Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir. Öğrenci raporlu olsa bile kendisine, yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı verilmez.
Öyle bir şeye hakları yok. Doktor tarafından rapor verildiyse, paşa paşa seni telafi sınavı yapmak zorundalar. Ama telafi sınavları normal sınavlara göre genelde zor olur bunu da unutma.
Madde 36 fıkra 7'ye göre veliniz sizin yerinize izin alsın. Raporunuz olmasa da sınava girebilirsiniz.
Katta bulunan Evrak Kayıt Bürosu'na iletilmesi gerekir. ile sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini belgelendirmelidirler. belgeyi (rapor, vefat belgesi vb) de ekleyerek, olay (mazeret bitimi) tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Dekanlık Makamına (Evrak kayıt Bürosu) iletir.
İlgili 30 soru bulundu
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Hayır.
Madde 4 - (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi, gerekli belgeyi de ekleyerek, Dekanlığa/Müdürlüğe sunar.
Bir günde aynı yarıyıldan olmak koşuluyla, (5/i dersleri hariç) 3 ve üstü dersten sınava girecek öğrenciler ile sınav programında aynı gün ve aynı saatte olmak kaydıyla çakışan dersleri olan öğrenciler mazeret sınavından yararlanabileceklerdir.
2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.
Mazeret sınavına geçerli bir özrü olmadığı halde katılmayan öğrenciler ile sınavlarda kopya çeken öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Bu durumda olan öğrencilerin e-Okul puan hanesine; sınava katılmayanlar için “G” ve kopya çekenler için “K” yazılır ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.
1.5 Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunan, sınavda kopya çeken, kopya çekmeye teşebbüs eden, kopya veren, başkalarına yardım eden, başkasının yerine sınava giren, yerine başkasını sınava sokan öğrenciler salondan çıkartılır ve sınavı geçersiz sayılır.
devamsızlıktan sayılır mı? Evet. Mazeretli geçirilen süreler devamsızlıktan sayılır.
Okula gelmeyen öğrenciye dair özür belgesi(rapor, izin dilekçesi vs.) yine yönetmeliğe göre 5 iş günü içinde okul idaresine teslim edilmek zorundadır. 5 iş günü içinde idareye teslim edilmeyen belgeler dikkate alınmaz.
LGS merkezi sınavına, isteyen öğrenciler girecek. Sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek. Sınav giriş belgeleri, sınav günü öğrencinin sınava gireceği sırada hazır olacak.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Devamsızlıktan dolayı başarısız olan bir öğrenci devamsızlıktan kaldığı dersin bütünlemesine giremez.
Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
✓ Mazeret izni geçici personele isteği üzerine amirler tarafından verilir.
Mazeret izinleri: - İş Kanunu'nda işçinin günlük hayatta yaşayabileceği bir takım olağanüstü durumlar veya özel hayatındaki olaylardan ötürü yıllık izinden farklı olarak kullanabileceği belirli mazeret izinleri sayılmıştır.
Bu gibi durumlarda memurun Amirin Takdirine Bağlı Mazeret izni alması gerekmektedir. Memur eğer öğretmen ise toplam 10 gün mazeret izin hakkı varken eğer memur ise 20 gün hakkı bulunmaktadır. Memurun eğer amirin takdirine bağlı mazeret izni alacaksa bunu okul müdürü veremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri