RF Ablasyon (RFA, Radyofrekans Tahrip yöntemi), kanser tedavisinde kullanılan, ısı ile kanser hücrelerinin tahrip edilmesi prensibi ile çalışan bir tedavi yöntemidir. Diğer tüm girişimsel radyoloji tedavilerinde olduğu gibi bu tedavi işlemi de görüntüleme eşliğinde (Bilgisayarlı Tomografi, MR, Ultrasonografi gibi.)
Horlama ve basit apnesi olup küçük dil, yumuşak damağında sarkma ve kalınlaşma olan hastalarda; daha nadir olarak da dil kökünde şişlik olan hastalara uygulanabilir. Ayrıca radyofrekans enerjisi ile dokuda oluşturulan ısı, mukoza altında yer alan salgı hücrelerinin de sayıca azalmasına neden olur.
Fizik tedavi, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem; egzersiz, manuel terapi, elektroterapi, ultrason gibi birçok farklı teknik kullanarak vücudun iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlamaktadır.
Radyofrekans bir ısı tedavisi şeklidir. 70 yılı aşkın bir süredir bilinen bir teknolojidir. Deride en iyi bilinen etkisi derinin gerginliğini sağlayan kollagen liflerde yenilenme oluşumudur. Radyofrekans uygulandığında deri katmanlarında ısı oluşur.
Radyofrekans Hangi Bölgelere Uygulanır? Radyofrekans uygulaması; bacaklar, kollar, karın, basen, kalça, göbek, yüz, gıdı, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve selülitler gibi bölgesel yağlanma görülen bütün bölgelerde yapılabilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Radyofrekans Acıtır Mı? Radyofrekans tedavisi uzman ve deneyimli kişiler tarafından kontrollü bir şekilde yapıldığı takdirde herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık ya da geçici şişlikler görülür.
Radyofrekans uygulaması sonrasında ciltte hemen bir değişiklik görülemez. Radyofrekans uygulamasının etkisi, uygulamanın yapıldığı bölgenin genişliğine, kişinin yaşına ve cilt tipine göre değişiklik gösterir. Genellikle, radyofrekans uygulamasının etkisi ortalama altı ay ila bir yıl arasında sürer.
Radyofrekans yöntemi ciddi cerrahi müdahalelere gerek kalmadan hastanın şikayetlerini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Uygulamanın yapıldığı bölgede doku kaybı meydana gelir ve doku daha küçük ebatlara geriler. Bununla birlikte fibröz doku olarak adlandırılan sert ve kalıcı olan bir doku oluşur.
Güzel bir sonuç alabilmek için ortalama bir hafta aralıklarla 8-10 seans yapılabilmektedir. Tedavi sonrası ciltte parlaklık, gerginlik, yüz ovalinde toparlanma ve cildin yapısında düzelme görülür.
RF Kimlere Uygulanmaz? Oldukça güvenli bir yöntem olsa da; hamilelere, metal protez kullanan kişilere, kanser teşhisi konan veya kanser tedavisi devam edenlere, MS hastalarına ve kalp pili kullananlara RF uygulanmaz.
Sık yapılan testlerden biri olan RF testi için 20 U/ML değerini arayınız. Bu değerden daha düşük olması normaldir. Ancak değerin yüksek olması ciddi bir problemin işaretidir. Örneğin; RF testinin yüksekliği 20 U/ML değerinin iki katı ise hastanın romatizması olduğu anlamına gelebilir.
Eklemlerinde ağrı yakınmaları olan bir hastada, romatoid artrit ve diğer otoimmün hastalık varlığını araştırmak amacıyla tarama testi kapsamında istenir. Romatoid faktör en fazla romatoid artrit hastalığı için önem taşır.
Kandaki romatoid faktör (RF) miktarını ölçen RF testi, referans aralıkların üzerinde ölçümlendiğinde Romatoid artrit başta olmak üzere inflamatuar kalp ve akciğer hastalıkları gibi birçok tablonun teşhisinde sıklıkla kullanılır. Romatoid artrit eklemlerde ağrı, şişlik ve hassasiyet gibi klinik belirtiler içerir.
Bel ve boyun fıtığı tedavisi için uygulanan radyofrekans yöntemi bir hafta içinde etkisini göstermeye başlar. Hastaya reçete edilen ilaçların da düzenli kullanımı önemlidir. Genellikle bu yöntemi uyguladığımız hastaların bir haftada daha iyi hissettiklerini öğrenmekteyiz.
İğneli Radyofrekans (Altın İğne) yöntemi ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamaları arasında başarılı sonuçlar alınan bir yöntemdir. Altın iğne radyofrekans uygulamasının en önemli özelliği derinlik, enerji yoğunluğu, verilme sıklığı gibi parametreleri değiştirilerek kullanılabilmesidir.
RF Ablasyon (RFA, Radyofrekans Tahrip yöntemi), kanser tedavisinde kullanılan, ısı ile kanser hücrelerinin tahrip edilmesi prensibi ile çalışan bir tedavi yöntemidir. Diğer tüm girişimsel radyoloji tedavilerinde olduğu gibi bu tedavi işlemi de görüntüleme eşliğinde (Bilgisayarlı Tomografi, MR, Ultrasonografi gibi.)
Radyofrekans ile cilt ütüleme yöntemi de denilir.Cilde ısı verilerek yapılır. Uzman estetisyen,ciltte gezdirdiği bir cihazla cilde vakum,ısı ve radyofrekans dalgaları verir. Verilen yüksek ısı hissi ciltteki kolejenlerin sıkılaşmasını sağlar.
Radyofrekans yönteminde, radyo dalgaları özel elektrotlar aracılığıyla belli frekanslarda uygulanacak bölgenin mukozası altına verilir ve burada kontrollü, lokal bir ısı artışı meydana getirilir. Bu ısı artışı dokuda bulunan proteinlerin denatürasyonuna neden olur.
Cilt gençleştirme tedavisinde Altın İğne uygulamaları ortalama ayda bir yapılmaktadır. Seans sayısı da doktor tarafından yapılan işleme göre değişmektedir. Bu tedavinin PRP ve diğer başka mezoterapi işlemleri ile birlikte uygulanması etkinliği daha da artırmaktadır. 2-4 hafta ara ile ortalama 3 seans uygulama yapılır.
Rizotomi olarak da adlandırılan radyofrekans ablasyon, ağrının iletimini azaltmak veya durdurmak için ısı kullanan cerrahi olmayan, minimal invaziv bir prosedürdür. Radyofrekans dalgaları, ağrıya neden olan siniri hafifletir veya yakar, bu da esas olarak ağrı sinyallerinin beyne iletimini ortadan kaldırır.
Yan etki sadece geçici olabilen kızarıklıktır. Nadiren geçici ödem (şişlik) de görülebilir.
Frekansların ısı enerjisi ile termal bir etki sağlayan ses dalgaları yağ dokularını eritir ve yok eder. Termal enerji ile yağ dokularının zarları genişler ve doku içine daha çok oksijen ve sıvı girer. Bu sıvı ve oksijenlerin doku içinde artması ile de yağlar erir. Kısacası radyofrekans yağları eritir.
Fraksiyonel Radyofrekans, ameliyata gerek duyulmadan cildin yenilenmesini sağlayan bir uygulama işlemidir. Cildin daha genç görünmesi için uygulanan uygulama, sivilce ve siyah nokta sorunları için tercih edilebiliyor. Cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlayıp, yağlı görünümü engeller.
Radyofrekans yönteminde, özel bir dalga boyutu özel elektrotlar aracılığıyla belli frekanslarda uygulanacak bölgenin mukozası altına verilir ve burada kontrollü, lokal bir ısı artışı meydana getirilir. Bu ısı artışı dokuda bulunan proteinlerin denatürasyonuna neden olur.
Radyo frekans tüm vücutta özellikle kollar, göğüsler ve iç bacaklar gibi bölgelerde oluşan sarkmanın toparlayan ve lifting etkisi yaratan bir uygulamadır. Radyo frekans uygulamalarında hücrelerde yer alan su molekülleri harekete geçilir. Su düzeyi yüksek olan yağ hücrelerine ulaşarak, yağ dokusunu eritebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri