Bunlar; Ahtapotlar,kalamarlar,toprak solucanı ve yılan balığıdır. Evet inanılmaz ama gerçek' bu saydığımız 4 değişik hayvan türünün birden fazla kalbi vardır.
Ahtapotlara ait olan bir diğer özellikte kollarının sayısıdır. Ahtapotun 8 kolu bulunmaktadır. Aslında kalp sayısının fazla olmasının nedeni de 8 ayrı kalbe kan pompalamak için tek bir kalbin yetersiz olmasıdır. Yine ahtapotlar diğer canlılara nazaran tek beyne değil 9 beyne sahiptir.
Ahtapotların tam olarak neden 9 kalbi olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak, ahtapotlar gibi kafadanbacaklılara (cephalopodlar) özgü olan bu çoklu kalp sistemi, sürüngenler, kuşlar ve memeliler gibi tek kalple yaşayan hayvanlara göre daha verimli bir dolaşım sistemine sahip olmalarına yardımcı olabilir.
Sekiz kısa bacakları iki de uzun duyargaları olan mürekkep balıkları uzaktan bakıldığında ışıldayan büyük yumurtalara benziyor.
Hem beyni hem de kalbi olmayan hayvan, denizanalarıdır. Denizanalarında hem beyin hem de kalp bulunmuyor.
İlgili 35 soru bulundu
. Hastalanmayan tek hayvan köpek balıklarıdır. . 2.600 değişik cins kurbağa vardır.
Bütün omurgalı hayvanlar ve çoğu omurgasız hayvan -bazı süngerler, knidliler, tulumlular ve derisi dikenliler gibi omurgasızlar hariç- beyne sahiptir. Baş kısmında; duyma, tatma, görme, denge, koklama gibi duyulara hizmet eden organlara yakın bir noktada bulunan beyin omurgalıların vücudundaki en karmaşık organdır.
Sazan balığı ailesine ait olan Paedocypris Progenetica ismiyle adlandırılan balık, 7,9 mm boyuyla, dünyanın omurgalı sınıfındaki en küçük hayvanı.
Dünyadaki en büyük beyne sahip (ortalama dört buçuk kilo) olan fillerin popülasyonu son yıllarda giderek azalıyor. Bilim insanları Afrika'da kilometrekare başına düşen fil sayısının 0,58 ifade etti.
NTV - İLGİNÇ BİLGİLER Hangi hayvanın 3 kalbi, 9 beyni vardır? | Facebook.
Toprak solucanı: Kalp yapıları insanlara göre değişiktir ve farklıdır.solucanların kan pompalayan aort kemerleri var ve bu kemerler,kalp işlevi görerek yaşamalarını sağlıyor.Bu aort kemerlere sahip olan solucanın toplamda 5 kalbi bulunuyor.
Bugün yaşayan hayvanlar arasında en büyük kalbe sahip olanlar mavi balinalardır.
Dünya üzerinde yaşayan en büyük hayvan mavi balinadır (Balaenoptera musculus). Erkek mavi balinaların boyları 25 metre, dişilerinki ise 27 metre kadar olabiliyor. Bilimsel olarak kaydedilen en büyük ölçüleriyse 33,5 metre boy ve 190 ton ağırlık.
Hayvanlar alemindeki en çok göze sahip olan hayvan kız böceğidir.
∝Sorumuz; →Beyni en küçük hayvan hangisidir? →Deve kuşudur.
Yunus Balığı
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
Tüm dünyada en zehirli hayvan kutu denizanası olarak bilinse de bu yanlış. Dünyanın en zehirli hayvanı aslında koni salyangozu! Koni salyangozu ve en zehirli akreplerden biri olan Sarı akrepi karşılaştırdığımızda, aynı avı öldürmek için koni salyangozu bir akrebin yalnızca onda biri kadar zehire ihtiyaç duyuyor.
Kutu denizanası, dünyanın en zehirli canlıdır. Zehri bir insanı 90 dakika gibi kısa bir süre içinde öldürebilir. Dokungaçlarının boyu 3 metreyi bulmaktadır.
Ornitorenk, yumurtlayan memelilerden olan tek deliklilerin bir üyesidir. Bu hayvanın midesi yoktur. Bunun yerine, gırtlağı doğrudan bağırsaklarına bağlıdır. Bu da mide gibi güçlü asitler ve enzimler sağlayarak ağızdan gelen besini sindirmeye yarayan bir organın olmadığı anlamına gelir.
Karada yaşayan omurgasız hayvanların akciğerleri yoktur. Bu hayvanlar trake solunumu ya da deri solunumu yaparlar. Suda yaşayan omurgasız hayvanlar ise solungaçlarıyla solunum yapar.
En büyük kara hayvanı olan filler, zıplayamayan tek canlıdır.
' sorusunun cevabı aslında öylesine basit ki: Yetenek ve tutkumuzun kesiştiği alana yoğunlaşarak!” Kanguruların bacakları kuyruk sokumundan kalça kemiklerine sabit olduğu için geri geri yürüyemez ve zıplayamazlar.
Dünyada Yüzemeyen Tek Hayvan Zürafa'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri