kullanılmıyor ise ödenek PTT Bank'tan çekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergidegundem.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT