Oto kiralama işi ile iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerden, kendi adına veya şirket adına kayıtlı en az beş araç faaliyet göstermek zorundadır. Kiraya verilecek araçlar 0-10 yaşları arasında olmalıdır. 10 yaşından büyük araçlar kiraya verilemez.
Rent a car açmak için en az 5 ila 7 adet araba gerekmektedir. İş yeri ilk seviyede en az bu kadar arabaya sahip olmalıdır. Orta seviyedeki bir rent a car firmasının ise en az 15 ila 20 arasında arabaya sahip olması gerekmektedir. En yüksek seviyede ise bir sınır bulunmaz işletmenin istediği sayıda arabası olmaktadır.
Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz.
Örneğin; devlet kurumları için kiralama işlemi gerçekleştiriyorsanız, filo araçlara sahip olmanız gerekir. Bu kurumlara hizmet nedeniyle rent a car açmak için kaç araba gerekli sorusuna; en az 10 adet filo araç gereklidir şeklinde yanıt verilebilir.
Apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik çıkarılan yönetmelik yürürlüğe girdi. Artık konut ruhsatlı yapıların altında oto galeri açılamayacak.
İlgili 33 soru bulundu
Rent A Car Kaskosu Zorunlu mudur? Araç kiralama, ticari bir işlem olduğu için kiraya verilen tüm araçlarda Rent A Car kaskosunun bulunması şarttır yani isteğe bağlı değildir ve poliçe oto kiralama şirketleri için özel olarak hazırlanır.
Araç kiralama giderleri arasında stopaj ve KDV oranları yer alır. Vergi olarak ödenen stopaj oranı, araç kiralama bedelinin yüzde 20'sine tekabül eder. Kiralık araç giderleri arasında yer alan bir diğer kalem ise KDV; yani katma değer vergisidir. KDV ise araç kiralama bedelinin yüzde 18'ine karşılık gelir.
Farklı rent a car firmaları, ehliyetini en az 1 yıl önce almış olan 19-20 yaşındaki sürücülere de araç kiralama imkanı tanıyor. Ancak bu işlem için genç sürücü paketi kapsamında ek ücret talep edilebiliyor.
Rent A Car Kaskoda muafiyet kasko hasarlarında olay başına sigortalıya düşen ödeme miktarı anlamına gelmektedir. Muafiyet oranı araç bedelinin %2'i, %5'i olabilir.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
Ek sürücü; aracı kiralayan kişi dışında aracı kullanacak biri veya birileri var ise satın alınmak zorundadır. Bir araç için en fazla 5 adet ek sürücü tanımlanabilir. Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dâhilinde kiralama yapılabilmektedir.
Araç kiralamak için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 1 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Müşterimiz 19 yaşını doldurmuş ve ehliyeti en az 1 yıllıksa, B grupu ehliyet sahibi genç sürücü paketini satın alarak kiralama yapabilir.
Şirket ya da bireysel olmanız fark etmiyor. İlgili ticaret odası veya esnaf odasından kayıt fotokopisini almalısınız. Rent a car hizmeti vereceğiniz mülk size ait ise tapu fotokopisi gerekiyor. Size ait değil ise kira kontratının aslı ya da noter tasdikli fotokopisi iş görür.
Araç Kiralama Kilometre Aşım Ücreti Ne Kadardır? Araç kiralamada km aşım ücreti kilometre başına 1₺ olarak belirlenmektedir. Elbette bu tutar yine firmadan firmaya değişkenlik gösterebilir. Ancak ortalama bir rakam verilmek istendiğinde 100 km/100₺ olarak değerlendirilebilir.
Rent a car kaskosu tıpkı normal kasko süreçlerinde olduğu gibi kasko ücretlerine göre sunduğu hizmetler de değişkenlik gösteriyor. Ancak çoğu rent a car kaskosunda kaza, yanma, doğal afetler, patlama, hırsızlık, hukuki koruma, hastane giderleri, pert olma yani aracın kullanılmaz hale gelmesi durumunda günce sağlıyor.
Araç sınıflarına göre talep edilen depozito tutarları aşağıda belirtilmiştir: Ekonomi sınıf araçlar için: 750 TL. Orta sınıf araçlar için: 750 TL.
Yolcu360 ile araç kiralamanın kolayı var! Yolcu360, kiralık araç ihtiyaçlarınıza uygun araç kiralama fiyatlarını kıyaslayabileceğiniz bir yapıyla çözüm getiriyor.
Araç kiralarken ödenen depozito miktarı aracın sınıfı baz alınarak kiralama şirketi tarafından belirlenir. 2022 yılı için depozito miktarı 500 TL ve 5.000 TL arasında araç sınıfına göre değişiklik gösteriyor.
Vergi avantajları araç kiralama hizmetini yaygınlaştıran sebepler arasında başı çekiyor. Şöyle ki, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ödemelerinin takibi ile ücretlerin ödenmesi, araç satın alımında tamamen şirketlerin sorumluluğunda oluyor.
Kiralık araç sözleşmesindeki maddeler gereği trafik cezaları, aracı kiralayan kişilerin sorumluğundadır. Ayrıca son yıllarda yayımlanan bir yasayla kiralık araç trafik cezasını ödeyecek olan kişinin, aracı kiralayan kişi olacağına karar verilmiştir.
2023 Araç Gider Kısıtlaması ile İlgili Öne Çıkan Noktalar Nelerdir? Binek araç kiralanmasında durumunda gider olarak indirim konusu olabilecek aylık araç kira bedeli 2023 yılı için KDV hariç 17.000 TL olarak belirtiliyor. 17.000 TL üstü kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendiriliyor.
Gerekli tüm işlemler sırası ile tamamlandığında, araç kiralayanın başka bir sorumluluğu bulunmuyor. Aracın çalınması ve bulunamaması durumunda gerekli ödeme kasko firması tarafından araç kiralama firmasına yapılıyor. Sigorta satın almak, herhangi bir sorunla karşılaşmadan önce pek de gerekli değilmiş gibi gelebilir.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri