Evde mermerin parlatılması için kullanılmakta olan yöntemde ise karbonat yer almaktadır. Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir. Fakat lekeli alanlar üzerinde biraz daha yoğun çalışılır. Bu şekilde 1-2 saat kuruması beklenir. Daha sonra temiz su kullanılmak suretiyle mermer durulanır.
1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
İlgili 20 soru bulundu
Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Asidik Malzemeler Mermerde Aşınmaya Sebep Olur
Keza mutfak tezgahlarında sıklıkla görülebileceği üzere sirke, limon suyu, şarap, kahve, domates veya sitrik asit gibi bileşenler bulunduran diğer gıdalar mermer üzerinde leke ve aşınma problemleri ortaya çıkarır.
Mermer, oniks, traverten gibi kireç bazlı taşlar kolayca aşınmaya ve lekelenmeye maruz kalabilmektedir. TuffSkin® dışında hiçbir materyal, kimyasal lekelenmeleri ve aşınmaları önleyemediğinden doğal taş yüzeylerinizin kullanım süresini artırabilmek için TuffSkin® kullanmanızı öneririz.
Mermer ilk etapta parlak, estetik ve sağlıklı bir görüntüye sahip olsa da düzensiz kullanımı ve uzun yıllar sonrasında mat bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bu durumlarda mermerin tekrar pırıl pırıl görünmesi için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem sağlanabilir.
Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
Doğal taş tezgahların temizliğine gelince, nemli bir mikrofiber bez, biraz bulaşık deterjanı ve sıcak su yeterlidir. Çünkü asit, doğal malzemelerin düşmanıdır. Bu nedenle çamaşır suyu, limon bazlı temizleyiciler ve sirke, mermeri aşındırabilir.
Çamaşır suyu ile karbonat karıştırıldıktan sonra kolaylıkla bir macun elde edilebilir ve bu macun derz araları üzerinde su vasıtasıyla kolaylıkla uygulanabilir. Genellikle 1 ölçü çamaşır suyu içerisinde 3 ölçü karbonat karıştırılması yeterli görülmektedir.
Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir. Özellikle lekeli kısımlar üzerinde daha uzun durulması gerekmektedir.
Elma sirkesinin saça faydaları şunlardır: Kepek oluşumunu engeller. Saç derisini temizler ve arındırır. Saçları yumuşatır ve parlatır.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Ince ve düzgün bir şekilde püskürtün ve temiz bir bezle ürünü yüzeye yayın. Daha sonra kuru, yumuşak bir bezle parlatın. Fazla emici malzemeler için uygulamayı tekrarlayın. Iyice cilalanması parlaklık derecesini arttırır.
Mermer temizleme yöntemleri ile ilgili en kritik konu ise kullanılan temizlik malzemeleridir. Çamaşır suyu, kireç çözücüler ve sentetik bazlı malzemeler mermer için uygun değildir. Mermerlerin temizliği için PH değeri sıfır olan temizlik malzemelerini seçin.
Arap Sabunu ile Koltuk Temizliği
Koltuklarınızı halı temizliğinde olduğu gibi arap sabunu ile silin ve ardından durulama suyuna doğal elma sirkesi ekleyerek durulayın. Koltuklarınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl pırıl olacaktır.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Hazırladığınız Sol Cement C'yi mermer üzerindeki betonlu bölgeye uygulayın. Fırça veya sünger yardımıyla ürünü bölgeye sürün. 3. Sol Cement C'yi mermerin yüzeyinde en az 10 dakika bekletin. Bu süre zarfında ürün beton kalıntılarını yumuşatarak kolayca çıkmalarına yardımcı olacaktır.
Bu nedenle mermere çamaşır suyu kullanımı yerine asidik ve bazik yapılı temizleyicilerden vazgeçerek nötr temizleyiciler tercih etmek gerekir. Bu tür temizleyiciler günümüzde marketlerde, temizlik malzemesi satışı gerçekleştirilen işletmelerde ve internet satışlarında tüm markalar tarafından sunulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri