Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz. Pişen tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Revaniyi dilimleyerek şerbeti daha güzel çekmesini sağlıyoruz.
Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar yaklaşık 1-2 saat bekleyin.
Şerbeti için; Tencereye toz şeker, su ekleyin. 5 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkın. 2 dakika kadar kaynatın. Ve soğuması için kenara alın.
Revani tatlısının şerbeti iyi çekmesini istiyorsanız şerbeti dökmeden önce kekinizi dilimleyebilirsiniz. Şerbeti döktüğünüzde kek sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır.
Şerbeti için; 3 su bardağı şeker. 3 buçuk su bardağı su. 4-5 damla limon.
İlgili 38 soru bulundu
Revaninin şerbeti de çok önemli çünkü çok kaynamamış çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabileceği gibi çok kaynamaya maruz kalmış şerbette tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
Derin bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ilave edin. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir yere koyun.
Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de baklava sıcakken dökülür.
Pratik bir kıvam testi yapmak isterseniz şerbetten bir kaşık alıp başparmağınızın tırnağına damlatabilirsiniz. Eğer şerbet tırnağınızdan akmıyor, damla halinde yerinde duruyorsa şerbetin kıvamı doğru demektir. Gevrek tatlıların şerbeti ılık, kalın ve sert tatlıların şerbeti ise sıcak sıcak dökülmelidir.
Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15–20 dakika kaynatılır. Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır sorusunun cevabında son dokunuş limon suyuyla yapılır. Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.
Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim . Fırından ilk sıcaklığı gitmiş keke oda sıcaklığındaki şerbeti azar azar dökerek iyice çekmesini sağlayalım.
Su ile şekerin iyice özümsenebilmesi için en az 20 dakika boyunca kaynatılması gerekir. Revani Şerbeti Hazırlama işleminin bir sonraki aşaması ise ocağın altını kapatıp şerbet sıcakken içerisine taze limondan alacağınız 3-4 damla suyu eklemek olacaktır.
Revaninin şerbeti de çok önemli çünkü çok kaynamamış çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabileceği gibi çok kaynamaya maruz kalmış şerbette tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
Pişen kekin içine kürdan veya çatal batırarak hamurunun pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Fırını önceden ısıtmayın, aksi takdirde kekiniz daha az kabaracaktır.
Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
Fırından çıkan revanimi 2-3 dakika beklettikten sonra büyük baklava dilimleri olarak şekilde dilimliyoruz ve soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz.
Baklava şerbeti ölçüsü ve kıvamı nedir? Baklava şerbeti ölçüsü bire birdir, yani şeker ve su oranı eşittir. 1 tepsi baklava şerbeti için 4 bardak su 4 bardak şeker yeterli olacaktır. Bir tepsi baklava yaptıysanız şerbeti için 4 bardak su ve 4 bardak şeker yeterli gelecektir.
Şerbetli tatlıları yaparken genellikle şerbetin ılık, tatlının da sıcak olması istenir. Ancak baklava hazırlarken aynı kural geçerli değil. Klasik baklavaya şerbet, şerbet sıcak ve tatlı da sıcakken verilir. Bu sayede şekerlenmez, şerbetini içine tam çeker ve lezzeti de nefis olur.
Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz. Pişen tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Revaniyi dilimleyerek şerbeti daha güzel çekmesini sağlıyoruz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Klasik revani tatlısının kek kısmında süt yerine yoğurt kullanılır ve şerbetinde süt kullanılmaz.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tatlının pişip, pişmediğini kürdan batırarak, test edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri