Randevu alarak çıkış yapmak isteyenler sınır kapısına gitmek için bulundukları illerdeki Göç İdaresinden Yol İzin Belgesi almaları gerekmekte. Suriye'den Türkiye'ye dönüş, çıkış yapılan tarihten itibaren 6 aydır.
Seyahat izin belgesi almak için Alo 199 Vefa Sosyal Destek hattına ulaşabilir, bu alandan başvurunuzu yapabilirsiniz. E devlet şifreniz varsa e devlet internet sitesi üzerinden de izin belgesini temin edebilirsiniz.
GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDA BULUNAN YABANCILARIN ÇIKIŞ İŞLEMLERİ KENDİSİNE RESMİ MAKAMLARCA DÜZENLENMİŞ GEÇİCİ KORUMA KİMLİK BELGESİ (SARI KİMLİK) VE GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDA BULUNDUKLARI İLLERDEKİ GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALACAKLARI YOL İZİN BELGESİ İLE YAPILACAKTIR.
Sisteme giriş yaptıktan sonra e-devlet ana sayfasının arama kısmına e-başvuru yazarak İçişleri Bakanlığı'na ait Seyahat İzin Belgesi başvuru alanına ulaşabilirsiniz. E- Başvuru sayfası üzerinden “yeni başvuru” alanına tıklayınız. Yeni Başvuru sayfasından Başvuru türünü seçerek işleme devam ediniz.
İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak.
İlgili 41 soru bulundu
Seyahat İzin Belgesi Nereden Nasıl Alınır? Seyahat izin belgesini telefonla 199'u arayarak ya da e-devlet üzerinden online başvuru yaparak alabilirsiniz. Başvuru sonucu SMS ile tarafınıza bildirilmektedir.
Yol izni işçinin kıdeminden bağımsız ve tüm işçiler için en fazla dört gün olarak belirlenmiştir. Eğer gidilecek yer yakın bir yer ise gidiş ve dönüşte birer gün olmak üzere iki günlük yol izni de verilebilir. Yol izninin verilmesinin nedeni yıllık ücretli iznin kullanımında eşitlik sağlanma istenmesidir.
Yol İzin Belgesi (F.k-2): Geçici koruma kapsamında bulunan yabancılara, bulundukları il dışına çıkışları için verilen izin belgesini ifade eder..
Yurt dışında pasaportu zayi olan vatandaşlara (yeni pasaport temini için yeterli süresi olmaması durumunda) ivedi yurda dönüş yapmak istedikleri takdirde; adlarına seyahat bileti veya rezervasyonlarını ibraz etmeleri halinde konsolosluklarca verilen geçici belgedir.
Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.
Geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılara Valilikler (İl Göç İdaresi Müdürlükleri) tarafından ülkemizde yasal olarak kalış hakkı veren Geçici Koruma Kimlik Belgesi verilir. Kayıtlı olduğu ilden başka bir ile gitmek isteyen Suriye uyruklu yabancılar kayıtlı oldukları ilden yol izin belgesi almak zorundadır.
Buna göre; Suriye uyruklu yabancıların seyahat firmalarından bilet talebinde bulunurken pasaport ibraz etmeleri halinde pasaportun yanında ikamet izin belgesi sunmaları gerekmektedir.
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.
Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskân); bir yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak inşaa edilip tamamlandığını belirten; tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını ve mal sahiplerini gösteren belgedir.
İzin formu ne demek kısaca tanımlayalım. İzin formu, çalışanın yıllık izin talebinde bulunduğu zaman doldurması gereken belgeye verilen isimdir. Yıllık izin talebinde bulunmak için çalışanın bazı kriterleri yerine getirmesi gerekir. İzin formu, işverenin tutmakla yükümlü olduğu belgedir.
Geçici Pasaport Nasıl Alınır? Kayıp ve çalıntı nedeni ile geçici pasaport başvurusu için öncelikle bulunduğunuz bölgeden sorumlu emniyet müdürlüğüne giderek kayıp belgesi almanız gerekmektedir. Polis tutanağı ve kimlik belgenizle gittiğiniz Türk elçiliğine geçici pasaport için başvuru yapabilirsiniz.
Şu anda Suriye pasaportu sahipleri dünya genelinde 27 ülkeye vizesiz erişim yapabilirler. Kapsamlı rehberimizde Suriye pasaportu sahiplerinin vizesiz, varışta vizeyle ya da eTA'yla gidebildikleri ülkelerin listelerine ve gerekli bilgilere erişebilirsiniz.
Geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılara Valilikler (İl Göç İdaresi Müdürlükleri) tarafından ülkemizde yasal olarak kalış hakkı veren Geçici Koruma Kimlik Belgesi verilir. Kayıtlı olduğu ilden başka bir ile gitmek isteyen Suriye uyruklu yabancılar kayıtlı oldukları ilden yol izin belgesi almak zorundadır.
1 aya kadar her gün için 203,40 Türk Lirasıdır. (Bu tutar ilk ay için tezkere başına 381,90 TL'den az, 1.962,60 TL'den çok olamaz.) 1 aydan sonraki her ay için 1.303,90 Türk Lirasıdır.
Vize veya vize muafiyetine sahip olan yabancılar yanlarında pasaportlarını bulundurmak kaydıyla şehirlerarası seyahat gerçekleştirebilirler.
İşverenin vereceği yol izni ücretsiz bir izin. İşçi bu izin karşılığında işine döndüğünde telafi çalışması yapmak zorunda değil. Yıllık ücretli iznini işyerinin bulunduğu il dışında geçirecek işçiler işverenden yol izni istediklerinde işveren bu izni vermek zorunda. İşçinin de bu durumu belgelendirmesi gerekiyor.
(2) Memurlara yıllık izinlerine ilave olarak gidiş ve dönüş için azami ikişer gün olmak üzere öngörülen 4 günlük yol izni, zorunlu ve istisnai durumlarda yetkili amirin gerek ve uygun görmesi halinde cari yıl içerisinde bir defaya mahsus kullandırılabilir.
Kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde verilmektedir. Erbaş/erin bulunduğu şehirden, gideceği şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınarak ; 800 km,ye kadar olan mesafelerde bir gün, 801 ve daha yukarısı mesafelerde iki gün verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri