Ağda ve epilasyon sonrası açık duruma gelen ter bezi uçları, roll-on ve deodorant gibi kimyasallara maruz kaldığında ve koltuk altı kılları alındıktan sonra uygulanan kimyasallar sebebiyle de koltuk altı bölgesi kararabilir.
Koltuk altını jilet ile sık tıraş etmek, aşırı terleme, deodorant kullanımı, koltuk altındaki kılların yolunması, epilasyon aletinin kullanılması gibi durumlar cildin tahriş olmasına ve zamanla bölgenin kararmasına yol açabilir.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Roll-on, özellikle yaz aylarında sık sık kullanılan ürünlerden biridir. Ter kokusunu önlemek ve vücudun güzel kokmasını sağlamak amacıyla kullanılan bu ürünler, katı veya sıvı şekilde olabilir. Roll-on kullanımı kişiyi ter kokusundan kurtarsa, kıyafetlerin koltukaltı bölümünde lekelenmelere yol açabilir.
İlgili 30 soru bulundu
2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi suyla seyreltin. Kalan lekeleri çıkarmak için sirkeyi lekenin üzerine hafifçe sürün. Sirke çözeltisini kumaştan normal suyla çalkalayın. Alternatif olarak inatçı lekeler için, giysiyi içten dışa döndürebilir ve lekeyi tam güçlü beyaz sirke ile doyurabilirsiniz.
Ne zaman: Banyodan hemen sonra!
Kullandığın deodoranttan en yüksek etkiyi almak ve kötü kokuları daha oluşmadan yok etmek için deodorantını banyodan çıktıktan hemen sonra uygulamalısın.
Temiz bir duş aldıktan sonra roll-on sürebilir. Sonra gün içerisinde de gerektiğinde deodorant ile tazelik hissi yaşayabilirsiniz. Bazıları ise, özellikle erkekler tüm vücutlarına kokuyu sıkmayı sevdikleri için genelde deodorant kullanmayı roll-ona tercih ederler.
Rolon yerine: Karbonat
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Kısacası antiperspirantlar sağlık açısından zararlı değil. Ancak pek çok kozmetik ürünündeki gibi, bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir! Bu nedenle çok sayıda insana göre terlemekten ve ter kokusundan kurtulmanın çareleri tamamen doğal yöntemlerde aranmalı.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Lazer ile ya da bitkisel ilaçlar ile koltuk altı kararmasının geçmesi mümkündür. Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür.
Karbonat koltuk altı beyazlatmada en yaygın bilinen ve kullanılan yöntemlerden biridir. Tüm gözeneklerin açılmasını sağlar, koltuk altınızı beyazlatır ve deodorant gibi kimyasal maddelerden korur. Karbonatı bir miktar suyla macun kıvamına getirerek koltuk altlarınıza sürün bir süre bekletip durulayın.
Çeşitli sebepler ile ortaya çıkabilen koltuk altı kararmasının nedenleri arasında bazı ilaçların kullanımı, kanser, şeker hastalığı, hormonal rahatsızlıklar ve genetik aktarım sayılabilir. Ayrıca akantozis nigrikans hastalığının bir bulgusu da olabilir.
Vazelini koltuk altı kararması için kesin bir çözüm olarak görmek doğru değildir. Cildiniz kuruysa ve kararma bu sebeple oluşuyorsa size yardımcı olabilir. Vazelini uygulamadan önce cildinizin temiz olması önemlidir.
Çoğu kişi koltuk altı kararmasının nedenini terlemeye bağlasa da kullanılan ağdalar, jiletler, epilasyon aletleri, deodorantlar ve antiperspirantlar bu bölgenin kararmasına neden olan durumlardır. Kullanılan ürünlerin yanı sıra koltuk altı kararması genetik olarak da meydana gelir.
Tüm deodorantlarda olduğu gibi, doğal deodorantlar içinde en uygun zaman duştan sonra temiz ve kuru cilde uygulama yapmaktır. Bundan sonrası için gün içerisinde dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sıklıkta uygulayabilirsiniz.
Kullanım şekli : İhtiyaç duyduğunuzda günde 1-2 , defa uygulayacağınız bölgeyi ( koltuk altı ) yıkayıp kurutunuz ve yeterli miktarda kullanınız. Ürün Yalnızca cilt üzerinde harici olarak kullanılır.
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Rahatlatıcı ve tahriş karşıtı içeriklerle desteklenmiştir. Yapışkan olmayan dokusu hızla kurur ve ciltte beyaz iz bırakmadan yumuşak bırakır. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinde kullanıma uygundur. Parfüm ve alkol içermez.
Rexona, alerji, egzema veya hassas cilt gibi cilt sorunlarına sahip olan kadınlar ve erkekler için alüminyum içermeyen ürünler sunmaktadır.
- Roll on, gün boyu etkisi devam edebilen bir yapıya sahiptir. Genellikle, gün içerisinde tazelenmesine gerek kalmaz. - Roll on bakım ürünlerinin büyük bir çoğunluğu, terlemeyi engelleyen formüllere sahiptir. - Direkt olarak cilt yüzeyine sürülerek uygulanır. Ter bezi çıkışlarının kapattığı da unutulmamalıdır.
İnsan derisinin nefes alma sistemi olan koltuk altı gözeneklerini kapatmadan ter kokusuna engel olur. Yeşilmarka doğal roll on deodorantlar, herhangi bir kimyasal madde içermediğinden giysilere zarar vermez ve sarı leke oluşmasını önler.
Kız çocukları için doğal roll on deodorant, sadece kötü kokuları etkisiz hale getirir. Hafif kokusu ve doğal yapısıyla genç kızların kullanımına uygundur. 10+ yaş için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri