Retinol serumu cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirerek su tutma yeteneğini artırabilir. retinol serumu cildin dokusunu pürüzsüzleştirmeye, gözeneklerin ve pigmentasyonun görünümünü azaltmaya ve cilt tonunu aydınlatmaya yardımcı olur.
Kapsüllenmiş retinol içeriğiyle, hiperpigmentasyon sonucu oluşan lekelerin ve gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olurken, cildin koruyucu bariyerinin onarılmasına yardımcı oluyor.
Hücre dönüşümünü hızlandırmayı sağlayan retinol aydınlık bir cilt ortaya çıkarabilir. Cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur: Düzenli kullanım ile teninizi, güneş lekelerini, sivilce izlerini, hiperpigmentasyonu ve koyu lekeleri bile gidermeye yardımcı olabilir.
16- Retinol leke açar mı? Retinol cilt dokusuna etki eden ve cilt yenileme özelliği olduğu için ciltteki lekelerin görünümünde de işe yarar ama tamamen leke odaklı bir içerik değildir. Retinol kullanırken cilt yeni leke oluşumuna çok açık olacağı için mutlaka SPF 50 bir güneş kremi kullanmak gerekir.
Retinol'ün dört hafta kadar kısa bir sürede sonuç verdiği biliniyor, ancak ortalama olarak cilt dokusunda ve tonunda gözle görülür değişiklikleri fark etmek yaklaşık on iki hafta sürüyor.
İlgili 28 soru bulundu
Aynı zamanda retinol epidermisi incelttiği için cildimiz leke oluşumuna karşı daha savunmasız kalır ve daha kolay bir şekilde lekeler oluşabilir. 3. Asitlerle birlikte kullanmayın. Retinol kullanımı cildinizin hassasiyetini arttırabilir.
Retinol Ciltte leke Yapar mı? Işığa karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. Bu yüzden güneş kremi ile birlikte kullanılmalıdır. Cildi inceltir, bu yüzden cilt daha hassas hale gelir.
Ürünü başlangıç aşamasında haftada 2 ila 3 kez özellikle de gece bakım rutinlerinde kullandıktan sonra, ilerleyen haftalarda sıklığını artırarak her gün kullanmaya başlayabilirsin.
Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Retinol, benzoil peroksit, AHA ve BHA gibi asitlerle beraber kullanılmıyor, çünkü bunlar hem retinolün etkisini azaltıyor hem de tahrişe neden olabiliyor.
Son zamanların popüler ürünlerinden retinol, sıklıkla serum halinde kullanılır. Serumlar, yoğun konsantrasyona sahiptir ve yapısı nedeniyle cildin alt katmanlarına kolayca ulaşabilir. Ciltte bulunan elastin ve kolajen proteinlerini güçlendirerek yaşlanma karşıtı etki gösterir.
Retinol, kolajen sentezlenmesine yardım ederek epidermis tabakasını güçlendirir ve kalınlaştırır. Böylelikle cilt dışarıdan gelebilecek stres faktörlerine karşı korunur. Gözenekleri sıkılaştırır ve yara izlerini tedavi eder.
İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümü azaltır. Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
B3 vitamini (Niacinamide): Derinin fazla renk pigment üretimini kontrol altında alan etkili bir cilt beyazlatıcıdır. Derideki kolajen üretimini destekleyerek ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu da engeller.
Bu yüzden "Retinol zararlı mı?" sorusu sıkça soruluyor. Cilde birebir zararları olmamakla birlikte bu bileşik, bazı ciltlerde hassasiyet ve ekstra kuruluğa yol açabiliyor. Hatta cildin soyulmasına da neden olabilen bu içeriğin, kuru ve hassas ciltlerde kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.
Retinol kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
Işık hassasiyetini arttırdıkları ve UV ışık ile etkinlikleri azaldığı için bu ürünler gece kullanılmalıdır.
Hepsi, gece seçtiğiniz A vitamini serumundan ve gündüz C vitamini serumundan önce uygulanmalıdır. Retinolün yaşlanma karşıtı faydalarını gözlerinize uzattığınızdan emin olun.
Retinolun yol açabileği kuruluğu engellemek için özellikle kuru ciltler retinolden sonra nemlendirici kullanmalıdır. Retinol kullanımı cildi güneşe karşı hassas hale getirebileceğinden retinolun gece kullanımı daha uygundur. Retinol AHA/BHA gibi asitlerle birlikte kullanıldığında hassasiyet ve tahrişe yol açabilir.
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Cildinizin verdiği tepkilere göre miktarını artırabileceğiniz retinol ile beraber nemlendiricinizi de uygulayabilirsiniz. Eğer hassas bir cildiniz var ise önce nemlendirici daha sonra retinol içerikli ürünü sürmeniz tavsiye ediliyor.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor. Hatta retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenerek cildin rahatlatılması özellikle tavsiye ediliyor.
A vitamini eski cilt hücrelerinin dökülmesini destekler ve daha yeni, daha sağlıklı hücrelerin yenilenmesini teşvik eder. Bu etkisiyle cilt yüzeyinin tonunun eşitlenmesinde etkilidir ve cildin dokusunu iyileştiren bir peeling görevi görür.
A vitamini: Kolajen üretimini artıran ve cilt dokusunun esnekliğinin yeniden kazanılmasına yardımcı olan A vitamini son derece yararlıdır. Eksikliğinde ciltte pullanma ve dökülme gibi durumlarla karşılaşmak muhtemeldir.
Retinole başlamak için hangi yaş en uygundur? 20 li yaşlar: bu yaşlarda Retinol kullanımı cilt hücrelerinin sağlıklı olarak gelişmesine yardımcı olurken cildin yaşlanma belirtileri ve güneş hasarlarına karşı daha dirençli olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri