Merhabalar, Roaccutane kullanırken lazer epilasyon yaptırılmamalıdır. İlacın kullanımı bittikten sonra 6 ay kadar yine lazer epilasyon yaptırılmaması gerekir.
Örneğin; Roaccutane gibi etken maddesi isotretinoin olan ilaçların kullanımı bittikten ancak 6 ay sonra lazer epilasyon yapılabilir.
Vitiligo, sedef gibi bazı deri hastalıkları olan bireylere, 18 yaş altındaki bireylere, uygulamadan önce solaryum ve güneşlenmeye bağlı yoğun bronzlaşma veya yanık gelişmiş hastalara, son 6 ay içerisinde akne tedavisi ilacı kullanan kişilere lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez.
Fraksiyonel karbondioksit lazerler kimlere uygulanmaz? -İzotretinoin (ülkemizdeki adıyla Roaccutane, Zoretanin, Acnegen, Acnetrent) kullanan hastalar. Bu hastalarda tedavi sonrası 6 ay beklenmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Dikkatlice ve iyi bir cımbızla gözünüze batanları alabilirsiniz... İzotretinoin içeren bu ilacı kullandığınız süre boyunca ve tedaviden sonraki en az 6 ay boyunca ağda, iple tüy alma, lazer tedavisi SAKIN yaptırmayın!. Böyle bir durumda ciltte yara izleri, tahriş veya renk değişiklikleri meydana gelebilir.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
İlacın içerisinde yer alan izotretinoin adlı maddenin gençlerin psikiyatrik ve cinsel sağlığında sorunlara neden olabileceği belirtilerek, 21 yaş altındaki hastaların bu ilacı kullanımı çeşitli şartlara bağlandı.
Yani ilacı kullanırken hamile kalınması durumunda bebek sakat olabilmektedir. Bu nedenle kesinlikle korunmak gerekmektedir. Ancak bu etki tedavi süresince ve sonrasında sadece 1 ay devam etmekte, 1 ay sonra ilaç vücuttan tamamen atılmaktadır.
Roaccutane (Isotretinoin) kullanıldığında cildin yağ üretimi %90 veya daha yüksek oranında azalır. Cilt yağı azaldığında doğal olarak bakterilerin beslenip çoğalabileceği ortam da azalmış olur ve akne oluşumunun önü bu şekilde kesilmiş olur.
Bazı antibiyotikler (tetrasiklin etken maddesi içeren antibiyotikler) lazer epilasyon yaptırırken kullanılmamalıdır. Tetrasiklin grunu antibiyotikler ışığa duyarlılığı arttırabilirler. Bu grup antibiyotiklerin kullanımı lazer epilasyon esnasında cildin ısı hasarına karşı daha duyarlı olmasına neden olur.
Lazer Epilasyon Kimlere Yapılmaz? Açık yara veya enfeksiyonlarda, hamile ve emziren kadınlarda, kronik cilt hastalıklarında, epilepsi veya lazer ışığına reaksiyonu olan bireylere bu işlem yapılması doğru olmaz. İşlem sonrasında bir süre güneşten korunmak ve cilt bakımına özen göstermede yarar vardır.
Sivilce (akne) insanların yaşadığı en yaygın sorunlardandır. Kişinin yaş, cilt yapısı, akne yoğunluğu, akne oluşan bölgeler ve süresine bağlı olarak belirlenen akne tedavi yöntemleri, ilaçlar, kremlerle ve lazerle tedavi edilebilmektedir.
Bazı kılların kökü derin yerleşimlidir. Bu kıllar lazer epilasyon esnasında yandığı zaman vücut bunları dışarı atabilmek için yabancı cisim reaksiyonu geliştirir. Dolayısıyla ciltte sivilce meydana gelebilir. Kılları kalın, yoğun ve çok sert olan kişilerde de lazer epilasyondan sonra sivilce görülebilmektedir.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Roaccutane tedavisinde olan hastalar için burun estetiği ameliyatı gerçekleştirilememektedir. İlacın ameliyattan en az 6 ay önce bırakılmış olması gerekmektedir.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Kullanım süresi geçen cilt ürünleri kullanılmamalıdır. Kalitesinden emin olunmayan kozmetik ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır. Ciltte makyaj varken uyunmamalıdır.
Genel olarak roaccutan adı ile bilinen isotretinoin tedavisi aknede “ altın standard” olarak kabul edilen bir tedavidir. Akne oluşumunda rol oynayan dört mekanizmada da etkili tek ilaç olduğundan diğer tedavilere üstündür.
Ameliyatsız burun derisi inceltme için Roaccutane (isotretinoin) kullanımı öneren doktorlar olabilir.
ROACCUTANE'ı 12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız. 12 yaşından büyük çocukların sadece ergenlik dönemine gelmiş olanlarında kullanmalısınız.
ZORETANİN kullanırken normal olarak yiyecek ve içecek alabilirsiniz.
KİMLERE LAZER EPİLASYON UYGULANMAZ ? Yeterli klinik çalışma olmadığı için, gebelik durumunda lazer epilasyon uygulanmaz. Lazer Epilasyon yapılacak bölgede lokal enfeksiyon bulunuyorsa, işlem yapılamaz. Epilepsi hastalarına ve kronik deri hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanamaz.
Buz Lazeri Kimler Yaptıramaz? Buz lazer epilasyon için herhangi bir kısıtlama yoktur. Herhangi bir sağlık problemine yol açmadığı için herkes tarafından yapılabilir. Ancak 18 yaşından küçüklere ve hamilelere yapılması önerilmemektedir.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri