Regl döneminde dövme yaptırmaktan kaçının.
Yaz aylarında yaptırılan dövmelerde mikrop kaptırma riski çok daha fazladır. Burada yazılanların yanlış anlaşılıp 'yazın dövme yaptırılmaz' diye bir kural koymaya çalıştığım düşünülmesin. Ama tavsiye edilen sonbahar-kış aylarında yaptırılmasıdır.
Dövme yaptırmadan önceki 24 saat boyunca bol su iç ve susuz kalmaktan kaçının. Kanamayı azaltmak için dövme yaptırmadan önceki 24 saat içinde kanı sulandıran ürünlerden uzak durmalısınız. Bu nedenle dövme yaptırmadan önce alkol kullanmamalısınız. Dövmenin boyutuna bağlı olarak dövmecide saatlerce kalabilirsiniz.
Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).
Dövme yapıldıktan sonra söz konusu bölgeye bir streç film sarılıyor. Bu ilk streç filmi üç saat sonra çıkarabilirsin. Sonra bölgeyi soğuk su ve antibakteriyel bir temizleyiciyle nazikçe temizleyip kağıt havluyla bastırmadan, tampon hareketlerle kurulaman gerekiyor.
İlgili 16 soru bulundu
Dövme yapıldıktan sonra en az 15 gün denize ve havuza girmek kesinlikle önerilmez.
İlk 5 gün spor yapmayın. Dövme tamamen iyileşene kadar duşta lif değdirmeyin.
Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
Ayak ve ayak bileklerinin yanı sıra kaval kemiği, koltuk altları ve göğüs kafesi de insan bedeninin en acıya duyarlı noktaları arasında.
Kalıcı dövme ömür boyu kullanılırken, geçici dövme yaklaşık üç hafta kadar kullanılabiliyor.
Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir. Dövme yaptırdığınız bölge ve dövme yapılacak desen de dövme acısı konusunda oldukça etkilidir.
Dört mevsim boyunca bu işlemi yaptırabilmeniz mümkün. Eğer dövmeyi yaz aylarında yaptırmayı planlıyorsanız denize girme ve güneşe çıkma süresine dikkat etmeniz yeterli.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Dövme yaptırmak caiz midir? Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir câhiliye âdeti olup sağlık açısından zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır.
Dövme yapılırken boya mürekkebi, dövme iğnesinin uygulama derinliğine bağlı olarak değişmekle birlikte, derinin en üst tabakası olan epidermis ve onun altındaki dermisin1/3 üst tabakalarına ulaşarak dağılmakta. Dövme yapımında kulanılan iğneler ile dövme mürekkebi sıklıkla 0.1-0.5 mm derinliğe uygulanmaktadır.
Ayrıca dövme bölgesi tamamen iyileşene yani 3 hafta sonrasına kadar sıcak su ile banyo yapmamalı, havuz, deniz ya da göle girmemelisiniz. Dövme bölgesine aşırı krem ya da merhem uygulamak da hatalı bir harekettir. İnce bir tabaka halinde dövmeyi yıkayıp iyice kuruladıktan sonra krem sürmeniz yeterlidir.
KEMİK KIRILMASI VE DÖVME YAPTIRMAK
Peki bir insanın hissedebileceği en büyük acı ne kadardır? Bir legoya basmak 8 DOL iken bir kemik kırılması veya dövme yaptırmak (dövmenin yapılan bölgesi büyüklüğü ve süresine göre değişir) 18 DOL'a eşittir.
Elin üst kısmı, avuç içi ve parmaklar, kreatif motifler için idealdir. Bu bölgeye yapılan dövmeler şık ve hareketli bir görünüme sahip olur. Ele dövme yaptırmayı düşünüyorsanız söz konusu bölgenin vücudun diğer yerlerine göre biraz daha hassas olduğunu hatırlamanızda fayda var.
Vücuduna dövme yaptırmış olanlar için fetvada şu tavsiyeler yer aldı: “Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah'tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir.”
Kuran'da dövme ile ilgili "Haramdır, günahtır" diye bir ayet yoktur.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Dövme sonrası vazelin mi krem mi sürmeli? Dövme sonrası bakım için vazelin yerine, uzmanlardan alacağınız bilgi doğrultusunda doğal nemlendirici etkili dövme bakım kremlerini kullanmanızı öneriyoruz.
İlk Adımda Yapılması Gerekenler. Dövme yaptırdıktan sonra ilk bakım, dövme salonunda yapılır. Dövme bakımı uygulamaları dövme sanatçısının yaklaşımına göre değişse de genellikle dövmenin üzeri streç film ya da ameliyat bandı ile kapatılır. Bunun amacı dövmenin bakteri kapmasını ve tahriş olmasını önlemektir.
Yeni yapılan dövmeler, işlem tamamlandığı anda özel bir solüsyonla temizlenip streç filme sarılır. Bunun sebebi dövmeyi birkaç saat toz, kıyafet sürtünmesi ya da darbe gibi dış etkilerden korumaktır. Ancak streç film birkaç saat sonra çıkarılmalıdır, aksi halde cildi tahriş edebileceğinden koruma işlevini kaybedebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri