Ateş düştüğü yeri yakar atasözü çok eski bir sözdür. Bu atasözünde anlatılmak istenen acının kişinin canını yakarken başkası ona geçici üzülebildiğini anlatmaya çalışmaktadır.
Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "Ateş düştüğü yeri yakar" atasözü, “bir acı, yıkım, ona uğrayanı yakar kavurur, onu sürekli olarak kıvrandırır, başkalarının o yıkıma üzülmesi ise geçicidir." demektir. Felaket kimlerin başına gelirse en çok onları yakar, kavurur, en çok acıyı o kişiler yaşar.
Ateş düştüğü yeri yakar atasözünün anlamı da bu şekildedir. Ayrıca ateş düştüğü yeri yakar başkası başkasının acısını tam anlamıyla hissedemez ve aynı duyguyu yaşayamaz anlamı taşımaktadır. Kısaca atasözü açıklaması ise bir acıya duyulan gerçek his acının sahibidir.
Ateş Düştüğü Yeri Yakar, Azer Bülbül'ün 21. stüdyo albümüdür. 5 Mart 2004'te Barış Müzik firmasından çıkarılmıştır. Albümünde yer alan İyi Değilim, Amansız Bir Sevda, Şaşıracağım ve Zalımsan şarkıları öne çıkan parçalardır.
Topluluğumuz tarafından sevilenler
Felaket kimlerin başına gelirse onları yakar, kavurur, sürekli bir acı içinde bırakır.Başkalarının acıması, üzülmesi gelir, geçer.
İlgili 45 soru bulundu
Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: küçük de olsa birtakım belirtilerin önemli olaylara işaret olduğunu anlatan bir söz.
[1] Bir olayın gerçekten meydana gelmiş olup olmadığını anlamak için, gizli kalamayan belirtisine bakmak gerekir. Bu belirti varsa olay da var demektir.
Beklenmeyen bir şekilde rahatsızlanan 16 yaşındaki kız çocuğu Ayşe acilen ameliyata alınır. Aile bu ameliyatı gerçekleştirmek için büyük bir dayanışma sergiler. Ameliyat sırasında kızın üç buçuk aylık hamile olduğu anlaşılır. “Yaşatmak” için büyük mücadele vermiş olan aile bu defa “öldürmek” için mücadeleye girişir.
Az ateş çok odun yakar atasözü TDK'ya göre, küçük ve az bir tehlikenin çok daha büyük bir felakete yol açabileceği anlamına gelir. Az sayıda suçlu masum insanların da başını belaya sokar anlamı da vardır.
Hem mecazen hem de kelimenin tam anlamıyla. Yapımı üç yıl süren Timber, izlemesi keyifli bir kısa animasyon. Bizlere ne kadar sert, bencil ve hayatta kalmak için vahşileşebileceğimizi sempatik bir çizgi hikaye olarak anlatıyor.
Atasözü [1] Küçük bir tehlike, elverişli ortam bulunca, büyüye büyüye önüne geçilemez durum alır.
İçine ateş düşmek dilimizde deyim olarak kullanılır. Anlamı ise yüreği yanmak ya da çok büyük bir acı yaşamak demektir.
Ateş Almaya mı Geldin sözü günlük hayattaki diyaloglarda sık sık kullandığımız deyimlerden biridir. Bu deyim genellikle soru kalıbında dile getirilir. Daha fazla vakit geçirmek istediğimiz kişilere karşı sitemde bulunmak için kullanılır.
Ateş Pahası Deyiminin Anlamı (TDK)
Birinci Anlamı: Fiyatların yükselmesi ile birlikte insanların ödeme yapmakta güçlük çekmesi. İkinci Anlamı: Fiyatların ateş gibi yanıcı olması ve müşterilerin cüzdanlarındaki paraları adeta yakar gibi çok hızlı bir şekilde bitmesine neden olması.
[1] Başka birine yaptırabileceğin tehlikeli işe kendin girişme.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü çoğu insan tarafından bilinen ve sıklıkla kullanılan bir atasözüdür.
Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
Filmin girişi çok etkileyici. Güzel güneşli günde anne Hatice (Yeşim Ceren Bozoğlu) çamaşırları yıkarken saralı baba Osman da (Hakan Karahan) eve badana yapıyor. Osman'ın en büyük düşlerinden biri oğlunun olması. Yeniden hamile kalmış karısının oğlan doğurmasını umut ediyor.
"The İmam" filminin yönetmeni İsmail Güneş'in töre cinayetlerini anlatan yeni filmi Ateşin Düştüğü Yer'in çekimleri Fethiye'de devam ediyor. Çekimleri Fethiye ve Antalya'da tamamlanacak olan filmin oyuncu kadrosunun büyük bölümünü yerel halk oluşturuyor. MAGAZİN - 1901-12-13 22:42:48 Bu içerik 4732 kez okundu.
[1] Bir iş yapmak için gerekli olan şeyleri santimi santimine hesaplayarak değil, ölçüyü birazgeniş tutarak hazırlayınız. Çünkü türlü etkenler, gerçek ölçüden daha çok harcama yapmanızıgerektirebilir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Atılan Ok Geri Dönmez Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? TDK'ya göre; “ Fazla düşünmeden kalkıştığımız işlerden pişman olup geri adım atmak isteriz fakat artık çok geçtir” manasında söylenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri