Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Retinol ya da C vitamini içerenler ise ısığa karşı hassas olduğundan serin yerde tutulmalı. Son olarak özellikle göz kremlerini buzdolabında saklamak şişkinliği azaltmaları için de harika bir yol.
Konu retinol içeren kozmetik ürünleri olunca “Retinol serum nasıl saklanır?” sorusu da akla ilk gelenlerden. Bu içeriğe sahip kozmetik ürünler ışık almayan bir yerde oda sıcaklığında saklanabilir.
· Kuru ve serin yerde saklamaya özen gösteriniz. Isı, serumların içindeki aktif bileşenlerin işlevini etkisiz hale getirebilir. Bundan kaynaklı olarak serin ve kuru yerde saklayınız. Yaşlanma karşıtı serumlar ve C vitamini içeren serumlar, ısıdan kolayca etkilenebileceğinden dolayı buzdolabında saklayabilirsiniz.
Serumunuzu nemden uzak ve karanlık ortamda muhafaza etmelisiniz. Kimi ürünler buzdolabında saklanmak için uygun olsa da serumları buzdolabına koymamak gerekiyor. Fazla soğuk nedeniyle katılaşma yapabiliyor ya da kıvamları bozuluyor.
İlgili 39 soru bulundu
Retinol molekülü kimyasal olarak çok dayanıklı değildir; güneş ışınları ve hava ile temas ettiğinde yapısı bozulur.
Cilt bakım ürünlerini buzdolabında saklamak, aslında gerçekten de işe yarayan bir yöntem. Birçoğunun raf ömrünü uzattığı söyleniyor. Ayrıca cilde soğuk bir ürün uygulamak da çoğunlukla ciltteki şişkinliği, rahatsızlık hissini ve kızarıklığını giderdiği söyleniyor.
Güneş kremlerinin de diğer bir çok kozmetik ürünü gibi oda sıcaklığında, yani 18 ile 22 °C arasında saklanmaları gerekmektedir.
Özellikle son dönemde sıklıkla kullanılan C ve D vitamini içeren gıda takviyeleri için özel saklama koşulları ve uyarılar mevcut. C vitamini içeren gıda takviyeleri mutlaka 25 derecenin altında bir sıcaklıkta muhafaza edilmeli, buzdolabına koyulmamalıdır.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Retinol, benzoil peroksit, AHA ve BHA gibi asitlerle beraber kullanılmıyor, çünkü bunlar hem retinolün etkisini azaltıyor hem de tahrişe neden olabiliyor.
Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Retinol içeren ürünleri günlük bakım rutininde hem gece hem de gündüz kullanabilirsin.
Uygun kullanım ile VitA-POS, ilk açıldıktan sonra 6 aya kadar kullanılabilir. Son kullanma tarihinden sonra VitA-POS kullanmayınız.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Özellikle sivilce karşıtı olarak kullandığınız ürünleri buzdolabında saklayarak etkilerini artırabilirsiniz. Bu ürünler dışında jel yapılı olan bakım ürünleri göz çevresi kremlerinin buzdolabında bekletilmesi öneriliyor.
Nemli bir ortam olduğu için besin takviyelerinin buzdolabında saklanması tavsiye edilmez.
Enjekte edilebilme özelliği (extrusion force), HA yoğunluğu ve akışkanlık özellikleri. Uygulama kolaylığını sağlar. Soğukta sklanması; hyaluronik asitin soğukta saklanmasına ve transportuna gerek yoktur. Ancak, hyaluronik asit ürünleri ısıyla temas etmemelidir.
Soğuk saklama, bazı ürünlerin raf ömrünü uzatır. Özellikle, içeriğinde vitamin olan ürünleri buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca serumları, kağıt maskeleri ve güneş sonrası jellerini soğuk kullanmak kan dolaşımını da hızlandırarak cildinizdeki etkilerini artırır ve cildinizin ferahlamasını da sağlar.
Özellikle sıcak kış günlerinde ilaç gibi gelecek olan soğuk kozmetikler, buzdolabının kapak bölümünde rahatlıkla saklanabilir. Sıfır derece ürünler için idealdir. Hiçbir kozmetik ürünü dondurucu bölgede, -18 derecede saklanmaya uygun değildir, ürünlerin dondurucuya konması ideal formlarını bozabilir.
Uzun süre muhafaza edilecek numuneler, çalışılacak testin özelliğine göre prospektüste belirtilen koşullara uygun olarak -20 °C 'de ağzı kapalı olarak saklanır. Serum veya plazma en geç 4 saat içinde çalışılmalıdır. Çalışılmadığı takdirde +4 °C 'de buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri