Ravza-i Mutahhara (Osmanlıca: روضهء مطهره; Arapça: الروضه المطهره, ar-Rawda al-Mutahhara), Medine'deki Mescid-i Nebevî'nin içinde, İslam dini peygamberi Muhammed'in mezarından minberine kadar olan özel yerdir. Riyazul Cenne yani Cennet Bahçeleri olarak da bilinir. Ravza (Arapça: روضه) bahçe anlamındadır.
Peygamber'in kabri ile minberi arasındaki bölüm. DOSYASINDA YER ALMAKTADIR. Medine'de içerisinde Hz. Peygamber'in kabrinin de bulunduğu mescid.
Ankara, İstanbul ve Kırıkkale'deki dağıtım ağı ile hurma hizmeti sağlayan Ravza Hurma, Türkiye'de hurmanın önemini kanıtlayarak bu alanda bir hizmet sektörü oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır.
Peygamber Efendimizin halen kabrinin bulunduğu yer işte bu odadır. Daha sonra bu hücreye Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer (r.a.) de defnedilmiştir.
Hac ve umre ibadetlerini ifa etmek için Medine'ye giden hacılar arasında meşhur (yeşil halı ) olarak tabir edilen peygamber efendimiz s.a.v. in evi ile minberi arasında kalan yere ravza-i mutahhara ( cennet bahçesi) halk arasında da yeşil halı olarak tabi edilir.
İlgili 29 soru bulundu
Ravza-i Mutahhara (Osmanlıca: روضهء مطهره; Arapça: الروضه المطهره, ar-Rawda al-Mutahhara), Medine'deki Mescid-i Nebevî'nin içinde, İslam dini peygamberi Muhammed'in mezarından minberine kadar olan özel yerdir. Riyazul Cenne yani Cennet Bahçeleri olarak da bilinir.
Mescid-i Nebevî veya Peygamber Mescidi (Arapça: المسجد النبوي), Hicret'ten sonra Medine'de İslam peygamberi Muhammed ile arkadaşları tarafından inşa edilen, Muhammed'in kabrinin de içerisinde bulunduğu mescit. "Nebevi" Arapçada "peygambere ait" anlamına gelir, "Mescid-i Nebevî" tamlamasının anlamı ise "Peygamber ...
Her hac dönemi milyonlarca hacı burayı da ziyaret eder, Resullullah'ı selamlar, yakınlarından, dostlarından getirdiği selamları iletir ona. İçeride yeşil kubbenin altında kalan yeşil halıda namaz kılmanın özelliğinden söz ediyorlar. Oranın adı Cennet Bahçesi'dir.
Kerahet vakti değilse iki rekat tahiyyetül mescid namazı kılar. Bu namazı mümkünse, Hz. Peygamberin (sas) kabrinin bulunduğu hücre ile minberinin arasında bulunan ve “Ravza-i Mutahhare” diye anılan yerde, değilse mescidin uygun bir yerinde kılar.
Otel yetkilileri, ziyaret için dijital ortamda hacıların isimlerini tek tek girerek randevu alıyor. Randevuya uygun olarak gelen hacılar yaklaşık 20 dakikalık bekleyişin ardından mescide alınıyor. Hacıların Cennet bahçesinde yaklaşık 20 dakika ibadet etmelerine müsaade ediliyor.
Aynı zaman peygamber efendimizin kabrine ravza-i mutahhara denmektedir. Aynı zaman bu bölüm Riyazul Cenne, yani cennet bahçeleri olarak da adlandırılmaktadır. Mescid-i Nebevi, Mekke kentinde bulunan Mescid-i Haram'dan sonra İslam alemi açısından en kutsal kabul edilen yerdir.
Peygamber (asm)'in kabri ile minberi arasındaki bölüme “Ravza-i Mutahhara” denilir. Sözlükte "tertemiz bahçe" anlamına gelen ravza-i mutahhara adlandırması, Hz. Peygamber (asm)'in eviyle minberi arasının cennet bahçelerinden (ravza) bir bahçe olduğunu bildiren hadisine dayanır.
Mescid-i Nebevi'de Hz. Muhammed'in kabrinin yanında Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de kabirleri bulunuyor.
Yeşil Kubbe (Arapça: القبة الخضراء, romanize: al-Qubbah al-Khaḍrā), İslam peygamberi Muhammed ve Müslüman Halifeler Ebu Bekir ve Ömer'in türbesinin üzerine inşa edilmiş yeşil renkli bir kubbedir. Kubbe, Medine'de Mescid-i Nebevî'nin (Peygamber Camii) güneydoğu köşesinde yer almaktadır.
Muhammed'in konutu; içinde mescidi de bulunan toplam 150 metrekare idi! Mescidin; minberi, mihrabı yoktu. Hz. Muhammed cuma konuşmalarını minber olmadığından bir ağaç kütüğünün üstünde yapardı.
Hazret-i Âişe validemiz 9 yaşında iken nikahlandı, daha sonra evlendi. Resulullah efendimize, Hazret-i Âişe'den başka, hiçbir zevcesinin yatağında (vahiy) gelmedi. Bu da, Hazret-i Âişe'nin Allahü teâlâ indinde kıymetinin pek çok olduğunu göstermektedir.
MESCİD-İ ÂİŞE
Harem-i Şerif'e 6 km. mesafede, Medine tarafından harem hududu olan Tenim'dedir.
İslâmî literatürde havz, âhirette Resûl-i Ekrem'e tahsis edileceği bildirilen çok büyük bir havuzu; sözlükte “çok, pek çok” anlamında bir sıfat veya “ırmak” mânasında bir isim olan kevser de yine Resûlullah'a ayrılan, bütün cennet ırmaklarının kendisinden doğduğu büyük bir su kaynağını veya nehri ifade etmekte, Arapça' ...
Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır. Bu ağaçlardan birisi de Hz. Muhammed'in pek sevdiği sudan ağacıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri