Araç kasko yaş sınırını aşan araçlar kasko değer listesinde yer almamaktadır. Bu nedenle yaş sınırını aşan araçlar, sigorta şirketleri tarafından poliçe kapsamına alınmamaktadır.
15 yaş üstü araçlara kasko değer listesinde yer verilmez. Bu nedenle sigorta şirketlerinin çoğunda 15 yaş üstü araçlara kasko hizmeti sunulmamaktadır. Fakat yine de sigorta şirketleri bazı özel şartları dahilinde 15 yaş üstü araçlar için de poliçe yapmaktadır.
Rent a car kaskoları, ticari amaçlı kullanılan araçlar için yapılan kasko türüdür.
Araç kiralama firmaları , kiraya verilen tüm araçları için rent a car kaskosu yaptırmak zorundadır. Ancak rent a car kaskosu , normal kaskoya göre daha pahalı bir kaskodur , maliyeti normal kaskoya göre daha fazladır.
Sigortalının Bilgileri
Kasko prim hesaplaması yapılırken dikkat edilen unsurlardan biri de araç sahibinin yaşıdır. Araç sahibinin yaşı ne kadar büyük olursa prim için belirlenen tutar da o kadar düşük olur. Örneğin, 30 yaşında bir sigortalı için belirlenen fiyat, 52 yaşında biri için belirlen fiyattan daha yüksektir.
İlgili 21 soru bulundu
Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenen araç yaş sınırı 15'tir. 15 yaşın üzerindeki araçlara yaş sınırının üzerinde kaldıkları için kasko yapılamaz. Bazı sigorta şirketlerinde ise yaş sınırı daha da düşük olabilir. Örneğin bir sigorta şirketi 12 yaşın üzerindeki araçlara kasko yapmayabilir.
Ağır hasar kayıtlı araca kasko sigortasının yapılabilmesi için aracın önceden pert işlemi görmüş olması ve onarımlarının da yapılmış olması şartı aranır. Ancak ilgili aracın kasko işlemlerinde normal kasko işlemlerine kıyasla çok daha yüksek ücret ödemek zorunda kalabilirsin.
Rent A Car Kaskosu Zorunlu mudur? Araç kiralama, ticari bir işlem olduğu için kiraya verilen tüm araçlarda Rent A Car kaskosunun bulunması şarttır yani isteğe bağlı değildir ve poliçe oto kiralama şirketleri için özel olarak hazırlanır.
Rent A Car Kaskoda muafiyet kasko hasarlarında olay başına sigortalıya düşen ödeme miktarı anlamına gelmektedir. Muafiyet oranı araç bedelinin %2'i, %4'i veya sabit muafiyetli olabilir.
Kaskosuz araç kiralamak yasal değildir.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Aracın yaşı, üretim yılını ifade etmektedir. Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmiş olan yaş sınırlaması 15'tir. Kasko araç yaş sınırı, hangi araçlara kasko yapılmayacağının da çerçevesini çizmektedir. 15 yaş üstü araç sahipleri kasko sigortasından faydalanamamaktadırlar.
Araç sahibinin yaşı ne kadar büyükse trafik sigortası fiyatı o kadar düşük olur.
Yani kasko süresi, poliçe ile belirlenen gün başlar ve aksi belirtilmediği sürece tam 365 gün sürer. Ancak burada “artık yıl” kavramına dikkat etmek gerekir. Bilindiği gibi bir yıl 365 gün ve 6 saattir. Bu nedenle 4 yılda bir “artık gün” yaşanır ve bir yıl 366 gün olur.
Sigortalanan aracın ehliyetsiz kişiler tarafından kullanılmasının yanı sıra aracın ruhsatta belirtilen taşıma haddini aşması, periyodik bakımının aksatılması, işgal, ayaklanma ve iç savaş gibi durumlarda da kasko sigortası araçlarda oluşabilecek zararı karşılamaz.
Çalınan aracın anahtarı ve ruhsatının araç kiralama firmasına teslim edilmemesi durumunda, firmanın aracın bedelini sizden tahsil etme hakkı bulunabilir. Gerekli tüm işlemler sırası ile tamamlandığında, araç kiralayanın başka bir sorumluluğu bulunmuyor.
Kiralık Araç Çizilirse Ne Olur? Araba kiralama yapılırken kiralama ofisi araç tesliminde bir teslim formu doldurur. Araç tesliminde araçta eğer varsa çizikler ve hasarlar bu forma kaydedilir.
Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz.
Kaskoda tek sürücü indirimi, kasko yaptıracak kişinin aracını sadece kendisinin kullanacağı durumlarda alınabilir. Aracını sadece senin kullandığın durumlarda oluşacak hasarlara karşı tam güvence sağlamış olursun.
Araçların kiralık olup olmadığını anlamak dışarıdan bakınca imkansızdır ancak yapılan plaka sorgulamasında ve ruhsat incelemesinde bir aracın kiralık olup olmadığı, şahıs ya da firma adına kayıtlı olduğu öğrenilebilir.
Arkadaşlar Moov ile araç kiralamadan önce şunu bilmeniz gerekiyor: Kaza yapıldığında kasko yok. Bu sebeple araç perte çıktığında milyonlarca ödeme ile karşılaşabilirsiniz.
Ağır Hasar Kayıtlı Araç Alınır mı? Ağır hasar kayıtlı otomobiller hurdaya değil perte çıkarılıp onarıldıktan sonra muayeneden geçtiğine ve yeniden trafiğe çıkmasında bir sakınca olmadığına göre elbette alınır.
Günümüz araç fiyatlarına baktığımız zaman bir parçanın değişmesi 5,000 TL onarılması 1500-2000 TL aralığında hasar kaydına mal olmakta.
Sigortalının ihmalinden ve aracın bakım eksikliğinden doğan durumlar haricinde yanma olaylarında meydana gelen zarar, kasko sigortası tarafından güvence altına alınır. Aracın yanması durumunda sigortalı; yanmayı durdurmak için elinden geleni yapmak, gerekli koruma ve kurtarma önlemlerini almakla yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri