Aşk ve zerafet, “ateşli aşk” anlamına gelen kırmızı antoryumlar, özel tasarım Red Oasis çiçek aranjmanıyla herkesin gününü aydınlatacak!
Kırmızı antoryum anlamı; birçok çiçekte olduğu gibi tutkulu bir aşktır. Aşkın zarafetini ve tutkusunu simgeleyen bu çiçek türü, romantik anların eşlikçisidir. Kırmızı antoryum bakımı da diğer tüm renkteki flamingo çiçekleri ile aynıdır.
Antoryum çiçeğinin toprağının mineral açısından oldukça zengin olması gerekmektedir. Antoryum çiçeği aynı zamanda bulunduğu ortamın havasını temizleyerek ortamın daha ferah olmasını sağlar. Ayrıca bu çiçeğin romatizma ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.
⏩ Antoryum güneş görmeden çiçek açamaz. Antoryumlar günde 4 saat kadar güneş almalıdır ama direkt güneş onlara zarar vereceğinden, güneş pencere tülünden süzülüp bitkiye ulaşmalıdır. Filtrelenmiş güneş çiçeklere zarar vermez; bir çiçek birkaç hafta (iki ay kadar hiç solmadan) dayanabilir.
Parçalı güneş alan yerler en uygun yerlerdir. Tül perdeden güneş ışığı süzülen bir köşeye saksıyı konumlandırabilirsiniz. Antoryum çiçeği toprağı besleyici olmalıdır. Saksıdaki toprak çürüyen yapraklar ile beslenir.
İlgili 22 soru bulundu
Doğuya bakan bir pencere önüne çiçeğinizi yerleştirebilirsiniz. Pencere tülünden filtrelenen güneş, antoryum bitkisine iyi gelecektir. Ortamın nemli ve havadar olması antoryum için son derece önemlidir. Çünkü antoryumun en sevdiği ortam gereksinimlerine nemlilik ve havadarlılık dahil edilebilir.
Oldukça sıcak ortamlarda yaşayabilirler. Yaz aylarında direkt güneş görmeyen, kış aylarında ise 16-25 derece arasında sorunsuz yaşayabilen Antoryum, sabah güneşini çok sever. Bol ışık alması gerekir. Işığı az olursa çiçeği kesilir ve yaprakları küçülür.
IŞIK: Aydınlık bir odada direkt güneş ışığı almadığı bir konum tercih eder. Direkt güneş ışığı antoryum çiçeğinin kırmızı renkli çiçeklerine zarar verecektir.
Gün ışığı yetersizliği: Antoryum çiçek açmıyor ise bunun en yaygın sebebi yeterli gün ışığı almıyor olmasıdır. Bu güçlü bitki her ışıkta hayatını sürdürebilir ancak yetersiz ışık aldığında çiçek açmaz. Çiçeğinizi günde 9 saat boyunca gün ışığı alan bir yere yerleştirerek bu sorunu çözebilirsiniz.
Bitki yeterli gün ışığı almıyorsa veya doğrudan gün ışığına maruz kalıyorsa kuruyabilir. Antoryum çiçeğinin az sulanması da kurumasına neden olabilir. Bir hastalığın ortaya çıkması da kuruma nedenleri arasındadır. Bitkiye yeterli bakım gösterilmediği takdirde kuruyacaktır.
Saksı seçimi: Bitki toprağının hava alması, yaprakların sararmaması için doğru saksı seçimi de önem taşıyor. Buna bağlı olarak pek çok kişi antoryum çiçeği saksısı nasıl olmalı sorusuna yanıt arıyor. Bu bitkiyi ekmek için altı delikli saksıları tercih etmek gerekiyor.
Kalanşo Çiçeği Anlamı
Beyaz renkteki kalanşo çiçeğinin anlamı barışmak, özür dilemek anlamına gelir. Sarı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı “geçmiş olsun” demektir. Pembe renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı mutluluk dilemek ve tebrik etmektir.
Renklerine Göre Şakayık Çiçekleri
Beyaz Şakayık: Beyaz şakayık mahcubiyeti ve masumiyeti simgeleyen bir çiçektir. Pembe Şakayık: Pembe renge sahip olan şakayık çiçeği güzel şansı bolluğu ve refahı simgeler. Kırmızı Şakayık: Kırmızı her zaman olduğu gibi aşkın simgesidir.
Frezya çiçeği ilkbahar aylarında çıkmaya başlar ve çiçekçi dükkanlarında güzel, hoş kokularıyla tüm dikkatleri üzerine çeker. Güzel kokularından dolayı çokça tercih edilir. Buket ve aranjmanlarda sıkça kullanılır. Beyaz frezya: Umut anlamını ifade eder.
Doğal ortamı olan yağmur ormanlarında metrelerce yüksekliğe kadar tırmanıp büyüyebilen monsteranın üstte gelişen yaprakları delinir ve aralıklı hale gelir ki alttaki yapraklar da güneş ışığını alabilsin. Monstera bu sebeple merhameti ve fedakarlığı sembolize eder.
Güneş, Antoryum için oldukça önemlidir. Güneş görmeden çiçek açamaz. Ancak çok az bile güneş görebilse yeter. Az miktar güneşle bütün yıl kesintisiz çiçek açabilen bir yapısı vardır.
Tanımı: Yıl boyu çiçek açan, ömürlü bir bitkidir. Yaprak şeklinin ve çiçeğinin flamingoyu andırmasından dolayı flamingo çiçeği olarak da anılmaktadır. Yaprakları sanki özel olarak cilalanmış gibi durur.
Antoryum çiçeği kaç günde bir sulanır? Nemi çok seven antoryum çiçeğinin toprağı daima nemli olmalıdır. Düzenli olarak yaz aylarında haftada iki kez sulamak ve kış aylarında ise haftada bir kez sulamak yeterli olacaktır.
Antoryum (anthurium) çiçek anlamı olarak zenginliği ifade eder. 1800 lü yılların sonunda Kolombiya' nın ormanlarında keşfedilen Antoryum çiçeği günümüzde ileryen teknoloji ile birlikte hücre klonlama teknikleri kullanılarak laboratuvar ortamlarında üretimi yapılmaktadır.
Antoryum Çiçeği Kokar mı? Antoryum çiçeği, belirgin bir koku yaymaz, bu nedenle alerji sorunu olanlar için ideal bir ev bitkisi olarak öne çıkmaktadır. Özellikle astım veya alerji gibi solunum problemleri olanlar için, kokusuz çiçekler tercih edilmelidir.
Mor, kırmızı, siyah, beyaz antoryum seçenekleri; uzun zaman boyunca kullanımı tercih edilen canlılar arasında yer alır. Yaygın olarak kırmızı renk tonlarına sahip olan çiçek kısımları bitkilerin yapısına bağlı olarak mor ya da siyah ve beyaz gibi farklı renk tonlarına da sahip olabilir.
Bu durumda, bitkiyi yeni, drenajı iyi olan bir toprağa ekmek yararlı olacaktır. Bunun yanında, antoryum bitkisi yeterli ışık almalıdır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı ancak aydınlık bir ortamda bulunmalıdır. Eğer bitkiniz yeterli ışık alamıyorsa, yaprakları solabilir ve kuruyabilir.
Antoryum çiçeği, haftada 2 kez sulanır. Toprağın nemine bakılarak sulama sıklığına karar verebilirsiniz. Toprak nemliyse sulama işlemini bir sonraki güne bırakabilirsiniz. Antoryum çiçeğini sularken kireçsiz ve oda sıcaklığında dinlendirilmiş su ile sulama yapmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri