Bu şehirde bulunan Mescid-i Nebevi'nin içinde Hz. Muhammed'in mezarı bulunmaktadır. Ravza-i Mutahhara da Hz. Muhammed (sav)'in mezarından başlayarak minberine kadar olan özel bir bölüm olarak ifade edilmektedir.
Ravza-i Mutahhara (Osmanlıca: روضهء مطهره; Arapça: الروضه المطهره, ar-Rawda al-Mutahhara), Medine'deki Mescid-i Nebevî'nin içinde, İslam dini peygamberi Muhammed'in mezarından minberine kadar olan özel yerdir.
Sözlükte “tertemiz bahçe” anlamına gelen ravza-i mutahhara adlandırması, Hz. Peygamber'in eviyle minberi arasının cennet bahçelerinden (ravza) bir bahçe olduğunu bildiren hadisine dayanır (Buhârî, “Teṭavvuʿ”, 18; Müslim, “Ḥac”, 500-502).
Aynı zaman peygamber efendimizin kabrine ravza-i mutahhara denmektedir. Aynı zaman bu bölüm Riyazul Cenne, yani cennet bahçeleri olarak da adlandırılmaktadır. Mescid-i Nebevi, Mekke kentinde bulunan Mescid-i Haram'dan sonra İslam alemi açısından en kutsal kabul edilen yerdir.
Ravza Yayınları sahibi Mustafa Kasadar'ı ziyaret.
İlgili 26 soru bulundu
Mescid-i Nebevi'nin ilk inşasında mescidin doğu duvarına bitişik Muhammed ve ailesi için iki oda yaptırıldı. Bu odaların sayısı daha sonra dokuza kadar yükseldi. Daha sonra Muhammed, Ebu Bekir ve Ömer buraya defnedilmiştir.
Kur'an'da yer alan Ravza isminin anlamı cennetin bir bahçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem anlamının güzelliği nedeniyle hem de Kur'an'da bulunması sebebiyle sizler de çocuğunuza Ravza ismini verebilirsiniz.
Hz. Peygamber'in hayatında, İslâm'la bağdaşmayan âdetleri, şirk görün- tülü uygulamaları yok etmek maksadıyla önce kabir ziyaretini yasaklayan, daha sonra da ziyarete izin veren farklı rivayetler vardır.
Yeşil Kubbe (Arapça: القبة الخضراء, romanize: al-Qubbah al-Khaḍrā), İslam peygamberi Muhammed ve Müslüman Halifeler Ebu Bekir ve Ömer'in türbesinin üzerine inşa edilmiş yeşil renkli bir kubbedir. Kubbe, Medine'de Mescid-i Nebevî'nin (Peygamber Camii) güneydoğu köşesinde yer almaktadır.
Selçuklu Atabeyi, rüyasında aldığı emirle Peygamber Efendimiz'in kabrini korumuştu. Haçlılara karşı başarılı savaşlar yapan İslâm dünyâsının parlak sîmâsı Selçuklu Atabeyi Nûreddin Mahmut Zengi Aksungur dönemi.
Hac ve umre ibadetlerini ifa etmek için Medine'ye giden hacılar arasında meşhur (yeşil halı ) olarak tabir edilen peygamber efendimiz s.a.v. in evi ile minberi arasında kalan yere ravza-i mutahhara ( cennet bahçesi) halk arasında da yeşil halı olarak tabi edilir.
Hatice'den 6 çocuğa sahipti. Bunlar doğum sırasıyla; Kasım, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Abdullah ve İbrahim isimlerine sahipti. Peygamber efendimizin Hz. Mariye'den sadece tek bir çocuğu olmuştu ve onun adı da İbrahim'di.
Otel yetkilileri, ziyaret için dijital ortamda hacıların isimlerini tek tek girerek randevu alıyor. Randevuya uygun olarak gelen hacılar yaklaşık 20 dakikalık bekleyişin ardından mescide alınıyor.
Mümkünse Medine'ye girdiğinde gusleder veya abdest alır. Temiz elbiseler giyinir, güzel koku sürünür. Günümüzde ravza ziyaretleri randevu sistemiyle yapılmaktadır. Kişi Medine'de Mescid-i Nebevi'nin bahçesinde asr-ı saadeti gönlünde yaşamalı ve her an peygamberimizin (sas) huzurunda olduğunu hatırlamalıdır.
Mide asidinin azalması, mide, barsak ve yemek borusunda bulunan ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar.
Hadislerden gelen bilgilere göre Muhammed'in şemaili şöyledir: Boyu ne çok uzun ne de çok kısaydı, kırmızıya çalan duru parlak beyaz tenli, yuvarlak ve ayın ondördü ışık saçan parlak yüzlü, gözleri iri ve simsiyah, kirpikleri uzun ve sık idi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı.
Yıkama işini Hz. Ali (ra) yaptı. Zirâ, Resûl-i Kibriyâ Efendimiz (asm) sağlığında ona, "Vefât ettiğim zaman beni, sen yıka." diye vasiyyet etmişlerdi.
Artık kabirleri ziyaret edebilirsiniz. Çünkü bu size ahireti hatırlatır.” (Müslim, Cenâiz, 106, 108 [976, 977]; Ebû Dâvûd, Cenâiz, 81 [3235]) buyurmuştur. Bu itibarla kadınlar da kabirleri ziyaret edebilirler.
Bir rivayete göre, peygamber efendimiz, “Her kim beni rüyasında görürse, o kişi mutlaka, hak ve gerçek olarak beni görmüştür.” buyrulmuştur. Aynı zamanda Hz. Enes'den gelen başka bir rivayete göre ise, “Beni rüyasında gören kimse, cehenneme girmeyecektir.” buyurmuştur.
Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır. Abdülgani Nablüsi hazretleri buyuruyor ki: İbni Sirin'e göre, rüyayı gören, Resulullahı vefatı zamanında bulunduğu şekil üzere görmüşse hakikaten onu görmüş demektir.
Ravza ismindeki kız çocukları dışa dönük ve arkadaş canlısı halleri ile dikkat çekerler. Oldukça enerjik bir yapıları vardır, bu sebeple uzun süre aynı işi yaptıklarında sıkılırlar. İş konusunda oldukça ciddi bir tutuma sahiptirler, prensipli hareket etmeyi ve sorumluluk almayı severler.
Türkiye'de Ravza ismini kullanan 15.699 kişi bulunmaktadır.
Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri