Eğer organik havuç kullanıyorsanız kabuklarını soymaya gerek yok. Soyulan havuçlar 1-2 cm büyüklüğünde parçalara bölünerek blendera atılır. Püre haline gelene kadar blenderda kıyılan havuçlar, bölünmüyorsa az miktarda su eklenebilir.
Bunu yapmak için iki bardak su kaynatın ve havuç püresi ile suyunu büyük bir cam kabın içine koyarak yapın. Suyun eşit dağılmış olduğundan emin olmak için iyice karıştırın. Genellikle, 15-30 dakika demleme mükemmeldir. Bir kağıt süzgeç kullanarak havuç suyunuzu süzün.
Havuçları yıkayın ve kabuklarını tıraşlayın. Küçük küçük doğrayın ve karıştırıcıya koyun. Zencefil, limon suyu ve suyu ekleyin güzelce karıştırın. Karışım pütürlü olursa süzün ve inceltin.
bir bardak havuç suyu, büyüklüğüne göre 3-6 havuçtan çıkar.
İlgili 38 soru bulundu
Riskli bir durum olmayıp belli bir süreden sonra cilt eski rengine döner. Fakat çok fazla havuç tüketiminde A vitamini görevini yapamaz hale gelebilir. Bu durum yüzünden bağışıklık, cilt, göz kemik sorunları oluşabilir.
Havuç şeker içeren bir sebze olduğu için şeker hastalarının havuç suyu içmeden önce doktora danışmaları gerekir ve havuç suyu pantotenik asit ve folik asit içerdiği için asidik yapıdadır.
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Havuçları yıkayın ve kabuklarını tıraşlayın. Küçük küçük doğrayın ve karıştırıcıya koyun. Zencefil, limon suyu ve suyu ekleyin güzelce karıştırın. Karışım pütürlü olursa süzün ve inceltin.
Havuçtaki şeker miktarı ise sizi korkutmasın. Yüksek miktarlarda tüketilmesi mümkün olmayan havuç kilo almanıza neden olmaz.
Havuç suyuna neden zeytinyağı konur? Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır.
Havucun Besin Değeri
İçeriğinde A vitamini öncülü karotenoidler, B3, B6, C ve K vitaminleri ve folik asit bulunur. Havucun rengi içinde bulunan karotenoidin türüyle ilgilidir. Genellikle bilinen turuncu havuçta ß-karoten (beta karoten) bulunur.
Havuç, elma ve portakal, vücudunuzun kendini korumasına ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olan harika karışımlardır. Yeşil elmanın keskinliği, havuçların ve portakalların tatlılığını keserek ortaya harika bir tat çıkarır. Portakal suyu sıkıcınız yoksa blender da kullanabilirsiniz.
Havuç suyu, göz sağlığına fayda sağlayan yüksek miktarda besin içerir. A vitamini içeren besinler, yaşa bağlı göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Havuç suyu, gözlerinizde biriken ve onları zararlı ışıktan koruyan lutein ve zeaksantin için mükemmel bir kaynaktır.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Erektil Disfonksiyon Tedavisinde D Vitaminin Rolü
İlk olarak 1922 yılında McCollum rikets hastalığının tedavisinde yeni bir vitamin kullandı ismi VİTAMİN D . Son yıllarda yapılan çalışmalarla vucudun hemen her hücresinde reseptörü olduğu tespit edilmiştir .
Havuç, mideyi kuvvetlendirir ve midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesine ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Zararlı parazitleri temizleme özelliği vardır. Zararlı yağları yakmaya yardımcı olur.
Havuç suyu, içeriğinde bulunan bol miktarda K vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.
Havuç suyunun saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Bu nedenle bu kadar zengin olan bir besini sık sık tüketmemiz gerekmektedir. Ancak bu besin genel olarak yemeklere ve salatalara katılarak kullanılır. Akciğer kanserinden kalp krizine, kronik baş ağrısından Alzheimera kadar önleyici etkileri bulunmaktadır.
Havuçları cam kavanoza doldurun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Kavanozun kapağını kapak yardımıyla kapatın ve havuçları buzdolabına yerleştirin. Su bulanık görünmeye başladığında, yani 4-5 günde bir havuçların suyunu değiştirin. Havuçları bu şekilde ortalama 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Akşam yemeklerinden 2 saat sonra 1 bardak havuç suyu içmek alışkanlık haline getirilmelidir. Bundan sonra 6 ayda bir, 1 ay boyunca uygulanabilir. Havuç suyunu içtikten sonra üzerine başka bir şey tüketilmemelidir.
Islak şartlar altında hasat edilen havuçlar depoya alınmadan önce yıkanabilir. Bu yolla çürümeye neden olan pek çok mikroorganizma elimine edilmiş olur. Ayrıca temizlenmiş olan havuçların arasında hava geçişi daha kolay olacaktır ki solunum ısısının alınması açısından bu çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri