Mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıklarının giderilmesi, solunum sistemi hastalıklarının iyileştirilmesi, migren gibi baş ağrıların rahatlatılması gibi pek çok farklı amaçla tüketilen rezene çayı, günümüzde anne sütü miktarının arttırılması ve bebeklerin gaz problemlerinin giderilmesi için de sıklıkla kullanılır.
Rezene çayı ne zaman içilir diye merak edenler için cevaplamak gerekirse; günün her saatinde tüketilebilir. Ancak rahatlatıcı etkisi sebebiyle hafiflik ve uyku hali yaratabilir.
Rezene Çayı Günde Kaç Bardak İçilmelidir? Rezene çayını günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmamaya özen gösterin.
Ne Zaman Etkisini Gösterir? Doğru şekilde demlenmiş bir rezene çayı, düzenli tüketildiğinde etkisini göstermeye başlar.
İlgili 25 soru bulundu
Rezene ayrıca etkili bir fitoöstrojen olarak da bilinir. Fitoöstrojenler uyku verimliliğini arttırır ve uyku ile ilgili sorunların azaltılmasına yardımcı olur.
Rezene çayının içeriğinde bolca C vitamini ve buna ek olarak A, B ve D vitaminleri bulunuyor. Aynı zamanda kalsiyum, Demir, magnezyum, fosfor gibi mineraller bakımından da zengin olan rezene çayı, içindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç ve antioksidan etkileriyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor.
Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.
Daha fazla tüketilen rezene çayı ciltte kızarıklık ve döküntü gibi sorunlar oluşturabilir. Bunun yanında çok fazla tüketilen rezene çayı bazı kişilerde kusma ve mide bulunmasına sebebiyet verebilir. Yaşlı ve hamile kişilerin doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.
Rezene çayı kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Rezene bitkisi, kolon kanserine yakalanma riskinizi azaltır. Rezene, kolondan kanserojen toksinlerin vücut dışarısına atılmasını sağlar. Bitkide yer alan anetol adındaki antiflamatuar fitobesin, kanser önleyici etkilere sahiptir.
Tüm bitkisel çaylarda olduğu gibi rezene çayı da dikkatli ve az miktarda tüketilmelidir. Aşırı tüketimi sağlığa zararlı olabilir. Kusma, baş ağrısı ve alerji gibi yan etkileri görülebilir.
Daha kesin bir çözüm arıyorsanız; bağırsaklarınızın mutluluğu için rezene çayı tüketebilirsiniz. Rezene çayı tüketmeye başladıktan sonra bağırsak hareketlerinizin düzene girdiğini fark edeceksiniz.
REZENE ÇAYININ FAYDALARI
Her yaş için şifa olan rezene çayı, gaz ve şişkinlik ile kendini gösteren sancılı, hafif sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı faydalıdır. Soğuk algınlığındaki öksürüklerde, balgam söktürücü olarak kullanılabilmektedir.
Rezene çayının az bilinen faydası, kalbe iyi gelmesidir. Cilt sağlığına da oldukça olumlu etkileri bulunan rezene çayı, içerisinde bulunan bileşenlerden ötürü, kızarıklığı ve tahrişi engeller.
Mide dostu olan rezene çayı akşam yemeğinden sonra tüketildiğinde hazmı kolaylaştırmaya ve midede gaz oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
Rezene Çayı Faydaları
Enfeksiyonlara karşı iyileşme sağlar. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler, bağırsakların daha iyi çalışmasında yardımcı olur. Uyumadan önce içilen rezene çayı metabolizmayı hızlandırmada etkilidir.
Rezene tiroid ve bezelerdeki hormon dengesini düzenleyen progesteron içerir. Glisemik indeksi düşük olan rezene kan şekerini kontrol altına almaya yardımcı olur. Rezene çayı iç parazitlerin temizlenmesinde yardımcıdır.
REZENE BÖBREKLERİ RAHATLATIYOR LİMON GÜÇLENDİRİYOR
Günde 1 fincan kadar çay olarak tüketilen rezene otu hem mide hem de böbrekler için rahatlatıcı bir etki yaratır. Yoğun çalışan böbreklerin günde 1 bardak rezene çayı ile rahatlatılması ertesi güne daha aktif çalışmasına destek verir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Rezenenin tohumundan çay yapılarak içilebilir. Salata ve yemek soslarına konan birkaç damla lavanta, cinsel yaşamı güçlendirir. Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil tanesi, yorgunluğa da iyi gelir. Haşhaş tohumu cinsel performansı artırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir: Rezene çayı antioksidan ve C vitamini barındırması sebebi ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bünyenin savaşmasını sağlar. Vücudu daha güçlü kılar.
Rezene Faydaları
Ses kısıklığının tedavi edilmesine yardımcı olur. Depresyon ve stres dönemlerinde rezenenin sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz. Kasları gevşeten rezenin rahatlatıcı bir etkisi vardır. Vücuttan ödem atılmasını sağlar.
Rezene ve Anason aynı bitki familyasına ait, içindeki anetol oranları farklıdır. İkisi de gaz giderici olarak kullanılabilir.
Rezene çayı kilo aldırmaz, aksine zayıflamaya yardımcı olur. Rezene çayı binbir derde deva şifalı çaylardandır; fakat temel olarak sindirimi rahatlatıcı ve zayıflama amaçlı olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri