Maskara sürdükten sonra kirpikleri kıvırmak Her zaman maskara sürmeden önce kirpiklerinizi kıvırın. Kıvırma işlemini sonra yaparsanız kirpiklerinizin dökülme ve kırılma riskini arttırmış olursunuz. Ayrıca, kirpiklerinizi önce kıvırmak maskaranın etkisini arttıracaktır.
Kirpik kıvırıcı ürünü kesinlikle maskara ya da rimel sürdükten sonra kullanmayınız. Islak yapı, kıvırıcı süngere kirpiklerinizi yapıştırabilir ve sonuç olarak kirpikleriniz kopabilir. Bu gibi önemli problemleri yaşamamak için ürünü mutlaka temiz kirpik üzerinde kullanın.
Kirpiklerinizi kıvırma işlemini mutlaka makyaj yapmadan önce yapmalısınız. Makyaj yaptıktan sonra kirpiklerinizi kıvırmak, kirpiklerinize zarar verebilir. Bu yüzden her zaman maskaradan önce kirpik kıvırma işlemini yapabilirsiniz.
Kirpik lifting'i işleminin belli aralıklarla tekrarlanması işlemin kalıcılığını arttırır, keratin uygulaması sayesinde kirpikleri besler ve hacim kazandırır. Pedin üzerine yapıştırılan kirpiklere özel solüsyonlar sürülerek 2 kez 20 şer dakika bekletilir. Sonrasında kirpik boyası sürülerek 15 dakika bekletilir.
İlgili 40 soru bulundu
Kirpiklerinizi bir kaş fırçası ile fırçalamak da kaşlarınızın büyümesini hızlandırabilir. Göz kapaklarınıza ve kirpik hattına günlük olarak masaj yapmak kan dolaşımını artırabilir ve kirpiklerin uzamasını hızlandırabilir. Kirpiklere bir pamuk topu ile yeşil çayı uygulamak da kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olabilir.
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
Kirpik kıvırıcılar, plastik bantları arasında kirpiklere baskı uygulayarak kıvırmaya, kaldırmaya ve uzatmaya yarıyor. Böylece kısa ve inatçı bir şekilde düz olan kirpikler çok daha kıvrık ve uzun görünüyor.
En çok yapılan hatalardan biri maskara sürdükten sonra kirpik kıvırıcı kullanmak. Bu yöntem maskaranın bulaşmasına en önemlisi de kirpiklerinizin kırılmasına hatta kopmasına neden olabilir. Göz makyajınızda eyeliner ya da far kullanıyorsanız bu ürünleri sürdükten sonra kıvırıcı kullanabilirsiniz.
Takma kirpiği gözünüze uygulamadan önce göz makyajının tamamlanmış olması gerekir. Dumanlı göz makyajlarıyla vurgulu takma kirpikler çok daha güzel görüneceklerdir. Daha sade bir makyaj için ise göz kapağına renkli far bazı sürebilirsiniz.
Bu itibarla kirpik lifting uygulamasının sağlık açısından bir sakıncası olmadığı sürece, caiz olduğu söylenebilir.
Kirpiği taktıktan sonra rimel kullanarak daha yoğun bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda diğer göz makyajı ürünleri ile makyajın gücünü artırmak mümkündür. Tek tek kirpik takmak ver parça takma kirpikler ise doğal bir kirpik görünümü elde etmek isteyenler için iyi bir alternatiftir.
Daha da etkili bir görünüm için öncesinde kirpiklerinizin iç kısmını göz kalemiyle geçebilirsiniz. Dipten, kirpiklerinizin çıkış yönüne doğru küçük zigzag hareketlerle maskarayı sürün. Ceylan gözler için rimeli kirpik uçlarından yana doğru çektirerek sürebilirsiniz. Dilerseniz aynı işlemi alt kirpiklerinize uygulayın.
1) Maskara Öncesi Pudra Uygulayın
Bu nedenle maskara sürmeden önce kirpiklerinizin kuru ve temiz olduğundan emin olmalısınız. Daha mükemmel bir uygulama için maskara öncesi kirpiklerinizi temiz bir fırça ve transparan pudra yardımıyla tarayabilirsiniz.
Alt kirpiklere maskara sürmek, sizi daha yaşlı gösterir. Çünkü alt kirpiklere sürülen maskara gün içinde aktığında ya da etrafa bulaştığında göz altınızı karartır. Böylece yorgun ve çökkün görünürsünüz. En iyisi, alt kirpiklerinizin uçlarına hafifçe renk verin.
Özellikle, kıl köklerini besleyen yağ asitleri ve vitaminler içeren yağlar kirpiklerin sağlıklı büyümesini destekler. Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler.
Her şeyden önce, kirpikler sonsuza dek uzayamaz, her bir kirpik kendisini yenileyip sonunda dökülmesi gerekmektedir, böylece yeni bir kirpik uzayabilir.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Uygulama doğru yapıldığında ve düzenli bakım yapıldığında, doğal kirpiğin büyümesine bağlı olarak, ipek kirpikler ortalama 90 gün kullanılabilmektedir.
E VİTAMİNİ: saçlarda olumlu etkileri olan E vitamini, kaş ve kirpiklerin de büyümesini sağlar. E vitaminini düzenli olarak uyguladığınızda kaş ve kirpikleriniz daha hızlı uzar. Haftada 3 defa E vitaminini kaş ve kirpiklerinize parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın.
Kirpik çekme: Triotilomani, saç/kıl çekme dürtüsü ile karakterize olan psikolojik bir durumdur. Bu dürtü vücudun herhangi bir yerindeki kılı etkileyebilir, yani kirpikler de bu durumdan etkilenebilir. Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
2 kaşık Hindistan cevizi yağını 1-2 damla lavanta yağı ile karıştırarak kirpiklerinize günlük uygulayabilirsiniz. Zeytinyağı: E vitamini ve K vitamini açısından bir hayli zengin olan zeytinyağı, doğal kirpik uzatma yöntemlerinden birisidir.
Vazelin haftada birkaç gün, bir kulak çubuğu yardımıyla kirpik uçlarına az miktarda uygulanabilir. Uygulama sırasında ürünü göz içine kaçırmamaya özen göstermek gerekir. Uygulama mümkünse gece yatmadan önce yapılmalıdır, gün içerisinde sürekli gözleri açıp kapamak vazelinin göze kaçmasına neden olabilir.
Vazelinin Cilde Faydaları Nelerdir? Yetişkinlerin ve çocukların yüzüne vazelin sürülür mü sorusuna evet cevabını verebilmek mümkündür. Ancak ürünün kontrollü şekilde kullanılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri