Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İrmik tatlısı ve revani arasındaki fark nedir? Revani yapımı kek tarifine oldukça benzer. Aradaki fark içeriğindeki irmik ve üzerine dökülen şerbettir. O yüzden pişirme, hazırlama hatta püf noktaları bile birbirinin aynıdır.
Ana maddesi irmik olan, yenildiğinde ağızda pütürlü bir tat bırakan yumuşacık keki ile yaşlılarında kolaylıkla yediği revani tatlısının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız tarifimi incelemeyi ve denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir. Tatlının içeriğinde yoğurt vardır. Şerbetli bir tatlıdır.
Revani ile yoğurt tatlısı arasındaki fark nedir? Revani, gözenekleri çok, bol yumurtalı olduğundan rengi sapsarı ve yumuşacık süngerimsi bir tatlıdır. Kıvam olarak pandispanyaya benzer. Yoğurt tatlısı; daha sert, daha açık renk ve daha az kabarık hatta kıvam olarak Şam tatlısına benzer.
Klasik revani tatlısının kek kısmında süt yerine yoğurt kullanılır. Revani yaparken yoğurt yerine süt kullanmak isterseniz bol sütlü revani tarifini deneyebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Revaninin şerbeti de çok önemli çünkü çok kaynamamış çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabileceği gibi çok kaynamaya maruz kalmış şerbette tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
Süngerimsi bir kıvamı olmasını isterseniz revani hamurunuzun içerisine mutlaka yoğurt ilave edin. Yoğurdunuzun hafif sulu kısmından koyarsanız da revaniniz daha güzel kabarır.
İrmiksiz revaninin de, hemen hemen her şerbetli tatlıda olduğu gibi bekledikçe, dinlendikçe lezzeti daha da artar. Bu yüzden servis etmeden önce bir süre dinlendirmenizi öneririz. İrmiksiz revaninin şerbeti ılık olmalıdır. Tatlı sıcak iken, ılık şerbeti tatlıya yedire yedire, azar azar dökmeniz önemlidir.
Sütlü revani tatlısının hamuru için; derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Mikser ile köpürene kadar çırpın. Daha sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ koyup, tekrar çırpın.
Revani bu sefer sütlü şerbetle buluşuyor ve gönüllerimizi bir kez daha fethediyor. Misafir sofralarınızda mutlaka yer açtıracak bu. "Şerbetli tatlı bana ağır geliyor" diyenler bu tarifimize bayılacak.
Revani TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Yumurta ve irmikle yapılan, fırında kabarıp piştikten sonra üzerine şerbet dökülen bir tatlı türü, revani tatlısı
170°C fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan keki kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.
Farsça ravġanī روغنى "bir tür tereyağlı tatlı, tereyağında pişen her şey" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça ravġan روغن "yağ, özellikle tereyağı veya sadeyağı" sözcüğünden türetilmiştir.
Revani Kilo Yapar mı? Diyette Yenir mi? 1 diliminde 348 kalori bulunan, orta kalorili tatlı olan revani, sürekli kullanımında kilo aldırır. Revani, diğer şerbetli tatlılara göre kalori bakımından daha masumdur; fakat kullanılan malzemeler göz önünde bulundurulmalı ve doğru oranlarda tüketilmesi gerekir.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz.
Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Revani hangi ülkeye aittir? Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.
3) Un ve kabartma tozu elenerek eklenir. 4) Yoğurt: Süngerimsi bir kıvam için revani hamurunda yoğurt kullanılır. Yoğurt hafif sulu olmalıdır. 5) İrmik: Revani tarifi irmiksiz de yapılabilse de revaninin şerbetini tam çekmesi, yapısının taneli olması için irmik kullanılır.
Revani en sevilen ve en sık tüketilen şerbetli tatlılarımızdan. Oldukça pratik olmasıyla da herkesin sevgilisi haline gelen revaniyi içine irmik yerine bulgur ekleyerek denemeye ne dersiniz. Ağızda dağılan nefis bir kıvam yakalayacağınız tarifimiz aşağıda. Tadına bakmadan geçmeyin, pişman olmayacaksınız.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz. Pişen tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Revaniyi dilimleyerek şerbeti daha güzel çekmesini sağlıyoruz.
Fırın önceden ısıtılırsa kekiniz az kabarır. Pişerken mümkün olduğunca kapağı açmayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra dilim dilim kesilir. Böylece şerbet döküldüğünde kek daha çabuk emer. Önceden hazırlanan ve soğuyan şerbet keke döküldükten sonra 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirilir ve ardından servis edilebilir.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tatlının pişip, pişmediğini kürdan batırarak, test edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri