Kamerada HDR akıllı telefonlarda, fotoğraf makinelerinde ve kamera cihazlarında bulunan bir yazılımdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi görüntülerdeki kontrast ve renk aralığını geliştirir.
"High Dynamic Range". En az 3 tane aynı açıdan çekilmiş ama farklı pozlanmış fotoğrafa uygulanan bazı özel tekniklerle yeni ve daha canlı bir fotoğraf elde etme yöntemidir. Çok karanlık ve çok parlak alanlar yumuşatılarak daha belirgin hale getirilir.
Kamera'da HDR (yüksek dinamik aralık) yüksek kontrastlı durumlarda harika çekimler elde etmenize yardımcı olur. iPhone, fotoğraflarınıza daha fazla ışıklı alan ve gölge ayrıntısı getirmek için farklı pozlamalarda arka arkaya birkaç fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
HDR modu ne zaman kullanılmalı
HDR en iyi performansı şu koşullarda sağlar: Parlak gökyüzü ve gölgeli tepelerin veya yeşillik alanların bulunduğu manzaralar. Kontrast düzeyinin yüksek olduğu açık hava resimleri. Karanlık gölgeler ve güneş ışığının fazla olduğu arkadan aydınlatılan manzaralar.
Redmi Note 11 Pro Yorumları
Enes G95 4K kayıt destekliyor.
İlgili 20 soru bulundu
Xiaomi Redmi Note 11 Pro'nun kamera performansı oldukça iyi kabul edilmektedir. Cihaz, üç arka kameraya sahiptir: 108 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP makro kamera. Ayrıca, ön kamera 16 MP çözünürlüğe sahiptir.
Ancak, tam olarak kaç FPS elde edebileceğiniz, yukarıda belirttiğim faktörlere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, PUBG Mobile'da cihazın ayarlarını yüksek grafiklere ayarladığınızda, Xiaomi Redmi Note 11 Pro'nun ortalama olarak 50 ila 60 FPS arasında çalıştığı görülebilir.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
Bundan yıllar öncesinde yaşıyor olsaydık ve elimizdeki yazılımsal temelli HDR destekli oyunlar, Half-Life 2 ve The Elder Scrolls IV: Oblivion gibi yapımlarla sınırlı kalsaydı, bu soruya yanıtımız “hayır” olurdu. Ancak bugün gelinen noktada, hem oyunlar hem de filmler için HDR destekli bir monitör şart diyebiliriz.
Genel olarak, HDR teknolojisi, daha gerçekçi ve canlı renkler sunarak, daha belirgin ayrıntılar sağlayarak, kullanıcıların daha zengin bir deneyim yaşamalarına yardımcı olur. Bu nedenle, HDR özelliği olan bir monitör, hem oyun oynayanlar hem de diğer kullanıcılar için tercih edilebilir bir seçenektir.
HDR özelliği FPS düşürür mü? Düşürmez.
UHD çözünürlük (4K olarak da adlandırılır), piksel sayısını ifade eder (daha fazla piksel, daha yüksek çözünürlük demektir). HDR ise TV'nizin koyu ve açık renk tonlarını daha geniş bir yelpazede ifade etmesini sağlayan bir teknolojidir. UHD (4K) ve HDR birlikte çalışarak daha kesin ve gerçekçi bir görüntü oluşturur.
Ekranınız söz konusu olduğunda, HDR içeriğini de destekleyebildiğinden emin olmanız gerekir. HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
HDR ayarı: HDR'yi açmak için Ayarlar > Sistem > Ekran yolunu izleyebilirsiniz.
Photoshop'u açın. Dosya > Otomatikleştir > HDR ile Birleştir'i seçin. Bilgisayarınızdan görüntüleri seçin.
High Dynamic Range'in baş harflerinden oluşan HDR, fotoğraf sanatında Yüksek Dinamik Aralık anlamına geliyor. Yoğun ışığın ve karanlığın olduğu resimlerin daha net, daha doğal ve daha ayrıntılı hâle gelmesine yardımcı oluyor.
HDR (High Dynamic Range) ya da yüksek dinamik aralık, fotoğraf sanatında çekilmiş fotoğrafa uygulanan bir tekniktir.
HDR10 neredeyse her modern TV'de bulunurken temel standart niteliğinde. Dolayısıyla HDR özellikli her TV, HDR10 ile uyumlu demek doğru olur. Buna ek olarak HDR10 formatı maksimum 1000 nit parlaklığa ve 10 bit renk derinliğine izin veriyor. Tek başına bu rakamlar pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir.
HDR TV'ler geniş renk ve kontrast yelpazesiyle her sahneye hayat veriyor. Karanlık gölgelerde dahi en keskin detayları açıkça görebildiğinizde, oyunlar çok daha heyecan verici bir hal alıyor. Ama her şey harika renklerden ibaret değil.
Başlat'ı ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Video kayıttan yürütme'yi seçin. HDR video akışı altında Windows HD Color ayarları'nı seçin. Ekran seçin menüsünün altında, değiştirmek istediğiniz ekranı seçin. Harici bir ekran ise HDR kullanma özelliğini açın.
Otomatik HDR'yi kapatma
HDR'yi elle denetlemek isterseniz şunları yapın: Ayarlar'da elle HDR ayarını destekleyen modellerde, Ayarlar > Kamera bölümüne gidin, sonra Akıllı HDR'yi kapatın. Kamera ekranında HDR'ye dokunarak bu seçeneği elle açıp kapatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri