Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Ürünü başlangıç aşamasında haftada 2 ila 3 kez özellikle de gece bakım rutinlerinde kullandıktan sonra, ilerleyen haftalarda sıklığını artırarak her gün kullanmaya başlayabilirsin.
Retinolün, yan etkiler arasında kuruluk, gerginlik, soyulma ve kızarıklık olabilir- özellikle de ilk başladığınızda cildinize retinolü yavaş yavaş tanıtmadıysanız. Bu yan etkiler genellikle iki ile dört hafta sonra kaybolur. Buna retinole alışma süresi denir ve bu süre sonunda genellikle bu etkiler kaybolur.
Çünkü retinol, cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ciltten uzaklaştırdığı için bir nevi bariyer görevini de azaltmış oluyor. Bu nedenle uzmanlar, retinolün özellikle yazın UVB'nin daha dik olduğu dönemlerde kullanılmasını önermiyor.
İlgili 38 soru bulundu
Retinol, benzoil peroksit, AHA ve BHA gibi asitlerle beraber kullanılmıyor, çünkü bunlar hem retinolün etkisini azaltıyor hem de tahrişe neden olabiliyor.
Retinol'ün dört hafta kadar kısa bir sürede sonuç verdiği biliniyor, ancak ortalama olarak cilt dokusunda ve tonunda gözle görülür değişiklikleri fark etmek yaklaşık on iki hafta sürüyor.
Etkileşim cilde zarar vererek leke oluşmasına yol açabilir. AHA ve BHA gibi asit içerikli ürünlerin retinol ile birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Ciltte yeni hücrelerin oluşumuna destek olarak cilt tabakasını kalınlaştırır. Bu etkisi ile daha dolgun ve daha sıkı bir cilde kavuşmasına yardımcı olur. İnce çizgi görünümünü azaltarak cildin elastikiyetini arttırır. Cildin tolere edebilmesi için retinol kullanımını yavaş yavaş arttırmak ve cildi alıştırmak gerekir.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
C vitamini ve retinolün, her ikisinin de aktif içerikler oldukları için aynı anda kullanılması önerilmemektedir.
Fakat retinol aktif bir içerik olduğu için başka asit içeriklerle birlikte kullanılmaması öneriliyor. Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün.
İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümü azaltır. Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
Retinol, cilt yüzeyine uygulanan bir A vitamini türevidir. Kolajen üretimini arttırarak ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltma konusunda etkili olan retinolün cilt tonunu düzeltme, yaşlılık lekelerini giderme ve cildi pürüzsüzleştirme gibi çeşitli faydaları bulunmaktadır.
Retinol serumu cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirerek su tutma yeteneğini artırabilir. retinol serumu cildin dokusunu pürüzsüzleştirmeye, gözeneklerin ve pigmentasyonun görünümünü azaltmaya ve cilt tonunu aydınlatmaya yardımcı olur.
İnce kırışıklık ve genişlemiş gözeneklerin görünümünü onarmaya yardımcı olur. 40 lı yaşlar: Retinolün hedefi kırışıklıklar, cilt lekeleri ve elastikiyet kaybıdır. 50 li ve üzeri yaşlar: Retinol iyice yerleşmiş ve derinleşmiş olan yaşlanma belirtilerinin onarılmasına yardımcı olur.
Retinol Ciltte leke Yapar mı? Işığa karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. Bu yüzden güneş kremi ile birlikte kullanılmalıdır. Cildi inceltir, bu yüzden cilt daha hassas hale gelir.
Ciltte doğal bir peeling etkisi yaratan bu içerik, cildinizi hücre seviyesinde yenileyerek daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Anti-aging özelliklerinin yanı sıra akne bakımı için kullanılan retinol, derin temizleme özelliği ile tıkanan gözenekleri açarak, siyah nokta ve akne üretimini önlüyor.
Bu nedenle retinolü C-Tetra® gibi bir C vitamini serumu ile birleştirmenizi öneririz. Bu hızlı emici antioksidan serum, çevreye zarar vermemek ve cildinizin sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlamak için gün içinde kullanılabilir.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Epidermal yenilenme süreci konusunda oldukça önemli bir role sahip olan retinol, vücutta oluşabilecek olan A vitamini eksikliğinin giderilmesi konusunda oldukça işlevseldir. Bu eksiklik nedeniyle sorun yaşayanlar takviye olarak bu içeriğe sahip ürünleri uzman gözetiminde kullanabilir.
Çağla Şıkel, her Youtube programında üstüne bastırarak C vitaminin cilt için inanılmaz faydalarından bahseder. C vitamini ağız yoluyla alındığı gibi serumlu takviyelerde mevcuttur. Bunlarla yapılacak bakım rutinleri cildi daha genç tutar.
Besinlerde 2 tip A vitamini bulunur. Bunlardan ilki önceden oluşturulmuş (premade) A vitaminidir. Aynı zamanda retinol adıyla da bilinir ve aktif bir A vitamini tipidir. Et, balık, kümes hayvanları, tam yağlı süt ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalarda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri