Tekirdağ, üzüm bağları ve lezzetli şarapları ile ünlü olduğu kadar, Türkiye'de rakı üretiminin de önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bölgede rakının tarihi 19.yüzyılın sonlarında başlamıştır.
Tekirdağ'a Özgü Lezzet 'Velimeşe Bozası' Coğrafi İşaret Aldı - YouTube.
Tekirdağ köftesi
Tekirdağ denilince akla ilk gelen yiyecektir kendisi. Genellikçe Akçaabat köftesiyle karşılaştırılır ancak ikisinin de arasında büyük bir fark vardır. Lezzetleri birbirlerine denk değildir. Tekirdağ köftesi üç aşamalı olarak yoğrulur, içine irmik konulur.
Şehri anımsatacak hediyelik eşyaların yanı sıra, alkollü içecekleri, heybesi, halı ve kilimleri ile üzüm meşhurdur Tekirdağda. Ve tabi köfte. Servise hazır edilmeden önceki son halini alıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Tekirdağ yıllarca, karpuzu ile tanınmış ve meşhur olmuştur. İnce kabuğu ve az çekirdeği ile merkeze bağlı 'Barbaros' ve 'Kumbağ' karpuzu çok meşhur iken, hiprit tohumunun çıkması ile bu karpuz çeşidi yok olmaya yüz tutmuştur.
Trakya şivesinde Hayrabol ismiyle bilinen, ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan Hayrabolu, şerbetli bir yöresel tatlıdır. 1972 yılında Hayrabolu'da üretilmeye başlanan tatlı, ilk yıllarda 'Kadı Göbeği Tatlısı' olarak adlandırılsa da zaman içerisinde Hayrabolu tatlısı, olarak anılmaya başlandı.
Tekirdağ'ın tarımsal üretimi, hayvansal üretiminden çok daha fazladır. Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir.
Trakya yöresinin yemek ve yöresel tad olarak: ayçiçeği, köftesi, kirazı, balığı, bozası, helvası, Hayrabolu'nun Tatlısı, cıbadem Kurabiyesi, Akıtma, Arnavut Ciğeri, Ayva Reçeli, Aşure, Badem Ezmesi, Bakla Çorbası, Beyaz Peynir, Bohça Böreği, Bulgur Çorbası, Bulgurlu Kol Böreği, Büryan, Bıldırcınlı Patlıcan, Ciğer ...
Çorlu gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında; Çorlu Kalesi, Atatürk Ormanı Korusu, Gölbaşı Gençlik Parkı, Heykel Meydanı, Olimpos At Çiftliği ve Çorlu Muhacir Evi gelmektedir.
Dağlar ve denizlerle çevrili Tekirdağ'da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında ayrıca; Kumbağ, İğdebağlar Köyü, Hoşköy, Eriklice Köyü, Atatürk Ormanı, Gölbaşı Gençlik Parkı, Aşıklar Tepesi, Kazak Gölü Piknik Alanı, Barel Bağ Evi, Barbara Bağları, Gaziköy, Elmalı Köyü, Laledere Mesire Alanı, Safaalan, Çamlıköy ...
Türkiye'nin, tamamı Avrupa Kıtası'nda bulunan 3 ilinden biri olan Tekirdağ, Marmara Denizi'nin kuzeybatısında az engebeli, zengin alüvyonlarla kaplı topraklar üzerinde bulunmaktadır.Doğusunda İstanbul, batısında Edirne ve Çanakkale, güneyinde Marmara Denizi ve kuzeyinde Kırklareli ve kısa bir kıyıyla Karadeniz ile ...
Çorlu'nun meşhur yemekleri arasında şüphesiz Tekirdağ köftesi akıllara ilk gelen yemek olmaktadır. Çorlu'da meşhur olan diğer yemekler arasında bulama, damat paçası, peynir helvası, üzüm turşusu, Tekirdağ rakısı, manda yoğurdu ve üzüm pekmezi gibi pek çok yiyecek de kendisine yer bulmaktadır.
Süleymanpaşa; kuzeyinde Muratlı ve Hayrabolu, doğusunda Çorlu, batısında Malkara ve güneybatısında Şarköy ilçeleri bulunan Tekirdağ ilinin merkez ilçesidir.
Türkiye'nin 81 ilinden birisi olan Tekirdağ, Türkiye'nin yedi bölgesinden birisi olan Marmara Bölgesi'nde bulunur. Bu güzide ilimiz bu bölgenin Ergene Bölümü'nde yer alır. Bu şehrin çevresindeki şehirler; İstanbul, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale'dir.
Çalışma alanı olan Süleymanpaşa İlçesi, Tekirdağ İlinin merkez ilçesi olup 2013 yılına kadar Merkez olarak kayıtlara geçmiştir.
⇒ Tekirdağ'da meyvecilik de çok gelişmiştir. Bu ürünlerin başında kavun, karpuz, üzüm, erik, iğde, muşmula ve kiraz vardır. ⇒ Bunun yanı sıra diğer yetişen ürünler şu şekildedir ; Buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, kolza, domates kabak, bezelye, bakla, patlıcan semiz otu, sarmısak ve soğan yetişir.
Tekirdağ, Marmara Bölgesinin sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş şehirlerinden biridir. İstanbul'a sınır komşusu olması da gelişmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Tekirdağ'ın kuzeyinde Kırklareli, batısında Edirne yer almaktadır.
Tekirdağ, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya kısmında yer alıyor.
Trakya Bölgesi'nde en meşhur köfte Tekirdağ köftesidir. Bunda Tekirdağlı girişimcilerin rolü büyüktür. Marka tescilli, ünü tüm Türkiye'ye yayılmış Tekirdağ köftesinin lezzetinin altında etin kalitesinden seçimine, hazırlanmasından pişirilmesine kadar takip edilen titiz süreç yatmaktadır.
Kuzeyinde Istıranca, Güney kesimlerinde ise Tekir Dağı ve Koru Dağı ile Ganos Dağları bulunmaktadır. iklim: Tekirdağ, genel nemlilik indislerine göre bulunan hidrografik bölgelerden yarı nemli iklim tipi içine girmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri