Özellikle adet döneminde ağda yapmak aynı ay içerisinde daha fazla tüy problemi ortaya çıkarabilir. Bu sebepten dolayı mutlaka böylesi hassas dönemde ağda yapmaktan uzak durmak önemlidir. Tabii bununla beraber başka herhangi bir zararı olmadığını da söylemek mümkündür.
Regl döneminde yapılan ağda işlemi çok faydalı olmayacaktır. Bu dönemde yapılan ağda tüy sorununun en kısa zamanda yenilenmesine ve aynı ay içerisinde iki ya da üç kere işlemin tekrarlanmasına sebep olacaktır. Doğru aralıklarda yapılan ağda işlemi kişi için daha faydalı olacaktır.
Epilasyon ya da ağda için ideal dönem, regl dönemi sona erdikten sonraki 2 ya da 3. günden sonraki dönemdir. Regl döneminde epilasyon ve ağdadan uzak durmak daha uygundur.
Dini açıdan bakıldığı zaman hayız döneminde kıl ve tüylerin alınmaması gerekmektedir. Regl dönemi bittikten sonra gusül alındıktan sonra kıl ve tüy alınması gerekmektedir. Aynı zamanda regl döneminde kıl ve tüylerin alınması, normal bir zamanda alınmasına oranla daha fazla acılı olacaktır.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Çünkü adetliyken bazı şeylerin yapılmaması gerektiği söylenir. Ancak regl döneminde kaş almanın bir zararı olmadığı bilinmektedir. Bu yüzden isteyen herkes adetliyken kaş alabilir.
🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Lazer epilasyon adet gecikmesi veya adet düzensizliğine de neden olmaz. Regl döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi bir sakıncası da yoktur.
Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur.
Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.
Östrojen ve progesteron dediğimiz kadınlık hormonlarının değişen dengeleri sonucunda vücutta biriken ödem yani vücut sıvısındaki artıştır. Bu dönemde yine hormonal değişimler sonucu bağırsakların normalden az çalışmasından dolayı görülen kabızlık da, şişkinlik hissi verir ve bu da çoğu kişiye kilo aldığını düşündürür.
Cünüpken veya hayızlı iken kılları, tırnakları ve tüyleri kesmek, kaş aldırmak caiz midir? Değerli kardeşimiz, Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir. Bazı kadınlarda adet düzensizliği olduğu için regl döngüsü karışabilir.
1) Namaz gibi abdest, gusül veya teyemmümle yapılması gereken ibadetler. Adet gören kadın bu gibi amelleri sahih amel niyetiyle yapması caiz değildir. Fakat cenaze namazı gibi, abdest, gusül ve teyemmümü gerektirmeyen ibadetleri yerine getirmesinde sakınca yoktur.
Hayız, aybaşı hali, âdet kanaması, regl ve menstruation gibi tabirlerle de ifa- de edilen âdet hali, ergenlik çağına giren sağlıklı kadının rahminden düzenli aralıklarla akan kanı ifade eder1.
Ebî Vakkas, Ukbe b. Âmir, Hasan, Hüseyin ve Cerîr gibi sahabilerin bunu uyguladıkları nakledilmektedir (Şevkânî, Neylü'l-evtâr, I, 367, 373). Kadınlar için ise bir sınırlama yoktur. Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus, kadının saçını ve vücudunun diğer mahrem yerlerini yabancı erkeklere göstermemesidir.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Beyaz ve sarım renk tonlarında vajinal akıntı görülür
Bu dönemde yaşanan akıntıların rengi beyaz ve sarımsı tonlarda olur. Bu süreçte iç çamaşırının kirlenmesinden hoşlanmayanlar ped kullanımına başlayabilir. Vajinal akıntı ortaya çıktıktan sonra 6-8 ay içinde adet kanaması görülecektir.
Kızım Yeni adet oldu ne yapmalıyım? Kızınızın doğru pedi bulması için ona yardımcı olun. Bu konuda tutucu ve inatçı davranmayın. Asıl önemli olan, onun kendisini rahat hissetmesidir. - Kızınız ilk reglini yaşadıktan sonra beraber adet takvimi hazırlayın. Böylece kızınız bir sonraki adet dönemi için daha hazır hisseder.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri