Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Resmi nikah kıyıldıktan sonra ne yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Resmi nikah kıyıldıktan sonra ne yapılır?

Yeni evlenen kişilerin nikahın hemen ardından randevu alarak kimliklerini yenilemeleri gerekmektedir. Yeni evlenen kadınlar kocalarının soyadını alacaksa vakit kaybetmeden yeni kimlik randevusu almalı ve başvuru için verilen tarih ve saatte randevu aldığı genel müdürlükte hazır bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Resmi nikahtan sonra ne yapılır?

Evlendikten sonra yapılması gereken resmi işlemleri önce sıralayalım, sonra detaylara bakalım:
  • Kimlik değiştirme.
  • Pasaport yenileme.
  • Ehliyet değiştirme.
  • İkametgah yenileme.
  • Aile hekimi değişikliği.
  • İşyerine verilecek belgeler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dugun.com

Resmi nikahtan kaç gün sonra soyadı değişir?

Nikahı kıyan makam ister 1. gün ister 10. gün bu bildirme işlemini yapabilir. Bu nedenle nikah kıyıldıktan 10 gün sonra belirlenen nüfus müdürlüğüne gitmeniz önerilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Evlendikten sonra yeni kimlik ne zaman gelir?

Yeni evlenen çiftler, kimliklerini hemen değiştirmemektedir. Lakin bu işlemleri yapmaları mecburidir. Yasal olarak yeni evlenenlerin bir ay içerisinde kimliklerini değiştirmeleri gerekir. Ancak nikah işlemlerinden hemen sonra nüfus müdürlüğüne gitmeyiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dreamon.com.tr

Evlenince ikamet değişir mi?

Yeni evli çiftler, daha resmi olarak bir araya gelmek için ikametgâh değişikliği yapması zorunludur. Bunun için kişilere resmi nikah günü itibariyle 30 gün tanınmıştır. Bu süre içerisinde değişiklik yapmayan kişiler para cezası ödemek zorunda kalacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

NİKAH İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Evlendikten sonra soyadı değişikliği nerelere bildirilir?

II.

14- Kanun hükmü gereğince ad ve/veya soyadı değiştirme talebi bulunan kişinin yerleşim yerinin bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne müracaatı esastır. Bu nedenle il veya ilçe idare kurullarınca yerleşim yeri dışındaki nüfus müdürlüklerine yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

Evlendikten sonra soyadı değişikliği nereden yapılır?

Evlendikten sonra böyle bir işlem yapmak isteyen kişiler ise Nüfus Müdürlüğü'ne giderek burada dilekçe ve beyanname oluşturup sadece kendi kızlık soyadını kullanma imkanına sahiplerdir. Görevli ve yetkili mahkemeye başvurulduğu zaman soyadı değişikliği son derece kolay bir şekilde ilerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

E devletten evli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için, e-Devlet sistemine PTT'den aldığınız şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Ardından e-Hizmetler sekmesinden Kişisel Bilgiler kısmına tıklıyor, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ya da Doğrulama kısmını seçiyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nufusu.com

Soyadı değişince pasaport değişmeli mi?

Soyadından kaynaklanan değişimden dolayı hem kimlik kartının hem de pasaportun değişmesi gerekir. Buna ek olarak kimlik kartınızdaki isminiz ile pasaportunuzdaki isminizin uyuşmaması halinde pasaportunuz geçersiz sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: passport-photo.online

Yeni kimlik de evli bekar yazıyor mu?

Pek çok kişi yeni kimlik kartında evli bekar yazıyor mu? Diye merak etmektedir. Ancak bu kimliklerde eski kimliklerde olduğu gibi evli ya da bekar gibi medeni hal bildirimi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

E devlet üzerinden soyadı değişikliği nasıl yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR? Söz konusu başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak e-Devlet'e giriş yapın. Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Evlendikten sonra ehliyet değiştirme ücreti ne kadar?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Evlilik Nedeniyle Ehliyet Yenileme Ücreti 769 TL!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sikayetvar.com

Evlilik nedeniyle kimlik yenileme ücreti hangi bankaya yatıyor?

Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo199.nvi.gov.tr

Nikahtan sonra kaç gün izin?

Genellikle de bu süre 5 gündür. Bu nedenle de birçok çalışan, kanunlar ile belirlenen düğün izninin 5 gün olduğunu zanneder. Ancak yasal olarak böyle bir durum söz konusu değildir. Kısacası iş sözleşmesi ile belirlenmediği takdirde işveren olarak 3 günden fazla izin verme yükümlülüğünüz yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Soyadı değişince ehliyet değişir mi?

Bu sorunun yanı sıra evli çiftler ehliyeti değiştirmezsek ne olur gibi kafa kurcalayan sorulara da cevap aramıştır. Kimlik değişiminde olduğu gibi evlenen kadınların soyadlarını değiştirmesi durumunda sürücü belgelerini de değiştirmesi resmi olarak yapılmalıdır. Bu tür işlemler ise nüfus müdürlüklerinde yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Resmi nikahtan sonra imam nikahına gerek var mı?

Resmi Nikah Olunca İmam Nikahına Gerek Var Mı? Müslümanım diyen insanların, resmi nikah kıydıktan sonra dini nikahlarını da kıymaları gerekir. Bu durum aslında İslami bir uygulamadır. Yasal olarak uygulanması gereken bir şey değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Evlendikten sonra banka soyadı değişikliği nasıl yapılır?

Bankada soyadı değişikliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını açık şekilde belirtecek olursak; Bu işlemin yapılması oldukça kolaydır. Geçerli kimlikle bankaya giderek, bankadaki bilgilerin güncellenmesi talep edilir ve soyadı değişikliği gerçekleşmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merveari.av.tr

Evlilik cüzdanı ile uçağa binilir mi?

Kimlik olarak neler kullanılabilir? Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Orijinal Nüfus Kayıt Örneği, Pasaport, Evlilik Cüzdanı, Yeni Doğmuş bebekler için Hastane Doğum Raporu- Doğum Belgesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ucakbileti.com

Evlendikten sonra eski kimlikle uçağa binilir mi?

Pasaport kontrolündeki kişi sizin tüm sicilinizi gördüğü için aslında sizin yeni soyadınızı da görüyor. O yüzden evlilik cüzdanınızı görmeden uçmanıza izin vermeyebilir. O yüzden riske gerek yok siz mutlaka evlilik cüzdanınızı tüm yenilemelerinizi yapana kadar yanınızda taşıyın lütfen.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Evlilik cüzdanı e devlette var mı?

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir. Bugüne kadar sadece Nüfus Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar üzerinden alınabilen bu belge, şimdi internet üzerinden kolayca alınabilmekte.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Evlilik Belgesi e devletten çıkar mı?

Başvuruları olumlu değerlendirilen yabancılar, il göç idaresi müdürlüğüne müracaat etmeksizin e-Devlet üzerinden evlenme ehliyet belgelerinin çıktısını alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Evli olduğuna dair belge nereden alınır?

Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Soyadı değiştirme ücreti ne kadar?

Dava harç ve giderleri senelik olarak güncellenmekle birlikte maktu olarak belirlenir. 2023 yılında isim ve soyisim değişikliği davalarına ilişkin mahkeme ücretleri toplam 1050 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esercelik.av.tr

E devlette soyadım ne zaman değişir?

Boşanma işleminin tamamlanmasının ardından e-devlet üzerinden platforma giriş yaptığınızda profilinizde yeni soyadınız görünecektir. Mahkemede ve huzurunda hakim size boşanma kararınızı açıkladığında soyadınızı değiştirmek için tekrar bir işlem gerçekleştirmenize gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elgit.av.tr

Evlendikten sonra e devlette soyadı ne zaman değişir?

Aile mahkemesi hakimi, re'sen (kendiliğinden) boşanma davasının kesinleşmesiyle nüfus müdürlüğüne müzekkere yazacak ve kararın kesinleştiği bildirerek soyadının değişmesini talep edecektir. Bu değişiklik en fazla bir hafta içinde gerçekleşir ve boşanan kadın E-devlet üzerinden bu durumu kontrol edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT