Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporlu olan işçinin sigorta primi ödenir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporlu olan işçinin sigorta primi ödenir mi?

Genel kural, raporlu olan işçi için işveren sigorta primi ödemez. İşçi, ortaya çıkan gelir kaybını prim ödediği hastalık, iş kazası veya analık sigortası kolundan karşılamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

Rapor varken sigorta primi ödenir mi?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Raporlu olunca SGK ne kadar öder?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

1 ay raporlu işçiye ücret ne kadar?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

90 günlük prim süresi tamamlanmayan sigortalı rapor parası alabilir mi?

Rapor ücreti alabilmek için raporun alındığı tarihten geriye doğru bir yıl için en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi ödenmiş olmalıdır. Ancak iş kazası sigortasından verilen raporlar bakımından, herhangi bir prim şartı aranmaksızın geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Rapor alan işçinin SGK günü ve Muhsgk bildirimi nasıl yapılır?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 yıl içinde kaç gün rapor parası alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Günlük ücretle çalışan bir işçi, sağlık raporu aldığında işverenin ücret ödemesi yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumda, rapor alınan günlerin ücreti maaştan kesilebilir. Sağlık raporu alan günlük ücretle çalışan bir işçi, işe gelmediği günler için ücret alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Rapor parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekir 2023?

RAPOR PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NELER? İş göremezlik ödeneği alabilmek için, iş göremezlik raporu aldığınız tarihten 1 yıl önceki tarih içinde en az 90 gün prim yatırmanız gerekiyor. 1 ya da 2 gün gibi kısa sürelerde alınmış raporlar için Sosyal Güvenlik Kurumu iş göremezlik parası ödememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Raporlu işçinin yıllık izni nasıl hesaplanacak?

Dolayısıyla hastalık nedeniyle alınmış olan raporların yıllık izinden sayılamayacağı ifade edilmiştir. Yıllık izin süreleri sağlık izni süresinde de işlemez. Çalışan izinde iken hastalanmış ve rapor almış ise raporu aldığı tarihte izin kesilmiş sayılır ve rapor bitiminde izin yeniden işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Rapor parası ne zaman yatar?

Hastalık, iş kazası, doğum gibi çeşitli nedenlerle sigortalı çalışanlara devlet tarafından ödenen rapor parası, çalışan vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. SGK'lı çalışanlara ödenen rapor parası en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Raporlu olunan günler emeklilikte sayılır mı?

Rapor almak emekliliği etkiler mi konusunda cevap çok nettir, evet etkiler. Raporlu günler emeklilikte sayılmaz ve prim gün sayısı toplanırken raporlu günler hesaba katılmaz. Raporlu günler için işverenin kural olarak, ücret ödeme yükümlülüğü yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Asgari ücret 1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

2 gün raporlu olan işçiye ücret ödenir mi?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Sigorta primi neye göre kesilir?

Sigorta primleri, çalışan maaş aldığı sürece ödenir ve bu ödemelerin kesilmesi, sigortanın da kesilmesi anlamına gelir. Sigorta primi ödemelerinin miktarı ve ödeme sıklığı değişiklik gösterir. Prim hesaplaması ise çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Rapor çalışma süresinden sayılır mı?

İşçinin çalışırken aldığı raporlar kural olarak, kıdem hesabında dikkate alınmaktadır. Ancak ,işçinin bir defada veya art arda kesintisiz olarak aldığı ihbar süresi + 6 haftayı geçen rapor varsa, bu sürenin üstü kıdem süresinin hesabında dikkate alınmaması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Sigorta primi çekilebilir mi?

Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

Raporlu iken işçi işten çıkarılabilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Raporlu günleri işveren öder mi?

Not: Benzer bir konu Rapor Parası Verilmeyen İki Gün İçin İşçiye Ücret Ödenmesi Gerekir mi ? başlıklı yazıda açıklanmıştır. Bu ödemeden dolayı, 4857 sayılı İş Kanununda işçilere raporlu olduğu sürede işveren tarafından ücret ödenmesi gerektiğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Raporlu gün maaştan ne kadar kesilir?

Geçici iş göremezlik ödeneği (istirahat parası), sigortalının Kuruma bildirilen günlük kazancı esas alınarak, yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, ayaktan tedavilerde ise üçte ikisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maashesapla.com

Iş yerine rapor verilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Özel hastaneden alınan rapor geçerli mi?

Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulsaglik.gov.tr

Devlet hastanesinden sağlık raporu ücretli mi?

Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir. Tam teşekküllü sağlık raporları neden istenir?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esemosgb.com.tr

Raporlu işçiye maaş ödemesi nasıl yapılmalı?

Söz konusu maddelerde aylık ücretli çalışanlardan bahsedilmiş olduğundan, aylık maktu ücretle çalışanların hastalık nedeniyle rapor almaları durumunda, SGK tarafından ödeme yapılan tutar mahsup edilecek ve SGK nun ödeme yapmadığı ilk iki gün işveren tarafından ödenmek zorunda kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT